Snor och ljus

Idag har vi en innemysar dag. Första advent med massor av ljus tända och en tungandad snorig liten Folke.

Det började igårkväll efter att Folke somnat. Jag fick kuta upp och hämta honom flera gånger för han var helt otröstlig. Det slutatde med att han fick sova i famnen på mig ocg R då vi satt i soffan och såg Stjärnor på is. Han var varm och rosslig i halsen. Sedan på natten blev han mer och mer tät i näsan, och han blev ledsen då han inte kunde ha nappen i sin mun. Det slutade med att han sov kortare stunder på mig, så jag sov inget alls. Så vi har varit trötta familjen idag. Lilleman fortsätter att snora och gäspa och jag gäspar ikapp. Hoppas att han kan sova lite lugnare inatt.


Advent kan komma

Nu har vi pyntat klart för advent (nästan). Nu hänger det stjärnor och står ljusstakar i nästan alla fönster. Det fattas i de rummen som vi inte är i uppe. Men elektrikern måste gräva fram lite verktyg innan det finns ström klart där. Så det kommer väl så småningom.



Har hängt upp min mammas gammla julgardiner som hon hade i köket då jag var liten. Tycker det blir så mysigt då man minns själv hur fint man tyckte det var hos mamma å pappa då man bodde där.

Måste även visa ett av mina favorit pynt, en nävergran.



Den är så fin och ser riktigt vintrig ut. Jag fick den av mamma för några år sedan och den brukar få stå framme ända tills snön töar bort.

Nu längtar jag efter att få ta in julgranen och pynta den med. Det är så mörkt i hörnan där den ska stå. Ska köpa några nya färgglada kulor i plast för Folkes skull, så han ska tycka att det blir extra fint.

Senare i kväll ska vi på
Glögg, krus och pepparkaka på bruksgodset. Där ska vi spä på julstämmningen ännu mera!

Första tömmningen

Idag var första tömmningen av våra nya soptunnor. Jag såg nyss grannen släpandes på sin tunna uppför vägen. Vi har ju en bit att dra dem. Vår står faktiskt tom än så länge. Vi har väldigt lite sopor och mindre ska det bli då vi får ordning på komposteringen till våren. (Vi har ingen egen för hushållsavfall, bara för trädgården.) Klappar mig själv lite på axeln, då vi är så duktiga på att lämna vår källsortering då vi ska handla mat. Det tar nog inte ens 5 minuter. Sen tycker jag nog att det är lite kul. Jag längtar tills Folke blir lite äldre så han kan hjälpa till att släppa ner alla saker i rätt container och så. Jag har ju fått för mig att barn älskar sånt. Kanske för att jag tycker det är kul själv och jag är ju lite barnslig. Sen tycker jag att det ska bli så otroligt spännande att se hur mycket soporna väger sen då se ska börja väga tunnorna. Ni kanske förstår att jag är nöjd ägare till tygblöjorn nu. (Iofs så borde vi har hunnit träna bort de mesta blöjorna på Folke vid den tiden). Jag kan nog inte föreställa mig hur mycket sopor det skulle bli ifall man har engångsblöjor och engångstvättlappar.

Måste tipsa om
denna underbara webbutik jag läste om på ekoblogg. De har grymma julklappar, om man vill ge bort med en god tanke bakom.

Det blir så fint

Jag är helt lyrisk över att det snöar. Det bara vräker ned och allt blir så fint ute. Ville leker som en galning i snön och Folke tittar förvånat på. Det är så fint att jag var tvungen att byta bakgrund på bloggen. Nu är det en björk i trädgården som pryder bakgrunden.

Viktigt för alla sorterare (och andra med)

Jag har totalt glömt bort att jag skulle skriva om detta i början av november. Jo det är såhär att det går nu att återvinna mjukplast, så då man sorterar sina sopor ska man lägga mjukplast med hårdplast på återvinningsstationerna här i Ö-viks kommun. Om du inte vet var din närmsta återvinningsstation är så kan du kolla här. Och vad är då mjukplast??? Jo det är tex bärkassar, plastpåsar, plasttuber, refillpaket, plastfolie och -film, innerpåsar i t ex müslipaket, frigolit m.m. Blir du osäker på något, finns det en lista här som man kan kolla på ifall man har något som man inte riktigt vet var det ska.

Så se till att hålla ordning i era sopor nu. Vill ni veta mer om hur man ska sortera och varför så kan ni kolla här.

Tävling

Vinn fina eko underkläder till de små här på ecolocobloggen. Vita ribbade underkläder från mini-o. Som dessutom levereras i fin presentlåda av återvunnet papper.

Lycka till allihopa!


