Rättvist

Idag var det dags för att fylla skafferiet igen. Så vi tog en tur in till stan! Jag skulle köpa tandkräm till mig själv och hundlotion till Folke. Folke blir lätt torr på vintern, han var torr förra vintern också. Vi har smörjt honom med Weledas babylotion, men den verkar vara lite för stark för honom. Han är jätte känslig! Sen har vi fått prova någon kräm som man kan köpa på apoteket, vi fick några små testburkar av BVC. Men det känns inte kul att mörja honom med en kräm som innehåller en massa konstiga saker som jag inte ens vet vad det är. Har forskat lite och hittat en som jag tror ska funka riktigt bra med tanke på ingredienserna. Det är Urtekram's barnlotion, den innehåller endast naturliga ingredienser och flera av dem är ekologiska. Den är lätt att smörja på och Folke blev inte röd av den. Både tankräm och lotion inhandlades på Grön Gåva i stan. Sen var jag på jakt efter en fuskpolo och strumpbyxor till Folke, men jag hittade inget som jag var nöjd med så det blev inget av det. Men jag hittade små prover till ansiktsrengöring m.m. som jag har blivit tipsad om. Har slut och behöver köpa nytt. Men det är ju jätte svårt då det finns en hel djungel av sånt. Men nu ska jag testa ett märke som heter Dr. Hauschka, perfekt med små prover så kan man känna efter först och slipper köpa stora förpckningar som man inte använder upp.

Efter en snabb runda på stan så åkte vi till COOP för att handla mat. Där hittade jag en ny sak som jag blev glad av. Rättvise märkt vaniljsocker. Tycker det är en fantastisk idé med rättvise märkt prylar, det känns bra i hjärta och själ att veta att de som tillverkar det får rättvis lön för mödan. Men sedan har jag upptäck en trist sak. Vi handlar rätt så mycket Änglamark produkter och de har varit så fina förpackningar på dem. Men nu håller de på att byta ut dem till en ny design som inte alls är lika fin, men kanske lite mer seriös. Men varför?

Sen är det samma sak varje gång det är en extra röd dag i kalendern att folk blir som shopping galna. Jag kan inte begripa att det blir katastrof ifall affärerna råkar ha stängt en dag. Då ska det hamstras som aldrig förr. Ungefär som att man skulle handla varje dag annars, men det gör man väl inte. Eftersom jag jobbat i ca 4 år på en ICA butik så har jag varit med om dessa rusningsdagar några gånger, och det enda jag kan tänka på är hur mycket mat som folk torde kasta bort i slutändan. Så onödigt!

En bra deo...

... det behövs då man ska jaga sin snart ettåriga son hela dagarna. Lilla Folke är extremt klåfingrig, snabb och stark.I morse lyckade han pillra lös ena golvlisten i köket och kastade runt med den. På bilden är han precis på väg att rymma ut i hallen för att försvinna iväg på mera bus. Vissa dagara är det svettigt och då Folke sover så sitter jag bara och glor.

Senare idag så har Folke och jag hälsat på en en vän som är väldigt gravid nu. Så snart ska Folke få en ny kompis. Vi fikade lite där och sen skulle vi äta middag hos mina föräldrar i Husum. Där fick Folke prova sin ettårs present som morfar gjort. En superfin motorcykel i trä. Ni ska få se en bild då Folke har fått den på riktigt!

Snön faller utanför lånade rutor

Fick låna dessa söta gardiner av min mamma. Perfekt med kappor i köket då man har en klåfinger unge och en hårig hund. Känns bra att kunna låna sånt. Slipper man köpa nytt och det blir ändå förnyelse. Mer av sånt, tack!

Just nu i detta ögonblick så faller den första snön för denna vinter. Jag hoppas hoppas hoppas att vi kan få en vit vinter i år. Och då menar jag snö på riktigt, inte en massa is bara!


Tyvärr syns inte snön på bilden, men den är där ute. Jag lovar!

Uppe i tid

Jag får tacka min glada och pigga son för att jag är uppe i tid numer. Han har fortfarande sommartid på sitt schema. Men det är ganska skönt att komma upp tidigt för man hinner mer.

