Ja just ja

Jag skulle ju komma ihåg att skriva lite här ibland. Minnet känns som en guldfisk ibland.

Dagarna bara springer förbi och Folke har hunnit bli två månader redan. Fattar inte att tiden gått så snabbt, lite skrämmande faktiskt.

Som mamma har jag hunnit börja irritera mig på en massa saker som har med barn att göra. Tex, barnkläder. Varför är de som gör kläder till barn så osmarta att de sätter "lappen" i nacken på plagget. De flesta vet nog att bäbisar spenderar rätt så stor del av dygnet på rygg och det betyder att det skaver som attan där. Helkorkat!!! Sen blir jag sur över att det finns så mycket färgglada och roliga plagg till flickor medan det är jätte trista saker till pojkar.

Sen så blir jag sur över fackets reklam där det sitter en kvinna framför sin laptop och säger att om hon väljer att skaffa barn så blir det med en man som är mammaledig. Sen säger hon att hon är mycket hellre på jobbet än hemma. För det första så heter det föräldraledig och för det andra, vad i hela friden ska hon ha barn för om hon inte vill vara 
hemma??? Ska man ha barn så ska man banne mig ta hand om dem också! 

Jag storstrivs med att vara hemma med Folke och jag skulle nog kunna vara med honom tills han fyller 5 och ska in i skolverksamheten. Varje gång han tittar med sina vackra ögon så smälter mitt hjärta lite, och då han ler så kommer det lätt några glädjetårar från mina ögon. Han är så fin och underbar. (Ja, man blir blödig då man blir mamma.)

Nytt år och nya tag

Ska försöka börja få lite hushålls arbete gjort här. Jag har ju inte hunnit så mycket alls sen lilla Folke tittade ut ur min mage. Men nu försöker jag få in som rutin att han ska sova nån timme ute i vagnen mitt på dagen så jag kan röja bäst jag vill i huset. Skulle egentligen behöva sova själv men vem har tid med det. Vi får väl se om jag hinner något eller om han piper till i babyvakten snart.

Jag får lite ångest då jag ser hur det ser ut här ibland, men man orkar inte göra allt. Dessutom så vill jag ju hellre sitta och mysa med min son då han är vaken än göra något annat.


Har lyckats storstäda hela sovrummet, så nu känns det rent och trevligt. Väntar bara på att juniors sängkläder ska torka i tumlaren så är allt klart sedan. Hann dessutom lata mig i soffan framför tv'n och slappa lite.