En månad kvar nu

Idag är det en månad kvar till julafton och 6 dar kvar till första advent. Jag petar och gräver i lådor och skrubbar för att hitta allt julpynt och se vad som funkar. Jag slängde ur min till R att jag skulle vilja pynta redan idag, och då sa han att vi kan väl börja lite. Vi kan ta lite varje dag så slipper vi hålla på hela söndagen. YES! Så smart sagt! Så nu hänger det faktiskt två stjärnor uppe. En i syrymmet och en i vardagsrummet.



Mysigt va? Folke tyckte att den var väldigt fin. Han lade upp sina böcker i fönstret och stod och läste i skenet av stjärnan.

Eko karra till smoen

Folke har ju introducerats till sötsakerna värld i och med hans födelsedag. Och han tycker såklart att det smakar bra med sötsaker. Så nu har vi hittat ett smarrigt sött alternativ som även är ekologiskt. Lätt att äta och inte helt katastrof.



Dessa är även goda i en vuxen mun. Som topping på tex havregrynsgröten.

Test

Nu är det dags att testa en ny tandkräm igen. Den heter Biozym och ska innehålla en massa naturliga enzymer som ska vara mera skonsamt mot munnen och tänderna än andra tandkrämer.

Förra tandkrämstestet var ju med Pepsodent White now. Och det blev inge vitt alls, men den smakar jättegott och man känner sig fräsch länge. Och jag med min känsliga mun tål den, vilket alltid är ett plus.

Ska bli kul att se hur denna Biozym fungerar.



Man hittar denna på vanliga matvaruaffärer och man kan beställa gratis prover på
Biozym's hemsida.

Minne

För exakt ett år sedan så var det Folkes första dag hemma idag. Han har numer en bild på sig själv från den dagen som han sitter och pekar på. Tänk då var man helt slut i kroppen och helt knasig i huvudet av kärlek till ett litet knyte. Nu sitter han på sin gungmotorcykel och säger BUMBUM. Jag tycker att den där första tiden med Folke hemma var både helt underbart och helt galet utmattande. Jag var så otroligt trött, men jag hade inte tid att vila mig för lilla underbara Folke ville bli buren hela dagarna och matad hela nätterna. Men han var ju så söt och fantastiskt att han kom undan med det lätt. Nu är han en stor kille som vet vad han vill. Han leker och grejar på dagarna och sover gott om nätterna i sin säng brevid min. Älskar älskar älskar!!!

Hurr hurr å burr

Idag har det varit lite blåsigt. Jag, mamma å Ville har virrat omkring i skogen och letat enris. Det var rätt så mysigt i skogen, men på vår gård blåser det småspik. Det var dåligt med fint enris så vi hittade inte så mycket. Men vi var nöjda ändå. Och Ville kutade runt som en tok hela tiden, han tycker det är så kul med snö. Han springer och slirar så det skvätter upp i luften. Han var jätte duktigt på inkallning trots miljoners rådjursspår. Som belöning för en lydig och glad hund fick han bära sitt rådjursben hemma på gården en stund. Snacka om att svansen går som en propeller då.

Har insett nu att jag måste köpa ett eller två par nya vinterskor. Jag har inga alls, faktiskt. Gick hela vägen i mina grova gympaskor. De är jätte bra, men för kalla och för låga. Mina vandrarkängor har numer 7 år på nacken och de har väl gjort sitt kan man tycka. Jag kan inte ha dem mer, för det är slut på insidan. Jag får skavsår på flera ställen på vänster fot och det går ju inte för sig. Sen är de trasiga lite här och där. Så jag behöver verkligen några varma, sköna och praktiska kängor som tål vatten och kyla så jag kan traska runti skogen ordentligt. Sen skulle det ju vara kul att ha ett par lite finare vinterskor också som man kan ta då man ska hälsa på folk, åka och handla, gå på stan m.m. Jag kräver absolut inga dyrgripar eller något jätte tjusigt. Bara något man slipper bli blöt och kall i.

Nu blåser det jätte mycket så det knakar i huset och fönsterrutorna i de gammla fönstren buktar sig. Ville snarkar i den andra soffan och Folke leker med pappa på golvet här brevid.


Nu längtar jag

Faktiskt så har jag lyckats med att totalt ändra min inställning till jul. Nu längtar jag efter att få pynta till nästa helg och jag tycker inte alls att det känns jobbigt med att fira julafton. Vi ska vara hemma hos oss och det känns jätte skönt för Folkes skull. Då slipper jag jaga honom hela dagen, och han får peta med sina klåfingrar på allt utan att det gör något. Och kära Ville kan gnaga på sina egna ben och leksaker, och klampa runt i soffan som han vill. Söta klumpiga stora lufs hund!