Igår satte R på vinterhjulen på bilen efter en liten olycka. Han hade jobbat natt och körde hem på morgonen, det var en tjock dimma och vår väg är full med jätte stora hål. Hastigheten på vägen är 70km/h, men eftersom det var dimma så körde han inte så fort. Det small till och han hade prickat ett hål. Det resulterade i punka på både fram och bakdäck. Lagomt kul!!! Vi ska ringa vägverket eller kommunen eller var det nu är för nån som har hand om denna kassa väg. Det är ca 1½ vecka sedan de var här och lagade de stora hålen, men de gör det så dåligt att det räcker med lite regn och att en bil kör på lagningen så är det borta.

Jajja, det var ju tur i oturen att vi inte hunnit bytt till vinterdäck, så nu är de på iaf. Och jag kan köra säkert. Ska till Husum idag och hämta vatten till Folke i vår nya dunk. Det ska bli spännande att se hur länge vattnet räcker nu. Innan har vi ju hämtat 4½ liter och det har räckt i ca 1 vecka. Dunken rymmer 10 liter.

Nä nu måste jag gå och slänga på en tvätt. Folkes kläder går åt som smör i solsken vissa dar. Och jag behöver tvätta blöjor med. Hittils är vi nöjda med tvättnötterna!


Det känns lite konstigt

Att det är vintertid nu det vet jag, men inte min kropp. Har kännts som en av de längsta dagarna på evigheter och jag ville äta lunch klockan nio i morse. Är jätte trött nu och ska nog dra i säng snart.

Folke har inte heller fattat vintertid och han somnade tidigt ikväll. Men han var så otroligt gosig och nöjd så det gör mig inget ifall han vill upp och leka klockan fem imorgon. Han somnade i min famn i soffan och det är så mysigt att hålla honom då han blir som en liten mjuk hösäck.


Bus på G! (snygg i mammas gammla nattlinne)

Avbrott på strömmen

Inatt har det varit strömavbrott hela natten. Jag gick och lade mig vid 23 tiden igår och då lyste lamporna. Somnade som en stock för att jag var så trött, men vaknade efter en liten stund för Folke gnydde och sökte nappen...... men jag kunde inte hitta Folke eller ens se vad klockan var. Det var helt bäcksvart! Eftersom jag är ett snille vissa sekunder i mitt liv så har jag alltid haft en ljusstake med en tändsticksask på hyllan ovanför sängen sedan jag och Rikard flyttade ihop. Jag har tänkt att det kan vara bra att ha ifall det bli strömavbrott och det är mörkt. Den fina ljusstaken har stått som prydnad i över 4 år nu, men inatt fick den komma till sin rätt. Så jag tände ljuset och hittade Folkes napp, sen gick jag ned och letade rätt på mobilen för att kolla vad klockan var och även hämta en värmeljus lykta. Tände värmeljuset och hade det som sovbelysning i vårt sovrum. (måste ha lite ljus i sovrummet så att jag kan leta nappar och ge Folke) Strax innan det var dags för Folke att vakna som kom strömmen tillbaka. Antar att det måste vara ett träd som fallit över en lina eller liknande, eftersom det blåste storm inatt.

Idag är det vintertid som gäller och det känns knasigt. Känns som att det är mitt i dan fast det nyss var morgon. men det är skönt med lite ljusare mornar ett tag.


Vilket fult trick

Idag åkte jag in till stan en snabbis för att utnyttja en kupong på en klädaffär. Fyndade lite nya paltor som kommer väl till pass. Min kropp är inte samma form numer sedan jag blev mamma. Köpte även en 10 liters dunk till Folkes vatten.

Men jag känner nu såhär efteråt att jag blir väldigt illa berörd av några människor på torget som satt upp jätte stora bilder och stog propagerade mot abort. Bilderna var av foster i typ 10-11 veckan och det ser ju inte så trevligt ut. Jag tycker att det borde vara olagligt att göra så mitt på en lördag. Tänk att en tredejdel av folket som knallar runt på stan är små barn som ser de där otäcka bilderna. Och en viss annan del som går runt där har kanske varit med om en abort själv. Inte så kul att behöva bli påminnd om det då man ska ta lördagsfikat. Nä fy skämms på dem som stod där, hemska människor! Att propagera mot abort borde vara förbjudet på ställen där folk under 18 år vistas.

Gu så glad jag är att Folke är så liten att han inte såg det.

