Till alla föräldrar eller de som använder barnprodukter!

Gå in och läs på dess två länkar som handlar om hygienartiklar och solskydd, innan ni tvättar och smörjer era barn eller er själva!

Tänk på miljön och tänk på era kroppar och liv!!!

Livet på landet

Att bo på landet är lugnt och skönt! Verkligen härligt. Det enda jag saknar är gatulyse på vintern och lite mer folk som promenerar. Känner jag att jag får en liten släng av lappsjukan så kan jag ta en tur till caféet och då går det över.

Och nu vet jag att det är sommar i banis för svalorna har flyttat hit. Jag såg igår hur de gjorde sina störtdykningar mot katten. Men de är härliga att se på, de flyger ju som små stridsplan.

Snart ska Folke sova och då ska jag passa på att plantera lite blommor, och eventuellt hänga tvätt om den hinner bli klar. Sen så ska jag tvätta några parasoll och se om de går att använda.

Lägger in en bild frånigårkväll!



Detta är livet på landet!

Sommar

Ja nu tror jag att sommaren har kommit till Banis. Det har varit helt underbart trots att det blåser mycket. Idag så har Folke bara haft linne på sig. Och jag har kunnat sola lite. Så nu har jag en mer rosa nyans på skinnet istället för vit.

Jag och Folke skulle till BVC, men det fanns inget varmvatten så jag kunde inte duscha i tid så vi la ned det. Vi åkte till mina föräldrar istället och åt och fikade. Jag fick en massa fina blommor som jag ska plantera ute av mamma.

Äsch...

Det är galet krånligt att logga in här fortfarande. Men men...

Måste berätta att jag har för första gången provat på discgolf. Jätte svårt men jätte kul. Fast jag hade ruskigt ont i armen dagen efter. (För er som inte vet vad det är, så kastar man frisbee som på en golbana och den ska i som en korg.)

Nytt om Folke är att han inte gillar burkmat. Huvva vad han tycker det är äckligt. Fruktpuré är gott, men inte matburkarna. Så mammas hemmalagade är bäst. Folke har dessutom fått en gåstol nu och han kör runt lite försiktigt med den än så länge. Han tycker att det är rätt så roligt så länge han inte är trött.

Och en annan nyhet är att vi nu fått välja namn till vår blivande hund. Å det ska bli så spännande att få se den på riktigt snart.

Tickar på

Ja det går inte att stoppa tiden, fast man skulle vilja ibland. Jag önskar att det alltid kunde vara snart sommar och att Folke alltid skulle vara såhär liten och gullig. Fast jag önskar inte att vårt hus ska vara en byggarbetar plats för alltid. Och jag väntar dessutom spänt på att bli hundägare igen. Ja det är sant, vi har tingat en valp!!! Det ska bli spännande. Jag saknar hund så mycket.

Fick äran att rasta Bora igår och det är så mysigt att få promenera med en hund. Saknar Jerry jätte mycket, speciellt på kvällen då jag följde honom ut innan vi skulle sova. Det är lite smått mysigt att stå och frysa lite då man väntade på att han skulle pinka lite. Detta låter nog knäppt, men det är såna där saker jag kommer på ibland.

Krångel

Jag har stora problem med denna blogg just nu. Det funkar inte att logga in när jag vill. Sitter och äter frukost nu och Folke leker med sin napp. Han ska äta strax så jag har inte tid att skriva mera nu.

Men om ni tycker att det är dåligt uppdaterat så är det inte mitt fel. Jag har försökt typ 1000 gånger.

Grundsunda dagen & Quiz

Idag var det dags för den årliga grundsunda dagen. En trevlig tillställning i Husum med massor av folk och saker som går att äta eller titta på. Jag, mamma och Folke drog en repa på byn. Det var mycket folk och väldans med hundar ute. Synd bara att det var så ruskigt kallt. Folke var snäll somvanligt och satt nöjd i vagnen.

Sen på kvällen så åkte vi på pubkväll här i byn igen. Jag och Folke stannade till halva Quizzet var avklarat. Nu snusar han gott i sin säng och jag glor på CSI och Brottskod försvunnen och ska käka lite kladdkaka.

Lite klantigt

Inser nu såhär i efterhand att jag inte skrivit ett dugg om hur det egentligen funkar med tygblöjor. Altså hur det funkar rent praktiskt.

Alla gör ju på sitt sätt men vi gör såhär. Vi har ju pocket blöjor nu. Det betyder att det är en blöja med en ficka där bak. I fickan stoppar man i ett/flera inlägg och eventuellt en booster. (booster = extra mindre inlägg). Det beror på om man ska bort eller om Folke ska sova för natten. Ska vi bort så tar jag bambu inlägg och ska han sova för natten eller ute i vagnen så får han en extra booster med microfiber inläggen. Annars så får han bara ett vanlig microfiber inlägg.