Torrt

Just nu sitter en lycklig liten i badet och leker. Han är insmord från topp till tå i olivolja. Stackarn är så torr nu igen, samma som förra vintern. Vi smörjer ibland flera gånger om dagen med Urtekrams barnlotion, men det hjälper inte helt och hållet. Han blir lite rödrosig där han är torr och man vet ju själv hur det kan svida då det blir så. Själv har jag torra händer alltid på vintern. Men jag smörjer mig aldrig så det är ju inte så konstigt. Och man är ju och petar i vatten rätt många gånger om dagen. Vid varje blöjbyte och allt som ska diskas och torkas med trasan.

Vad har ni för huskurer i dessa torra tider? Här kör vi med olivolja i badet och smörja med Urtekram lotion. På händerna kan jag ta nästan vad somhelst, men det är ju roligare om man märker att det funkar en längre stund.

Tack så mycket!

Jag vill verkligen tacka alla som kom igår på Folkes ettårsdag. Han hade så kul och var så glad hela dagen. Han har lekt hela förmiddagen med sina nya prylar och jag tänkte passa på att visa lite av vad han fick.

Per Olsson traktor. Som sjunger, låter och kör. Tokkul!!!


Blandade böcker. Folke älskar att sitta coh bläddra själv i sina böcker.


Eko långkalsonger! Skönt på bena.


Lektält ala djungelgrotta. Perfekt koja!


Klosslåda och lovika vantar.


BUMBUM! (som Folke säger) En gungmotorcykel som min pappa har gjort till Folke. Visst är den helt fantastisk!!!!

Folke fick även mer saker, men det här var några av favoriterna.

1 år

Det är helt otroligt att jag har en son som är ett helt år nu. Igår morse för ett år sedan så låg vi på BB och var helt förundrade över hur underbart fin bäbis vi hade fått. Han var så perfekt och söt och helt underbar!!!!

Nu ränner det runt en liten buse här i köket. Han leker med sina födelsedags presenter och har jätte kul. Han fick så fina saker, som var väldigt uppskattade. Och tårta, hur kul är inte det? Vi har tårta lite överallt nu tror jag. Måste skura rent stolen i badkaret tror jag. Folke fick lov att bada innan han gick och lade sig igår, för han hade gjort tårtinpackning på hela sig själv.

Idag kommer det några och firar lite till så vi fortsätter med kalas.

Ekologisk Chai latte

Hemmagjord Chai latte med vanilj. Smakar som ett moln i munnen. Gott till en film i soffan!



Inte lika syndigt och hemskt som mat på MAX.

Syndarna som vill baka

Jodå, nu har vi syndat rejält i eftermiddag. Vi åt middag på MAX, alla i hela familjen. Folke fick gnaga på en köttbit och ett bröd. Snacka om att man kan få lite dålig samvete. Men jag hade tagit med mig ekologisk fruktdessär till honom. Själv vräkte jag i mig ett helt orginalmål och det känns i ärlighetens namn inte bra i min mage. Nä tacka vet ja en gröttallrik! ;-)

Efter våra synder så var det dags att åka och inhandla diverse ingredienser för Folkes födelsedagsfika. Det verkar som att det ska dyka upp en ganska stor skara så man vill ju ha ordenlig att bjuda på. Har hittat några gudomliga recept på Ekobloggen som jag måste testa. Men det får bli imorgon för jag upptäckte nyss att jag köpt för lite smör. Men jag tycker ju att det är superkul att baka så jag spar ju det roliga.

Igår gjorde vi en massa

Hann inte skriva något igår. Det var så härligt väder så vi var ute en hel del. Folke fick åka pulka för första gången och det var uppskattat. Han tyckte att snön var lite konstig, men det var kul att greja med den. Hade filmkameran med mig ut så det blev inga foton tyvärr. Men det tar vi någon annan dag. På eftermiddagen hade vi väldigt kul inne och Folke tokade runt här somvanligt. Han har börjat ställa sig upp själv utan stöd nu och han blir så stolt då han helt plötsligt märker att han står mitt på golvet. Jag antar att han kommer att börja gå snart eftersom han har tagit något enstaka steg.

Idag så har vi en liten röjar dag här i huset, nu då R äntligen är ledig. Jag har dammtorkat lite och plockat bort en massa pelargoner. Jag borde ha tagit bort dem för länge sedan eftersom de ser ganska skruttiga ut såhär års. Jag ska spara dem till våren i vårt syrum, för där är det svalt och bra för blomförvaring.


16 skruttiga pelargoner, fast några blommar fortfarande.

Men vi ska ju ha plats för julpynt, så det känns skönt att få rensa lite.

Snö!

Var ju såklart tvungen att gå ut i den underbara snön. Härligt värre, jag tog Folke i vagnen och Ville i kopplet och gick en sväng. Det blir så mysigt då allt är vitt. Jag önskar av hela mitt härta att det kan bli snö denna vinter. Det vore så kul för Folke och Ville.