Är ni med i lotteriet

Satt nyss och glodde på postkodsmiljonären, och är alldeles tårögd. De har precis skänkt bort 20 miljoner till röda korset och 46 miljoner till barncancerfonden. Det är ju helat makalöst vilken tur att det finns människor som skänker pengar till dessa organisationer. Det måste vara så fruktansvärt hemskt att behöva vara någon som är i behov av dessa pengar. Tänk om alla skulle skänka en krona i månaden, då skulle vi kunna skrapa ihop ungefär 108 miljoner kronor på ett år. Tänk på den en stund!

Nu är det Stjärnor på is och det pirrar i magen, för man tror att de ska falla. Jag skulle aldrig våga!

Vet du ifall du är en mamma?

Fick denna lista på min mail nyss. Den är ganska komisk, men det stämmer ju rätt så bra.

Du vet att du är mamma när...

Chansen att trampa på en legobit är större än att bli bjuden på fest.

Dammsugarpåsen blir full oftare än du.

Du lägger mer tid på att jaga vinterstövlar till barnen i augusti än att bättra på solbrännan.

Du kan hälla upp exakt 200 ml vatten i en flaska med förbunda ögon.

Du börjar svänga dig med ord som 'galonisar', 'mellis' och 'öppnis'.

Du börjar tycka att en stund ensam med dammsugaren känns som en form av behaglig mental terapi istället för ett nödvändigt ont.

En vanlig och nödvändig renlighetsdusch (ensam) känns som att gå på värsta lyx-spa.

Du har bara tid att raka det ena benet.

Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.

Barnet spyr, och du fångar det i händerna.

Någon annans barn spyr på ett kalas och du fortsätter äta.

Du anser att fingerfärg är en laglig substans.

Du behärskar konsten att servera två olika saker på samma tallrik utan att det är nära varandra.

Ditt barn insisterar att du läser 'Totte går på pottan' högt i doktorns väntrum, eller ännu hellre på centralstationen... och du gör det.

Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.

Du hoppas att ketchup är en grönsak, då det är det enda ditt barn äter.

Du är emot krigsleksaker, medan ditt barn formar sin smörgås till en pistol.

Du kommer på dig själv när du gör din mans smörgåsar i roliga former.

Du snabbspolar förbi scenen där jägaren skjuter Bambis mamma.

Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

Du läser att en femåring i genomsnitt frågar 437 frågor om dagen och blir stolt över att din barn ligger över medel.

Du tycker att det är fullständigt normalt att gå på toa med sällskap eller öppen dörr....

Du rullar kundvagnen i mataffären fram och tillbaka, fram och tillbaka....

När du inte för ditt liv kan fatta hur folk utan barn kan ha tidsbrist!

Du börjar diskutera bajs och spyor med dina kollegor på jobbet, utan att fatta att de tycker det är ÄCKLIGT!

Står lika svarslös varje gång du får frågan om vad du gjort i helgen...

Du ringer upp en kompis kl 9 på lördagsmorgonen och förvånas över att dom låg o sov ännu, det e ju mitt på dagen ju...

Du blir irriterad om nån ringer efter klockan 21 på kvällen, man ringer väl inte folk nästan mitt i natten...

När man slutar använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker...

Man vet att man är mamma när man kan sova på sin egen arm balanserandes på sängkanten, när man har fått lillen att somna om och därmed försöka få en 'sovmorgon'.

När man ringer oftare till sjukvårdsupplysningen än till släkten.

När du tycker 4 minuter bajsning på toan är egen-tid...

Vilka nötter

Jo, nu har vi kört en testtvätt med nötterna. Och i den maskinen blev det blöjor, tvättlappar och haklappar. Det luktade nytvättat och gott, och hela tvätten blev väldigt mjuk. Det enda jag la märke till var att i några av Folkes baj-blöjor så var det lite svaga fläckar kvar. Men det kan det vara ibland annars också. Sen har jag läst att det kan behövas lite bakpulver för att få bort sådant. Så betyget är klart godkänt. Ska prova på lite handdukar och kläder imorgon.Eftersom vi har mjukt vatten där vi bor så behövs det inte så många nötter. Jag tog 5 stycken till en fullproppad blöjtvätt. Och det är ju ganska grovt nedsmutsat, och det räckte gott och väl. Sen är det väl bara att se hur många gånger det går att använda samma nötter.

