Tacksam

Idag är jag så otroligt tacksam för att jag är frisk! Dessutom så har Folke haft en kräkfri dag, bara några otäcka blöjor. Och han äter lite bättre också. Idag har jag fått jaga honom lika mycket somvanligt och vi har kunnat vara ute halva dagen somvanligt. Så nu är allt som det ska! Härlig tur på skotern på förmiddagen, och sedan en sväng med sparken och sparklådan. TokVille har dessutom kommit på hur galet  kul det är att springa brevid sparklådan då man åker ned mot vägen från vårt hus = livsfarligt snabbt! Jag håller kopplet en ena handen så jag kan släppa det ifall han får för sig sno åt något håll.



Nu känns det som att jag håller på att bli lite galen, Folke kräktes igen. Vad fasen ska jag ge honom utan att det kommer upp igen?

Nu verkar det gå åt rätt håll

Igår blev lilla F lite piggare, så han kunde gå själv iaf. Dock kräktes han lite på förmiddagen. Men sedan lunch igår har han hittils fått behålla all mat och dryck, och han skojjar runt och härjar på somvanligt. Kära sambon blev frisk igår och det var en väldans tur eftersom jag själv åkte dit på denna hemska kräksjuka så det bara small om det. Fy så äckligt jobbigt det är! Jag tappade räkningen totalt på hur många gånger jag sprang mellan toan och soffan, det var hemskt. Jag känner mig lite mör idag, men huvusaken är att lilleman verkar må bra igen. Nu känner jag för en ordentlig storstädning, men jag orkar nog inte idag.

Ps. tack för alla fina kommentarer, det känns ju lite bättre då man får läsa dem..... :-)

Det går inge bra för oss

Junior kräks upp allt som han stoppar i sig. Det enda som har stannat en längre stund nu är lite nyponsoppa. Han sover i sittvagnen bredvid soffan för jag vågar inte lämna honom ensam uppe ifall han skulle kräkas som igårkväll. Kära sambon ligger och kurar under en filt och är lika dålig som sin son. Jag är såklart bombsäker på att jag inte kommer att drabbas eftersom jag hade denna hemska åkomma för några veckor sedan. Det känns lite som att jag bara längtar att några dar ska gå så vi slipper eländet!

Liten fortfarande sjuk

Läget är fortfarande inte så bra, nästan värre faktiskt. Lilla Folke försökte kräkas imorse men magen var då tom så det kom inget. Han var så hungrig så han fick vätskeersättning och smörgåsrån till frukost,  som han åt som en galning. Hoppas att det stanna kvar i lilla magen. Nu ligger han som en liten trasa och sover på pappas mage i soffan. Ska försöka tanka i honom vätskeersättning med jämna mellanrum idag. Känns hemskt då han är så hungrig och vill äta, men man törs inte ge honom så mycket.

Lillskrutten är sjuk

Inatt vaknade jag till tusen gånger av att Folke snyftade och sökte nappen. Till slut hostade han och kräktes lite. Han blev ledsen och kom till vår säng, där han hostade och kräktes flera gånger till. R klev upp och gav honom frukost som såklart kom upp rätt snabbt. Sedan rullade det på! Men han somnade snällt strax innan läggdags och sov så lugnt och gott. Ända tills vi började känna oss trötta själv. Då hör vi hur han kraxar till och sedan börjar gråta. R springer upp och det är kräk överallt, så lilla Folke fick bada för fjärde gången idag. Nu har jag preppat med handdukar och reservkuddar. Så nu har Folke sin första magsjuka, som jag hoppas är borta imorgon.

En till bra sak man kan han olivolja till!



Världens bästa sminkborttagning. Funkar perfekt till envisa mascaror eller annat som sitter fast ordentligt. Jag brukar ta bort mascaran med en bomullsrodell som jag blöter i vatten och sedan droppa på några droppar olja på. Sminket försvinner med en gång och huden blir mjuk och len. Billigt, enkelt och helt ofarligt!

Annat vi använder olivolja till: Badolja, massageolja, smörja torr hud och i maten såklart.

Det lönar sig för en trägen



Igårkväll så var det dags för melodikryss igen. Och vårt lag var lite urplockat, men det känndes ändå som att det skulle gå bra. Det slutade med att vårt lag var ensam om att ha alla rätt. ÄNTLIGEN!!! Efter 1½ års springade på dessa Quiz och melodikryss så var det första gången vi vann. Priset var detta fina diplom ovan och en snygg ljuslykta från krukmakeriet.(skryt, skryt, skryt!)

Jag ångrar mig faktiskt



Vad tänkte jag på egentligen då jag lade ut vår fina Beco sele på annons???? Aldrig att jag säljer bort den, nej nej nej! Det är den enda selen som man kan sätta i barnet först och sedan ta på sig selen, vilket gör att det blir väldigt säkert om man vill bära på ryggen och har en unge som korvar sig som en mask på en metkrok (jag vet att det var en hemsk jämförelse, men det är så Folke korvar sig dagen lång). Iaf så räddade just denna sele både mitt och Rikards tålamod igår eftermiddag, då vi svängde in på IKEA en snabbis. Vi skulle bara köpa några garderober, men det tog en evighet. Och med storsmitarn Folke som blev man snabbt svettig. Så fram med selen och vips var det lungt som bara den! Denna sele stannar tills vi inte har småbarn mera.