I skogen på promenaden!


Ville har hittat något kul att leka med utanför huset!

Fredagsmys jo tjena

Igår ville Folke inte alls somna somvanligt. Han rockade loss till Idol och var så glad och pigg. fattar inte hur han orkar alls. Han sov 1½ timme på dagen så var den energin kommer ifrån har jag ingen aning. Så vårt svullokalas fick skjutas upp. Nu står chips och choklad halvt påbörjad epå pianot så inte Folke skulle nå dem igårkväll.



Jajja, sen kväll och sovmorgon går väl an ibland. Men nu är vi glada idag för det snöar. Syns kanske inte så bra på bilden, men om man kollar noga så ser man vita prickar på altanen och att gräsmattan och vägen är en ljusare nyans. Så nu efter lunch blir det ut i snön!

Sötungen

Folke blev ju rätt så svullen av sprutan och det var inte kul första kvällen. Men igår så var han på G igen. Och idag har svullnaden lagt sig lite. Så förhoppningsvis så var det kanske allt. Men man känner sig verkligen som en barnplågare då det blir sådär jobbigt. Men hellre lite gråt än att han ska bli ordenligt sjuk som ovaccinerad.


Stångas med kissen. Folke älskar att pussa katten Findus!


Fixar inne i skafferiet. Där finns det massor av skoj att göra och peta på.

Fredagsmys

Vad tror ni om att äta något riktigt gott och sedan glo på Idol samtidigt. R handlade lite gott på vägen hem från jobbet. Ni kan ju gissa vilken som är min favorit.



Dags att vårda själen ikväll och inte kroppen.

Vinn ett gosigt lammskinn

Besök bloggen Livet på landet i Drefseryd där kan du vinna ett mjukt, härligt lammskinn från gårdsbutiken i Drefseryd.

Bild lånad från deras blogg.

Har själv tävlat om detta fina lammskinn som skulle sitta fint i Folkes vagn nu då det börjar bli ruggigt ute. Var med och tävla du också!

Hållbar Bifstil

Här kommer det jag skrev i Bif-bladet. Ni får tänka på att jag kan inget om stavning eller grammatik så ha överseende med det.


Hållbar bifstil

Kära Banafjäls trakten och alla bif-are, visst tycker vi om varandra och den plats vi bor på? Därför kommer det här en sida som ska ge inspiration till att tänka på varandra och miljön. Med en hållbar bifstil så menar jag att vi ska försöka att leva på ett sätt som gör att vi människor och djur mår bättre och vår mark får hålla sig i bra skick. Att vi helt enkelt ska göra medvetna val som skonar vår framtid. Många tycker att detta med KRAV och ekologi låter jätte krångligt, och det finns dem som tror att det handlar enbart om att konsumera ekologiska produkter. Och en hållbar livsstil, -Vad är det? Jo att leva och konsumera mer hållbart, för att bevara vår planet och hälsa, och för att ge kommande generationer en framtid. Alltså dra in på saker som förstör miljön och som skadar vår hälsa.

Här kommer nu lite enkla tips på vad vi kan göra för att närma oss en hållbar bifstil!


Källsortera! Nu då vi kommer att få börja använda de blanka fina soptunnorna så ska skräpet vi kastar vägas också. Men källsorterar man och lämnar på återvinningsstationer så sparar man en slant, och samtidigt gör världen till ett bättre ställe. Vi har nära till Idbyns station på Strömsknallen och i Husum finns det en vid isbanan på vibergsvägen, och en vid gamla Konsum. Och självfallet Må avfallsanläggning. De flesta tar ju en sväng i närheten av dessa då det är dags att handla mat, och då kan man ju lika gärna göra ett stopp för att lämna det man källsorterat.


Städa miljövänligt! Nuförtiden finns det kilometerlånga hyllor på affärerna fyllda med olika sorters rengöringsmedel. Det många inte tänker på är att dessa rengöringsmedel innehåller mängder av kemikalier som förstör vattenmiljön, luften och marken. Eftersom allt rengöringsmedel vi använder så småningom hamnar i avloppet och i luften, så kommer det i kontakt med våra lungor och den mark vi tar vårt dricksvatten ifrån och odlar grödor och foder på. Såpa, galltvål och ättika fungerar lika bra till alla sorters rengöring, och i de flesta fall så duger rent vatten långt i hushållet t.ex. för dammtorkning och vaska golv.