Ikväll så tog jag tag i smöret här hemma också. Folke har ju börjat att kräva smör på sina kex och mackor nu, han ser ju att mamma å pappa får det. Jag känner att jag vill veta exakt vad jag ger honom, så därför tänkte jag blanda ihop ett eget bordsmargarin. Jag blandade ekologiskt svenskt smör med ekolologisk svensk rapsolja en skvätt vatten och en nypa salt. Det smakade helt ok och nu kan jag ge det till Folke och veta exakt vad det är, och dessutom ligger det inte i någon giftig förpackning.

Äta med samvete

Nu kan vi äta gott kött med samvetet i behåll. Min kära sambo lyckades idag att jaga rätt på två stycken rådjur. Härligt att kunna äta sånt som man vet har mått bra och är uppfödd på naturliga saker. Och endast fraktats ca 1000 meter. Hmm, måste ju bara hitta några bra recept så man kan få ihop något riktigt gott.

Glömde ju

Lilla Ville fick sin tredje tur på stan idag också! Han är jätte duktig och tycker att det är superkul att gå på stan och snusa i buskar och glo på folk. Dock kan han blir lite frustread ibland för han vill ju säga hej till alla han ser vissa stunder. Men han går fint i kopplet och viftar på svansen. Lilla gullhund!


Föräldragrupp shopping å mys

Idag hade vi föräldragrupps träff på UH igen. Och det är alltid lika trevligt att träffa de andra mammorna och barnen. Det blir alltid en massa prat och skratt. Och det är så kul att se hur alla barnen växer och frodas. Dock var det en liten dam som inte alls tyckte att det var kul att sitta stilla i en stol och se på då mammorna gottar sig i slisk (kan man ju förstå), så vi fikade rätt så snabbt och packade i hop för en tur på stan istället. Jag hade ju fått ett billigt erbjuande på polarn o. pyret så vi styrde kosan dit. Hade tänkt att köpa ett par långfillingar till Folke men det var slut i hans storlek så det blev en pyjamas istället som var toksöt., bild kommer någon annan dag då jag tvättat den och lilla modellen. Sen drog vi våra barnvagnar in på H&M, och där hittade jag den perfekta jackan till Folke. Han har ju vuxit ur sin po.p windsopper och behöver något istället för den. Det var en vindjacka med flecefoder. Blir lagom att ha i vagnen och i bilen nu då det börjar bli kallare. Sen har jag haft ett sug efter lite god choklad i flera dar och behov av nytt diskmedel. Så jag gick in på Grön gåva och fick med mig allt det och ett litet paket med tvättnötter (ÄNTLIGEN), har velat testa dessa nötter länge och Rikard tyckte att vi skulle prova nu så vi vet ifall vi gillar dem då vårt andra tvättmedel är slut.Som bonus fick jag låna den sötaste lånekassen någonsin. Allt för kampen mot plastkassar!!! Och ja, det ena chokladpaketet är öppnat.

Hallå hallå igen

Läste nyss i Hannas blogg, och blev inte ett dugg förvånad. Har funderat på detta en hel del, men jag vet inte tillräkligt om det och har inte tagit mig tid till att ta rätt på fakta. Men här är en artikel om kosmetika och vad krämer innehåller och hur de fungerar. För er som inte orka läsa så står det i princip att nästan alla krämer innehåller samma sak fast i olika mängder. Och att det som skryts om i reklamen är för det mesta sånt som huden inte kan ta upp ändå. Så att köpa dyra krämer är helt meningslöst.

Måndag klockan 21.00

Imorgon är det måndag och ett av mina nya favorit pogram är på TV. Det handlar om mat och är väldigt inspirerande, men även en aning skrämmande. Så alla som vill veta om vilken skit vi stoppar i oss, slå på TV4 klockan 21 imorgon och se på Matakuten!

Valpkurs

Idag var det duggregn och mulet. Vi skulle träna på hundmöten, sitt å sitt kvar och hälsa vid dörren.

