Mysig dag

Idag var det Lingondagen med skolan här i byn och jag hade lovat att följa med 6-7 åringarna. Det var vacker höstväder ca 15 grader varmt och helt underbart mysigt! Alla barnen var så glada och snälla och vi plockade säkert över 20 liter bär. Sen efter klockan ett så var det dags för ett pass på fritids och barnen bara fortsatte att vara urgulliga och lekte och sprang som blådårar ute. Efter mellanmålet så fick de ha fri lek i gympasalen. Så det lär vara ett stort gäng med trötta ungar i dessa trakter ikväll. Själv är jag helt slut och jag sitter med hettande kinder, trötta ben, en bebbe som sparkar mig överallt och jag håller på att somna nu. Ska lägga mig i soffan och mysa framför TV'n ikväll. Och imorgon får jag sovmorgon!

Jobb igen

Jag är så väldigt glad att jag fått jobba en massa dagar nu, och det hinner bli några dar till. Kanske att jag kommer att ha råd att färga håret i oktober plus handla något kul till mig själv. Jag har ju inte så bra lön, men istället har jag ett väldigt bra jobb så det väger upp. Älskar att vara med barnen, både på fritids och på förskolan. De är så himmla goa! Och ett stor plus är alla underbara jobbarkompisar på byns lokala skola. De är verkligen trevliga människor och det känns alltid att man är välkommen!

Å så igen

Japp, idag var det dags att besöka barnmorskan igen. Det var en helt vanlig rutin koll som jag kommer att få springa på massa fler gånger också.

Fakta
Vikt:
Ligger nu på 3,5kg + sen starten
HB: 125, erkännde att jag slarvat lite med järntabletterna
Sf mått: 27cm, mitt på kurvan=perfekt
Hjärljud på lilla bebben: 144slag/min

Det är alltid väldigt skönt att få gå dit och det blir bekräftat att allt är som det ska. Hon kännde även hur lilla bäbisen låg, och den låg och tryckte med sitt lilla huvud precis vid min magsäck vilket förklarar mitt illamående. Hoppas att den lilla filuren kanske vill vända sig tidigt så jag slipper det där enorma trycket på min magsäck.

Jag har bestämt mig

Nu har jag äntligen lyckats bestäma mig. Altså jag menar att jag bestämt mig hur jag kommer att göra med skolan. Det blir ett studieuppehåll redan nu. Det kommer att ju vara lite mindre än 10 veckor kvar för lilla bebben att ligga i magen då kursen börjar och jag känner att det blir svårt för mig att orka koncentrera mig på skolan då jag vet att det kan vara på G närsomhelst på slutet av kursen. Har dessutom börjat må som man förtjänar. Har ju haft en väldigt trivsam sommar hittils, men nu på slutet så har jag börjat må illa och känna mig obekväm. Har dessutom börjat bli åksjuk och jag klara inte av paniken att sitta på en buss 20 mil om dagen och vilja spy hela vägen. Så jag har bestämt att försöka jobba lite och vara hemma istället. Har ju rätt så mycket att göra hemma också! Sen känns det krångligt att hinna springa på föräldrakurs och till barnmorska i Ö-vik titt som tätt då man kanske har ett fullspäckat schema i Umeå!

Jag är ledsen alla mina goa Umeå vänner, kommer att sakna er. Men jag kommer väl kanske upp nån dag ändå så vi kan ses iaf.

Äckel päckel

Hittade ännu en larv idag då jag städade ur skafferiet. Det är så äckligt och jag får lite panik. Tänk om det är massor av dem där och att de gömmer sig i taket eller golvet eller var som helst. Kan tänka mig att vårt halvfärdiga skafferi är väldigt välkomnande för de små vidriga djuren. Ska ringa anticimex i morgon och höra vad de säger. Sen måste jag nog skura hela huset med klorin för att jag inte ska bli så äcklad av detta. Jag är verkligen inte på något humör för att sanera, känns som att jag kommer ju knappast att kunna vistas i mitt eget hus ifall de kommer hit och sprutar. Och det enda jag vill är bara att vara hemma i lugn och ro.