Minska transport med bränsledrivna fordon! Transport är en av världen största miljöbovar som fortfarande ökar. Så för varje gång vi kan strunta i att starta en motor gör vi en betydelsefull insats! Men, vi bor ju på landet och är beroende av att kunna transportera oss längre sträckor för att komma till jobb och affärer. Det vi då ska tänka på är att uträtta så mycket ärenden vi bara kan då vi ändå är i farten. T.ex. handla och lämna källsorteringen på väg hem från jobbet. Samåka och planera in barnens aktiviteter i samband med annat som ska uträttas. Försöka att så ofta och mycket man kan, gå eller cykla istället då det gäller korta sträckor. Och för er som använder era fordon i jobbet, planera era turer så ni inte behöver köra extra sträckor. Och det finns också något som kallas för eco-driving, där man använder sig av en viss teknik för att minska bränsle förbrukningen.

Kom ihåg nu att många bäckar små blir en stor å. Och saker och ting tar sin lilla tid, men tillsammans kan vi göra skillnad. Och bara det lilla har stor betydelse för framtiden. Lycka till med att skaffa er en hållbar bifstil!





För er som har frågor och funderingar på detta, hör av er till redaktionen. Vi tar gärna emot era egna idéer på hur vi kan leva mer hållbart. [email protected]


MMmmerry christmas

Igår så drog R igång ett lite projekt med alla våra cd skivor. För det mesta så är det Folke som leker med dem, så R tyckte att vi skulle plocka bort de vi inte lyssnar på. Vilket betyder i princip alla. Men vi båda hittade en som vi var tvungen att spela på direkten, och den spelas just nu i denna sekund med. Min egen komponerade julskiva från förra vintern.



Jag vet att det är för tidigt, men julmusik är ju härligt, och på den här finns alla mina bästa favoriter.

Skriv på för att rädda klimatet

Naturskyddsföreningen har startat ett upprop där de samlar in namn, Så skriv på du också innan den sista november. Det kostar inget, man bara skriver sitt namn för man håller med om att växhusgas utsläppen ska minska och ge mer stöd till klimatarbete i utvecklingsländer.

Så var det gjort

Nu har den nya redaktionens första Bif-blad kommit ut. Jag tycker det gick helt ok att fixa ihop en liten tidning. Och jag är ganska nöjd med mina sidor. Mest nöjd är jag med mitt lilla projekt om hållbar livsstil.



Ska bli kul att se ifall man får någon respons på det jag skrev. Och jag hoppas att folk inte tycker det var för präktigt. Detta nummers tre tips var: Källsortera, Städa miljövänligt och Minska transport. Måste nästan börja klura lite om vad jag ska skriva i nästa nummer. Så lite tips kan jag gärna ta emot!

Gillar PO.P

Idag fick vi ett brev i brevlådan från po.p klubben. Super kul att få lite billigare erbjudanden på deras kläder. Jag gillar unisex kläder och den goda kvaliten. Det är kul när kläderna ser nya ut även fast man tvättat dem en hel del. Dessutom så har po.p en hel drös med ekologiska alternativ, som är jättefina.



Så nu ska det inhadlas lite större storlekar till lilleman.

Strong växt

Jag bara måste få skryta lite om min ena Orkidé. Den köptes förra vintern och blommade så fint. Sedan så föll blommorna av och den började blomma ännu finare. Den har stått i flera månader nu i full blom och verkar trivas ypperligt. Rätt så häftigt att en växt kan göra så vackra saker av nästan inget alls. Den står i lite bark och jag skvätter på den några droppar vatten ungefär en gång i veckan.


Folke är ledsen

Idag var det dags för ettårs kontrollen! Väldigt spännande med läkarundersökning. Folke satt så stilla och snällt då doktorn klämmde och lyssnade på honom. Men sedan var det ju dags för vaccinering, och dessutom skulle Folke få två sprutor. Både den vanliga och den nya mot pnumokocker. Och för att minska plågeriet så tar de båda sprutorna samtidigt i varje lår. Folke blev jätte ledsen och det gick inte över förrän vi kom ut i väntrummet, och han fick leka med leksakerna.

Då vi kom hem så var Folke på topp humör och lekte å spexade mer än vanligt. Men hans energi tog snabbt slut och vid 18 tiden så var han helt knäckt. Och sen stund senare var han helt otröstlig. Han grät jätte mycket och var lugn i korta stunder. Vet inte om det är vaccinet eller tand på G. Han har ju inte reagerat något på varken tänder eller vaccin förut, så man blir lite ställd. Nu ligger han och snyftar i sömnen i sin säng. Och jag håller tummarna att hans glada goa humör ska vara på plats imorgon.

Snabbmat a'la Afrika

Idag hade jag tänkt att vi inte skulle ha en massa tid över till att stå i köket och påta så jag hade planerat in en Vegetariskt gryta som var enkelt att laga till. En Afrikansk kikärtsgryta!

Man gör såhär: Hackar 1 gul lök och fräser i grytan. Slår på 2 burkar hela tomater och 1 burk kikärtor. Sen tar man 2 dl grönsaksbuljong och 3 msk jordnötssmör, och kokar upp. Det ska koka i 10 min. man smakar av med oregano, curry, chili, salt, svartpeppar och socker. Och då det är 1 minut kvar att koka så slänger man i en näve cashewnötter.