Hundmöten tränar vi på en liten runda i skogen och vi möter varandra som är med i kursen. Ville skötte sig ypperligt ända tills den gästspelande spanska hittehunden gjorde ett utfall, då ville Ville leka. Sen var det dags för sitt kvar då någon närmar sig. Och vi måste träna mer på den sista halvmetern, för då vill han stiga upp och säga hej. Sen så skulle vi ha hunden lös i stugan och alla i gruppen skulle knacka på och komma in för att säga hej. Ville var jätte duktigt och snusade fint på allas händer och kom sedan till mig då jag klickade kontakten. (Lycka att det inte kom något kiss)!

Projekt

Har ju ett litet projekt på G. Ska skriva om hållbar livsstil i vår bya tidning. Så nu sitter jag hela kvällarna och gottar mig i en massa roligt som går att läsa om hållbar livsstil här på internet. Jag är på jakt efter enkla tips oh förändringar som gör hushållet lite mer eko. Har även mailat kommunen lite vatten&avlopps frågor. Ska bli kul att se ifall de har några fyndiga svar.

Personligen är jag på jakt efter nytt diskmedel, det är snart slut i flaskan. Det nuvarande är endast svanenmärkt och jag skulle vilja ha något lite mer ofarligt.

Hej alla

Håller på med ett försök att fixa till en ny design på bloggen. Det går väl sådär. Så håll till godo ett tag till så kommer det nog något snygg snart. ;-)

 

Mnja, nu vet jag inte om jag orkar hålla på nå längre. Datorn trilskas lite och det funkar inge vidare med mina foton och så. Så det får nog lov att se ut såhär ett tag. Hoppas att det inte blev för murrigt, fast det är ju höst och då ska det vara lite murrigt.


Små ångest

Har börjat ta tag i platsbristen i garderoben. Och då pratar vi om Folkes kläder nu. Han har ju inte funnits till så länge men har jätte mycket kläder, och det beror ju på att han växer så det knakar emellanåt. Men nu har jag plockar undan fyra storlekar. Jag har packat alla storlekar var för sig i påsar som jag ska lägga i en stor kartong och sedan såklart spara till eventuella syskon.

Men det känns lite halvjobbigt och stå där och och vika de små pyttiga kläderna. Vart har tiden tagit vägen, hur kunde något så litet bli så stort så snabbt. Jag tycker ju att Folke är min lilla bäbis, men han fyller ju ett om en månad ungefär.

Men om han nuvarade storlek ska rymmas så måste detta göras. Just nu så behöver han storlek 80 på det mesta, men han kan ha vissa byxor i storlek 74. Min lilla tax!

Hur ska man göra

Vi bor på landet och vi är beroende av bil för att kunna jobba, handla och ta oss till tex bvc, familj och vänner. I nuläget har vi en Audi a6 -01 som är fyrhjulsdriven och går på diesel. Jag har varit så otroligt nöjd med den, och den är verkligen en riktig kämpe. Rymlig och lagomt lyxig, går som ett strykjärn efter vägen och man känner sig väldigt säker i den. Men... den har börjat bli lite skruttig och den kostar en mindre förmögenhet att äga. Så vi har börjat fundera på att införskaffa oss en nyare bil.

Vi behöver en stor kombi bil eftersom vi har hund och behöver plats för bur och barnvagn där bak. Sedan skulle det vara bra med en fyrhjulsdriven och kanske en automatlåda med. Det som vi funderar mest på är om vi ska skaffa oss en diesel bil igen eller om man ska satsa på något annat drivmedel. Känns lite som att välja mellan pest eller kolera där. Någon som har rätta svaret på det?????

Premiär i lekpark

Idag fick jag och Folke en inbjudan om att hänga med till stora lekparken inne i stan. Självklart tackade vi ja!

Vi började med lunch på UH. (dock försenade pga bil som inte vill starta). Sen så gick vi till lekparken, men på vägen dit så somnade Folkes kompisar i sina vagnar så han fick leka lite själv. Efter en stund som kom en lite äldre tjej och Folke tyckte det var spännande med någon ny att titta på. Sedan efter en stund till så vaknade polarna och de kunde krypa runt i sanden tillsammans.

Efter lekpark gick vi upp på stan och in på polarn o pyret. Där testade vi overaller och jag slog äntligen till på en jättefin blå till Folke. Känns skönt att ha det överstökat. Hoppas bara att den håller måttet i vinter.

Mellis på treknaten och sedan handla mat på coop. Folke var som en solstråle hela dagen, han gillar att gå på stan och flirta med folk.