Jobb jobb jobb

Idag har jag jobbat en hel dag på fritids. Mycket bra för min ekonomi! Ska jobba flera dagar framöver och det känns ju kul. Jag kanske kommer att ha råd att färga håret i början på oktober, fast det borde ha gjorts för typ två månader sedan.

Å herregud vad jag känner mig klumpig på jobbet. Har ju egentligen ingen stor mage alls men den verkar ju sitta precis ivägen då man ska plocka upp diverse boccia klot som ska kastas tvåhundrafemtioelvatusen gånger. Sen då blir man inte så snabb i vändningarna då det känns som man sträcker halva magen i ett litet sne steg då man spelar strand tennis med en kvick 6 åring. Jajja, jag får nog lov att bita ihop.

Imorgon är jag ledig och ska nog bara städa lite och tvätta lite. Och om det är sol så ska jag sola lite med!

Nu så

Nu är vi hemma igen ifrån vår lilla semester! Vi kom hem igår och det är otroligt skönt att få ha sin egen säng igen.

Men vi har haft det trevligt och gjort en massa skoj. Dessutom så bodde vi ju hos min farmor och hennes man och min kusin. Det var kul att få se dem igen! Det är strax över 100mil ned till Halmstad från oss i Banafjäl så det är en dryg resa med bil, men det har gått bra och pappa och Rikard turades om att köra. Själv blev jag en aning åksjuk och det var lite jobbigt ett tag men det gick över med extrem koncentration på vägen. Vissa delar av vägen ned dit är så otroligt vackra. Tycker att det är väldigt fint vid Vättern!

En sammanfattning av semstern kommer här!
Måndag reste vi hela dagen. Åkte från Banafjäl 07:10 och kom fram i Halmstad strax efter 22:00. Vi stannade på många mysiga ställen och rastade. Vi hade med oss fika och lite mat och dessutom så skulle ju mamma å pappas lilla hund få ränna runt lite.
På tisdag så klev vi upp och var sociala med våra släktingar på förmiddagen och sen blev det en shoppingtur. Jag kollade mest bara på en massa fina cyklar som jag inte har råd med. Tro inte det var någon som köpte något. Eller Rikard köpte kanske lite skruvar på JULA.
Onsdag så bar det av till Ullared på extrem shopping. Och där fyndade vi som blådårar. Jag köpte massor av bäbissaker och lite kläder. Rikard shoppade kläder och mamma och pappa handlade allt möjligt. Det var hur kul som helst och jag skulle nog kunnat gå där en dag till.
Torsdag var det shopping inne i Halmstad centrum och sedan surströmmings middag med farmor och co. Vi fick tag i en burk Hannells och det var såå otroligt goda strömmingar i den burken. Mumma!
På fredag så tog vi en sväng till Båstad för att glo i Norrvikens trädgårdar och fika lite inne i stan. Det är så vackert där och man önskar att man hade varit där lite tidigare för mycket av de blommande blommorna hade blommat ut. Vi firade Farmors födelsedag då vi kom hem med tårta och sen var det dags att packa och städa undan.
På lördag så åkte vi hem och då passade vi på att stanna på IKEA i Uppsala. Köpte lite småsaker.

Man kan säga att vi hann med mycket på så få dagar. Det var kul och mysigt men det är alltid skönt att komma hem igen. 

Yoohoo

Imorgon då är det dags för semester!!!!! Då blir det nog lugnt här i bloggen ett tag. Men jag ska försöka ta med kameran så jag kan minnas och berätta vad för kul vi hittar på.

Nu är det dags att packa och tvätta och greja så det är klart att åka tidigt tidigt imorgon bitti. Det ska bli så kul att få lite miljöombyte och jag hoppas såklart på lite trevlig shopping! Dessutom ska det bli kul att få träffa farmor med familj. Saknar dem!

Neeeeeej

Jag tror att jag har hittat fläskängrar i vårt kök. Fy vad äckligt! Måste ta mod till mig nu och gå igenom hela skafferiet och se. F-n vi som ska bort nu och då kan de härja fritt!!!!