Till det kan man ju äta vad som helst, men ska det vara snabbmat så passar det utmärkt med cous-cous.



Mumma tycker Folke! (Bättre än Sempers Goda gryta).

Ironiskt

Idag så skulle Folke få en god lunch eftersom jag ville att han skulle äta snabbt så han kunde sova i god tid, för vi ska iväg. Så jag drog fram en burk som heter Goda grytan. Och jag började nästa att skratta då Folke tog sin första tugga. Han grimaserade och tittade på mig som om jag var galen. Det där var väl knappast mat. Jag matade in i hans mun och hanpetade ut det med fingrarna. Det var länge sedan han visade så ordentligt att han inte tyckte om det. Snacka om ironiskt att Goda grytan inte var så god. Det blev en hög med snabbmakaroner som han petade in med glat humör istället.

Fyllt på skafferiet

Idag var det dags införskaffa nya produkter till ansiktet. Har leta hela sommaren efter något som ska passa mig, men inte hittat något som jag varit nöjd med. Sedan jag fick Folke har min hy i ansiktet inte samarbetat alls. Ni som känner mig vet jui hur jag ser ut och fattar vad jag menar. Och för er andra så kan jag berätta att jag knaprat i mig en massa olika mediciner som ska göra hyn bättre utan resultat, och använt ett berg av olika prudukter då jag var yngre. Men på senare år så har jag blvit lite halvrädd för vilka konstiga saker man smetar på sig och stoppar i sig. Och jag fick ju tips av min vän A om Dr. Hauschka. Har testat några av deras grejer och gillat dem. Så nu slog jag på stort och köpa det stora flaskorna. Traskade runt med Folke på ryggen i selen och passade även på att gå in på Glada grodan och kika på lite eventuella julklappar. Det finns så mycket fint där.


Härligt ute

Nu har vi nyss kommit in från en underbar långpromenad. Folke sov i vagnen och jag tränade gå fint i koppel och inkallning med Ville. Man är kall och röd på kinderna och solen lyser. Alla träd glittrar och det luktar så gott i skogen. Folke sov bara en timme så det blir nog en tidig kväll, men det kan vara skönt ibland. Ville är ju en tacksam hund så han snusar sött på hallmattan. Helt undrbar med en sån här dag då solen lyser och det är vindstilla.

Lantlycka

Idag sov Folke ända tills kvart i nio. Snacka om sovmorgon! Han var så go och låg som en liten boll vid mitt huvud och snarkade. Det är helt underbart att få ligga och dra sig lite extra ibland. Min kropp behöver verkligen all sömn den kan få nuförtiden. Och en bonus är ju att man orkar sitta uppe en stund extra på kvällen och mysa i soffan.

Valpkurs

I värsta dimman så var det dags för att dra iväg på valpkurs igår igen. Ville tycker att det är superkul att få träffa de andra hundarna. Och han var en riktig klippa på inkallningsträningen. Jag blev rakt imponerad själv! Men att gå fint i kopplet det hade hans hjärna raderat totalt, det var ju mycket roligare att flamsa runt i kopplet. Men vaddå, jag tycker nog ändå att han gjorde ett hyffsat bra jobb med tanke på att det yrade runt en hel drös med andra valpar samtidigt. Och hemma är det ju alltid lugnt så då går det ju automatiskt lite lättare att koncentrera sig. Ska försöka att träna lite mer på att gå fint i kopplet till nästa gång så får vi väl se om han har lust med det då. Efter valpkursen så sov han hela dagen. Han blev riktigt knäckt.

Farsdag

Det var ju Farsdag igår och den första för Rikard att bli firad. Förra året låg ju lill Folke i min mage. Han fick fyra par strumpor för det var det han hade önskat sig.



Snygga va?

Hann tyvärr inte med att fira min egen far, men jag får väl fira honom någon annan dag.

Snack om blöjor

Jag fick just en tanke då jag skulle byta på Folke. Folk frågar och säger hela tiden att, det är väl mer jobb med tygblöjor än vanliga engångs. Men jag har bara sagt att det inte är det. Men idag så kom jag på att det är fasen mindre jobb med tygisar än vanliga. För de vanliga måste man ju åka och handla och sedan släpa hem. Och sen ska de slängas så man måste springa med mer sopor. Tygisarna handlar man ju bara en gång och sen finns de ju alltid hemma. Och det är lagomt många smutsiga så slänger jag dem bara i tvättmaskinen tillsammans med allt det andra som ändå måste tvättas. För jag antar att de allra flesta småbarns familjer tvättar minst en maskin varannan- var tredje dag och det tar ju inte många sekunder extra att kasta in blöjorna då. Så där har ni det. Det är inte mera jobb med tygblöjor!