Thirdhand



Denna lilla gjutjärns stekpanna har min mamma köpt på secondhand för att ha i sommarstugan. Men eftersom den inte används så ofta så har den fått flytta hem till oss. Jag har oljat in den och värmt på den lite så den ska må bra. Sen ska jag använda den till en speciell sak. För er som är lite gammeldags kanske ni kan lista ut vad det är, och för er andra säger jag bara vänta och se. Jag lovar att visa sen då jag gjort ettförsök.

Allahjärtansdag present!



Fick denna härliga tidning av min mamma! Och jag kan verkligen rekomendera den. Den är ungefär som ett vanligt magasin fast rättvist och ekologiskt! Väldigt inspirerande!

Jag kör på samma



I början på november så köpte jag de stora förpackningarna av Dr. Hauschka's Ansiktsvatten Special, Rengöringsmjölk och Ansiktsolja. Nu i början på februari så tog Ansiktvattnet slut och snart är rengöringsmjölken slut också, men det är fortfarande nästan halva kvar av oljan. Så mankan i runda slängarsäga att de stora flaskorna räcker i ca 3 månader (för mig iaf)

Eftersom jag är så nöjd med dessa produkter så har jag köpt mer och tänker köra på i minst tre månader till.

Världens bästa väder



Jag har tappat räkningen på hur många dar vi har haft strålande sol nu. Hela familjen njuter verkligen utomhus. Och såklart blir ju bloggen lite lidande, men håll ut det kommer garanterat sämre väder i framtiden.

Just nu har jag en son som bli otroligt ledsen och arg om han inte får gå ut nästan direkt efter frukost. Han har precis börjat kunna gå där snön är lite ojämn så han tar sig fram lite bättre. Han älskar pulka, spark och skoter! Knashunden Ville är en snöälskare och kör ubåt hela dagarna. Och lilla katten Findus solar sig så mycket han kan. Sambon drömmer om en ny skoter och jag känner hur mycket piggare jag är på dagen.

Peppar,peppar ta i veträä!

Idag har världens vackraste lilla lår fått ett pyttelitet hål av en spruta. Det gick jätte bra och hittils inga men alls. Så nu ligger Folke och sover så gott som bara han kan. Jag är så glad att det inte blev som förra gången, då var Folke otröstlig  och väldigt svullen. Nu hoppas vi på att det inte kommer någon eftersläng bara.

Kan ni fatta hur mycket det snöar

Detta är en rapport från en insnöad stuga någonstanns i Norrland! Det är svinkallt och det blåser halvstorm, dessutom så vräker det ner snö hela tiden. Igår vägrade mammas hund att ens kliva av bron, han tog en drill på trappsteget. Ville är överförtjust och leker ubåt i all mjuk nysnö. Folke tycker att det är härligt att plumsa i snön korta stunder och sedan kika på alla traktorer som skottar snön i stora högar. Själv tycker jag att soffan är rätt så skön!



Ser lite kyligt ut va?



Jo det verkar som att vi bor i ett dragit hus. Kollar man på bakdörren så ser man hur det virvlar in lite snö hela tiden som sedan smälter i samma takt som jag eldar.

Vi kan ju konstatera att det snöar en hel del!

Smarrigt och smidigt



Eko-fruktpurée från Clearspring. Suveränt till små barn som efterrätt eller mellanmål. Denna med äpple och jordgubbar är en favorit hos Folke. Det var en av de få saker han åt då han matvägrade vid sin senaste förkylning. Just denna förpackning är inköpt på COOP.

Nya saker från bAGus

Fina Anna som syr alla snygga bAGus saker, har donerat de finste byxorna i Folkes garderob. Hon är otroligt duktig på att sy och detta tyg är helt fantastiskt. Folke har haft byxorna några gånger och de är lite stora, så de kommer nog att bli en riktig vår/sommar favorit. Han har dessutom fått en matchande halsduk i samma snygga tyg.



Visst är de helt underbara?!!



Och lilla halsduken!

Utmanad om en bild

Jag blev utmanad av vår kära hunduppfödare. Så här löd utmaningen:

- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Den bilden som kom fram för mig var denna ↓



Det är några av våra bärdon till Folke plus thaiväskan. Från vänster, Beco butterfly i färgen Ethan. Rebozo i färgen Polkagris. Tunn hoppediz i färgen Kario. Rebozo i färgen Pacific ocean. Och väskan som är sydd av tyget Asta från Åhlens. För tillfället så används i princip nästan bara selen.

De jag utmanar är Linda, Sara, Karin, Malin och den som har lust.


Nu ska jag vara toknoga igen

Tvätta händerna tills de faller av. Skura toalett och kök tills de glänser så starkt att man blir bländad. Jo för nu är vi friska igen, endast Folke som har lite snuva kvar. Måste nog säga att vi kom lindrigt undan med magsjukan då det bara var jag som drabbades.

Idag tog vi en härlig promenad i solen och det vara skönt att känna sig frisk. Och nu behöver stackars Ville inte klättra på väggarna igen.

Ha det gott allihopa, hoppas att ni får en fin vecka!