Värmen och tranorna

I onsdags så jobbade jag min första dag på denna sommar, och det blev nog den sista också. Jag var ju lite orolig att jag hade förslöat mig nu då jag varit ledig (arbetslös) hela sommaren men det gick jätte bra. Jag var pigg och lekte och underhöll barnen alldeles lagom precis som jag brukar göra. Men det puckade jag gjorde sen var att jag satte igång och klippte gräset då jag kom hem. Några läsare här vet ju att vi har rätt så mycket gräs och några till vet att min gräsklippare är en sån där handjagad modell utan motor. Efter det var klart så blev det grillning och den så sa mina ben till mig att de orkade inte stå mer. Jag fick lov att lägga mig i soffan en stund. Dessutom var det sjukt varmt!

Hade jag varit lite smartare hade kanske gräset kunnat vänta en dag, men icke! Konstigt vad kroppen gör med en då man är gravid. Helt plötsligt så får den nog ibland. Och då är det väl säkrast att lyssna till det.

Vår lilla buskatta Findus verkar nu har upptäckt att han bästis inte finns mer och är otroligt sällskapssjuk och kleig mot mig. Han är lite rastlös och skulle nog vilja ha någon annan att brottas med. Men han vänjer väl sig snart! Själv kan jag inte fatta att imorgon bitti är det en vecka sedan min underbara hund blev begraven, känns som igår när jag tänker på det. Men jag gör så gott jag kan och tänker positivt. Men jag saknar alla härliga runtiner med hund. Att gå ut det första man gör på morgonen och det sista man gör på kvällen. Känner även lite vemod att gå ut ensam utan någon i skogen. Jag är rädd för björnen. Har ju hittat bjönskit lite här och där. Dessutom så har ju folk sett björnen gå här nästan på vår gård. Jag är egentligen inte så rädd över just det att det går en björn här, men jag har även hört ryktas om att den är en hona med två ungar. Vill inte reta upp henne då hon har småbjörn bäbisar med sig. Huuuuga!

Idag ska jag försöka tvätta lite kläder så jag och Rikard har våra bästa och skönaste kläder rena då vi ska på vår semester till Halmstad. Det ska bli så kul! Hoppas att det inte blir så obekvämt i bilen bara. Ska ta med kuddar så jag kan sitta skönt. Tur att vi har en rätt så stor och bra bil, med både tonade rutor och acc.

Känner mig lite ding idag men det var nog för den extrema värmen igår. Ska bälja i mig lite vatten och ta på mig linne och kjol. Blev dessutom väck så tidigt av de envisa tranorna som tutar värre än elefanter. De skrek i 30 minuter vid 5 tiden. Plus att de skrek lite nu och då innan det också. Ibland har man ju lust att skrämma bort dem på något sätt. Tänker inte skriva det här utan ni får själva välja valfritt sätt ur er egen fantasi.

Nä nu ska jag sätta fart, sitter fortfarande i morgonrock! (ja men det är ju så skönt).

Helgen

I lördags så började vi helgen med ett födelsedagskalas. Min älskling Rikard fyllde 27 år. Han fick ett par skor av mig och han kunde ha dem. Väldigt bra eftersom de inte fanns i andra storelekar som hade passat. De var vita och svarta med gröna snören, mycket sportigt! Han fick lite mer presenter av våra familjer och det blev även vrålfika.

På eftermiddagen så bestämde vi att vi inte orkade göra någon mat så det blev till att åka och hämta hamburgare och hyra en film. Vi hyrde The Departed! (ja vi är lite sega med att hyra och se film överhuvudtaget just nu) Men den var väldigt bra och spännande. Skulle nog kunna se den igen eftersom jag var halvt förvirrad första timmen av filmen. Men jag kan rekomendera den till alla som gillar spänning!