Igårkväll

Igårkväll var vi på melodikryss igen. Det var jättegod pasta, och inte allt för fullt med folk. Den här gången var det lite lättare frågor och vårt lag slutade på tredje plats. Men eftersom lilla Folke var med så missade jag slutet, fast det gör mig inget. Jag är ändå så pass trött att jag inte skulle orka koncentrera mig så länge. Folke var jätte trött för han hade bara sovit 25 minuter på hela dagen. Inte de bästa förutsättningarna för en lyckad kväll kanske. Men Folke var nöjd ändå, lite ovanligt lugn bara. Han kom i säng vid 21 tiden och sov till 6 i morse. Så idag kommer det lite efterverkningar. Men lite extra sjalmys råder bot på det mesta.


Garant

Skulle handla lite matvaror idag, men började med att kolla julpynt på RUSTA. Hittade lite smått och gott där och Folke tyckte det var jättekul att titta på allt som glittrade och glimmade. Tänkte att jag skulle vara snabbt hemma igen eftersom vi hade planer för kvällen, så jag slank in på WILLYS för att handla mat. Hittade lite av deras nya ekologiska märke, garant. Fina förpackningar där det står på framsidan varifrån produkten kommer. Och det bästa av allt ett billigt pris. Så nu finns inga ursäkter alls!



Kul att de satsas mer och mer på ekologiska varor. Och det är ju vanliga grejer som man ändå behöver. Tyvärr så fanns inte allt som jag behövde på WILLYS och vi tog även en sväng in på coop.

Lantlycka

Insåg alldeles nyss att det är över ett år sedan jag skrev en skogstoppen. Vet inte varför, men jag gillade inte riktigt den där lilla listan. Nyinspirerad av The Secret så gör jag ett nytt försökt med ett nytt namn.

Självklart måste jag börja med att jag är så glad att Folke är min son. Han är glad och nöjd, äter bra och sover gott. Han är frisk och pigg. Han är helt underbar och han är min!

Sen så är det ju helt otroligt hur snäll min kära sambo R är. Han jobbar och sliter och är ändå rastlös då han är ledig. Han är en bra pappa och Folke tycker det jätte kul att väcka honom på morgonen då han precis har somnat efter sitt nattskift. Men kära R är lika glad ändå!

Och det är verkligen toppen med golvvärme. Så härligt och gosigt mot fötterna och Folkes rumpa. Man blir varm i hela kroppen då fötterna är varma.

Så tack för det fina i mitt liv!

Hör upp!

Jag har hört att vägningen av våra sopor ska börja vecka 48 (hos oss). Så se till att få ordning på era sorteringar hemma nu. Det funkar jätte bra med några gammla avdankade hinkar eller lådor. För att hitta era närmaste återvinningsstationer kolla här. Tänk på miljön och ekonomin nu. För det blir ju billigare för er om ni sorterar bort det som kan återvinnas.

Lite extra info och rättning här!
De ska börja ta bort containerna i vecka 48, och sedan ska vägningen börja någon gång nästa år. Det har stått info i ÖA.


Lång dag

Idag är det en sån där dag som man bara vill ska ta slut. Det är R's korta övergång på jobbet. Han jobbar nattskift och kommer hem 6 på morgonen och lägger sig att sova. Han vaknar, äter lunch och åker på jobbet igen för att jobba till 22. Huset ser ut som något har slängt in en bomb, det ligger böcker leksaker och hundprylar överallt. Käksbänken är full med saker som jag inte hunnit plocka undan och likaså köksbordet. Folke sover och Ville sover *puh*. Jag har fortfarande en näsa som brinner. Men annars känns det rätt så ok. Har trots aktiv son och hund, hunnit plöja igenom lite mer än halva "The Secret", och den är precis som jag trodde, superbra! (fast jag har ju smygläst lite i den innan så jag visste att den skulle vara bra).

Nu ska jag se "Du är vad du äter" på TV3.

Nämen

Jag tror att jag är förkyld. Det känns som att det brinner i näsan och huvudet är tungt. Jag var tvungen att ta en alvedon, fast jag egentligen inte gillar att ta tabletter. Som tur var så hjälpte det och det gör inte lika ont i huvudet. Jag hoppas att det går över imorgon, annars kommer min näsa att brinna upp. Någon bra huskur????

Hemligt och häftigt

Jag blir helt knasig i hjärnan då jag tänker på detta! Jag har fått hem boken The Secret idag och läst ett gäng sidor i den. Och jag har i princip aldrig vunnit något i hela mitt liv, men nu ikväll så får jag ett mail om att jag vunnit en helårs prenumeration på tidningen CAMINO. Vad säger ni om den. Jag är så glad att jag spricker snart!