Mammas hjärta

Ikväll så ville Folke inte somna i tid. Och eftersom jag var ensam hemma och inte tycker att det är så fasligt noga så fick han vara uppe lite längre än vanligt. Han lekte med sina leksaker och soffkuddarna i vardags rummet och till slut ville han komma och sitta i knät i soffan. Det är så mysigt att hålla en varm och mjuk lite Folke i famnen som suckar lite och lutar sig mot en. Det nya spännande tv pogrammet Stjärnor på is hade precis börjat och det blir en applåd. Jag ser hur Folke smilar upp sig och börjat glatt att klappa sina händer. Rätt så fränt att en 10 månaders bäbis kan snappa upp såna saker. Mamma hjärtat klappar stolt! Efter ca 10 minuter så somnar han i min famn och jag bär upp honom till sovrummet och lägger honom i spjälsängen. Han suckar lite och kramar sin gosetrasa och sover vidare.

Äckel päckel

Som de flesta vet så är hundar inte så fräscha djur, särskilt inte labradorer! Vår kära Ville upptäcke idag att lägdorna är nygödslade. Han sprang iväg och fick nosen i backen och och hörseln försvann. Jag kuta efter i tofflor för jag förstod att nu var det till att skynda om han inte skulle börja äta. Men det var ju hönsskit överallt och jag fick hoppa mellan de små högarna innan jag kom fram till en hund som mumsade i sig allt vad han orkade. Skit å!!!!

Jajja, jag å Ville å Folke åkte till Husum och fikade lite. Och precis då jag hade tagit sista tuggan av min kanelbulle så kräks Ville en hel ocean av hönsskit brevid mammas köksbord och hela köket luktar skit. Folke blev så paff att han tappade sitt kex i spyan och då passar Ville på att hulka upp en hel ocean av skit till. Så sjukt äckligt!! Fattar inte hur Ville hann mumsa i så mycket. Jag fick lov att torka upp snusket och vädra köket, men det stank snusk i nån timme iaf.

Knas hunden har fått äta överkokt ris till middag och kvällsmat och jag hoppas att det inte blir nåt tokigt med magen. Jag hoppas verkligen att skiten regnar bort snart.


Melodikrysset

Igår kväll var vi på melodikrysset på caféet i byn igen. Det är super kul! Igår var det lax och god sås. Vi hade två vikarier i laget och de skötte sig väldigt bra, men somvanligt så är vi långt ifrån ett topplag. Folke var med och läste sina böcker, men då klockan började bli efter åtta så blev musiken högre och strax innan nio så packade jag ihop och åkte hem med lilleman och jycken. Det var ganska skönt att komma hem i tid för jag var själv så trött. Folke somnade gott och jag tittade på IDOL utröstningen innan jag gick och lade mig.

Hell week

Snart är en av årets drygaste vecka över. Rikard har jobbat från 6 på morgonen till 7 på kvällen varenda dag. Att vara ensam hela dagarna med två vilda troll och en massa hushållsarbete, känns lite slitigt vissa stunder. Men vi har lyckats rätt så bra att få dagen att funka.

Förmiddags prommis så jycken får lite aktivering. Städa, laga mat och sköta tvätt då Folke sover. Leka och läsa med liten Folke då han är vaken osv. Greja med jycken då Folke somnat för kvällen. Glo på TV en stund innan jag däckat i säng senast 22.00.

Det ska bli väldigt skönt att ha Rikard hemma i två hela veckor nu så man kan hjälpas åt lite med vissa saker.

Suck...

Var på stan nästan hela dagen igår och skulle försöka att hitta lite nya kläder till mig själv. Men det gick jätte dåligt, trotts att min mamma var med och styrde barnvagn och jag kunde kika i lugn och ro. Det enda jag lyckas med var att byta den tröjan jag köpte i lördags på Kappahl. Det var fyra små hål i den och det vill man ju inte ha. Sen blev det en ny mössa och nya vantar till sonen på pop. Är helt frälst i deras mössor eftersom de sitter så bra på Folkes runda huvud.

Känns ju lite trist att man slösade en hel dag på något som inte blev ett jota. Jajja, jag ska ju på föäldragrupps träff på torsdag så jag kanske kan ta en runda då och glo lite mer.