På söndag så bar det av upp till Umeå och vi gick på Stora NOLIA men mamma och pappa. Jag tyckte att det var väldigt mycket sevärt och kul. Lyckades fynda några konstiga silikon lock som man kan ha till ALLA burkar och bunkar och sånt som måste stängas eller till och med vakumförpackas. Jajja vi får väl se om det funkar. Jag fick även ett väldigt mjukt och stort lammskinn av mamma som vi ska ha till bäbisen. Det var av något speciellt företag som garvar utan kemikalier och på så sätt så är det helt barnsäkert. Skinnet går dessutom att tvätta i tvättmaskinen. (jag vet att jag har tvättmani). Sen fyndade jag ett par skor. Och jag vågar nästan inte erkänna det men det blev ett par foppa tofflor. Jag vet att jag har varit lite emot dem och att de är sjukt fula. Men de var blilligt, blilligt mässpris. Och det är gudomligt sköna att traska runt i. Jag tror att det kan vara en bra investering för mina fötter nu då jag bär på en liten bäbis hela dagarna. De är lavendellila! Lyckades vräka i mig en massa gott fika och mat med så idag är min mage inte så glad mer. Har bett Rikard handla mer proviva, då han åker hem från jobbet.

Imorgon ska jag jobba för första gången på hela sommaren och det är på ett ställe jag aldrig varit så vi får väl se hur det går. Det gällde bara 6 timmar så är det drygt så klara jag nog att bita ihop den tiden. Jag kanske har råd att betala min fackförenings avgift nästa månad på den lönen då. Helt sjukt egentligen. Men nu ska jag inte tänka mer på det utan gå ut en stund i solen.

image18
Vår katt tar livet med en klackspark. Han är sååå trött hela dagarna för han jagar råttor hela nätterna!

Tack alla

Tusen tack för alla fina kommentarer, det betyder mycket för mig.  Jag kan nog inte än fatta att det är sant att han aldrig mer kommer att trippa runt i detta hus. Kommer nog att ta ett tag att smälta detta! Konstigt hur en sån liten filur som Jerry kan lämna ett så stort hål och tomrum. Fat egentligen är det inte konstigt alls för han var väldens underbaraste lilla varelse.

Min skatt, min ögonsten...

Idag är en dag av sorg! Himlen gråter och jag gråter!

Min älskade hund Jerry har somnat in. Han kämpade med sin rädsla in i det sista!

Men nu är han fri. Han behöver aldrig mer vara rädd eller arg. Han behöver aldrig mer sitta fast i koppel eller lina. Han behöver aldrig mer träffa främlingar!

Jag kommer att sakna hans goa lukt och hans mjuka öron. Jag kommer att sakna hans varma lilla kropp i mitt knä. Ljudet av hans tassar hörs aldrig mer. Det kommer inte att vara någon som följer mig vart jag än går.

Jag älskar honom av hela mitt hjärta och jag kommer att sakna honom för alltid!

Jerry sover för alltid i vår trädgård!

image17
Jerry för evigt i mitt ♥!

Ändrad uppfattning!

Igår var jag till min barnmoska för kontroll igen, och det är alltid lika kul och spännande. Och jag måste erkänna att jag ändrat uppfattning lite om min barnmorska. Hon är jätte gullig. Tyckte ju att hon var så virrig först, men det kanske var jag som var det. Det var ett väldigt lyckat besök och jag gick därifrån lycklig och stolt över mig och min kropp som fixar att odla en bäbis så pass bra.

image16
Här inne bor en liten liten människa som ska ligga där i ca 15 veckor till!

Mina värden var alla helt super bra. Har dessutom gått upp lite i vikt så nu vet vi att bebben växer. Och det är ju alltid lika kul att höra lilla hjärtat slå.

Min mamma hade följt med mig och vi firade med att köpa de första bäbiskläderna. Det blev allt som allt, tre bodysar och två små byxor. Sen lyckades jag fynda en mammaklänning på polarn och pyret för en liten strunt summa. Har trånat lite efter den men jag har tyck att den varit för dyr då man har noll i inkomst. Men nu hänger den här hemma och är så mjuk och fin. Den blir perfekt att resa i då jag ska på min semester eftersom jag kommer att sitta  strax över 200 mil i en bil. Då vill jag ha sköna kläder.