Julen.....pynt tips!!!

Jajaja, kasta inte ruttna grönsaker på mig nu! Det är lite mindre än en månad kvar till advent och då är det tid för julpynt. Jag har sedan jag flyttade hemifrån tyckt att julpynt är jobbigt och lite halvfult. Och dessutom, vad är det för mening med det om man ska städa bort det strax efter nyår. MEN, jag vet att det är en dålig attityd som jag dragits med alldeles för länge nu. Fattar inte varför jag är så emot julen egentligen. Då jag bodde hemma hos mamma å pappa så var det ju det mysigaste på hela året, då huset var pyntat. Sen blev det prat i lördags då min vän var på besök, om hur hon längtade efter att få pynta och hur hon älskar julen. Så nu har jag bestämt mig för att i år ska jag banne mig njuta av julen och pynta i drivor. Jag vill ju att Folke ska växa upp med mysjul.

MEN (igen), hur fasen pyntar man i drivor med världens klåfingrigaste lilla ettåring hemma. Det går ju inte att ha ljus eller pynt på ställen där han kommer åt. Och det betyder ju att taket och vissa väggar går an, samt några enstaka fönster. Men det låter ju inte så mysigt. Så ge mig inspiration och tips på hur jag ska klara upp detta!

Nu ska något spännande hända

Äntligen så har jag tagit mig i kragen och skaffat mig ett ex av den fantastiska boken The secret! Har ju smygläst lite i den innan och sett lite av filmen. Men nu har jag en helt egen som jag kan sitta och filosofera med.



Ps. Kära A på 165'an jag köpte den på cdon.com och jag betalade med kort. Det tog två dar för den att komma!

Nytt sovrum

Nu har jag lite att rapportera om vårt hus igen. Det som varit på G nu senaste halvåret (eller längre egentligen) är ett av sovrummen uppe. Vi har ju tre sovrum och vi bor alla tre i ett av dem. Men det vi sover i nu behöver rustas upp också. Så för att kunna fixa det vi sover i nu måste vi ju fixa ett av de andra att sova i istället.

Nu har vi äntligen fått väggar, nya fönster och snart ett helt tak i det nya sovrummet. Det ska till att fräsas spår för slang till golvvärme och sen är det kanske dags för ett golv också. Det ska bli jätte spännande att se hur det hela kommer att sluta.


På bilden sys det att taket snart är klart, och det kommer att målas vitt sen.

Tidnings möte och rättvis kväll

Idag har vi haft tidningsmöte igen för vår bya tidning. Mycket trevligt och kul. Vi är fyra stycken som ingår i redaktionen och alla är jätte duktiga. Som bonus för den trevliga kvällen fick jag med mig en flecedress hem till Folke. Ärva kläder från grannar är ju super duper. Jag har ju varit på jakt efter något att ha på Folke i vagnen, så det var ju kanon att hitta det hos grannen. Dessutom så vår första (första för oss i den nya redaktionen) tidning i princip klar! Den blir inte så tjock, men bra ändå.

Väl hemma blev det lite frosseri till matakuten (tv pogrammet på TV4). Rättvisemärk cola och choklad!


Brännbara påsar och sopor

Vi bor på landet och har haft sopcontainer i evigheter här. Så vi har haft två stycken soptunnor i laggård's porten som vi kastat våra soppåsar i och sedan då de är fulla så tar man traktorn och kör säckarna i skopan till containern. Det har fungerat jätte bra, förutom att det sett fruktansvärt ut vid containern. Jag tycker nog allt att byborna ska skämmas lite här, för de kastar verkligen allt. Tycker det är så onödigt att skräpa ned på det sättet, och vi har inte alls särskilt långt till vår avfalls station (typ 1,5 mil). Men det är väl jobbigt att lasta skiten man inte vill ha och åka in till stan med den. Men nu vecka 48 så ska vi få börja använda våra nya fina soptunnor, och de ska börja väga skräpet vi kastar!!! Men jag tycker egentligen att det är jätte bra för då kanske folk kommer att börja sortera mer. Eller (hemska tanke) kommer de kanske att kasta skiten på hög hemma hos sig själva istället. Men jag hoppas att folk är flitiga och tänker ekonomiskt, det blir ju billigare att sortera och lämna på rätt ställe så är det bara lite som ska vägas.

Men en annan sak som jag fundera på är plastkassarna som vi slängen soporna i. Om vi ska försöka att minska på antalet plastkassar som används vad ska vi då kasta skräpet i???? Nu är det ju så populärt med tygkassar på många affärer och dom vill man ju behålla i syftet att återanvända. Eller finns det brännbara påsar som inte förorenar?


Yttepytte liten lapp på våra coop kassar!