Och när det nu är dags för att byta blöja så lägger jag blöjan i en låda med lock på inne på toaletten. När lådan är full på kvällen så skakar jag ur inläggen och slänger allt i tvättmaskinen. Och om Folke skulle ha bajjat (händer högst en gång i veckan) så sköljer jag bort bajjet och lägger blöjan i lådan. Är vi borta så lägger jag blöjan i en plastpåse/plastficka med dragkedja.

Jag tvättar med OCEAN's tvättmedel och använder halv dosering. Jag kör ett pogram med förtvätt så det sköljer bort kisset innan det är dags för huvudtvätten. Sen tar jag en extra sköljning så att det inte ska finnas kvar några rester av tvättmedel kvar. Och jag tvättar i 60°. Ibland torktumlar jag hela högen men för det mesta så hänger jag ut eller hänger på torkstället inne.

Det enda som jag kan känna är bökigt med tygblöjor är att de tar mera plats i skötväskan. Och om Folke bajjar då vi är borta så är det väl inte det roligaste att ta rätt på det då man kommer hem igen. Men det har bara hänt en gång hittils. Annars så är det inte alls så äckligt och jobbigt som man kan tro. Eftersom jag egentligen är en ganska lat och lättäcklad person och jag klarar ju upp det. Så jag kan varmt rekomedera tygisar till alla föräldrar, som vill tänka på sina barns rumpor, miljön och ekonomin.

Hur funkar det...

....jo det funkar bra!

Detta inlägg är en liten redovisning om tygblöjorna.

Nu har vi använt de nya tygblöjorna ända sedan den 23 april. Jag tycker att det funkar finfint, och det är inget krångel alls nästan. Man ska bara komma ihåg att slänga dem i tvättmaskinen på kvällen. Har glömt det några gånger och då blir det till att tvätta på morgonen istället och torktumla dem. Men det går ju också bra. Annars så hänger jag dem ute så de får torka där, det går snabbare än inne på torkställningen.

Erkänner at vi fuskade med två stycken blöjor på sista april. Men vad gör det då vi minskar sopberget ändå. För tillfället så har vi bytt strax över 160 tygblöjor och det betyder att vi har sparat in på flera blöjpaket vi det här laget. Vi byter mellan 6-8 blöjor per dag så det blir ju en hel del.


Jaha ja

Äntligen fick jag igång bloggen igen. Den har tydligen flyttat och ville inte att jag skulle logga in igen. Hmpf!

Har ont idag igen. Börjar bli så van att det ska göra ont lite nu och då så jag mäker inte av det lika mycket. Fast lite less blir man ju. Jajja, det är säkert bättre imorgon.

Idag har jag varit ute en hel del, fyllde bh'n med en massa grejer så det skulle hållas varmt. Har rensat alla rabatter och krattat lite här och där. Han en massa plats för blommor nu så det ska bli kul att få planter lite nytt. Satt ned en ny Clematis igår, hoppas att den ska trivas. Folke sov mest i vagnen, men han åkte i sjalen ett tag på eftermiddagen. Fast det blåste så mycket så vi var inte ute så länge då. Ser nu ikväll att jag har fått lite färg i ansiktet *yohooo*.

Nu ska jag se på Frusna män söker kärlek och äta kex med messmör och dricka ICA's ekologiska och rättvisemärkta chokladdryck. Mumma!!!

Önska önska runt i ring...

...önska kostar ingenting. Säg vad du vill ha! -En ny väska!

Nu är jag klar med väskan
som jag ville ha. Jag hoppas att den ska uppfylla mina krav som både handväska och skötväska. Och jag hoppas att jag inte blir less på färgen/mönstret.

 Så här blev det.
 Sydde i två fickor av det mönstrade tyget.

Igår hände detta

Igår började vi dagen tidigt. Folke var morgon pigg och ville upp vid halv åtta. Så vi åt och sedan gick vi ut på en skön promenad. Jag postade en brev inne i byn, som var till SCB. Någon undersökning om stress. Jag tycker ju att det är kul att få kryssa i rutor, så jag ställer alltid upp och svarar på såna där saker.

Sedan då Rikard vaknade efter lunch så fixade vi i ordning oss och åkte till min bror. Han fyller 24 och vi firade en dag för tidigt. Han hade två goooa tårtor att bjuda på. Mmm!

Det blev en sen middag för mig och Folke. Han badade och plaskade ordentligt, så jag var helt dränkt. Sen somnade han jätte snabbt.

När Folke hade somnat så skulle jag dra fram symaskinen och sy en väska som jag kan ha då jag bär i sjal eller sele. Findus tyckte då att jag skulle klappa honom istället för att sy. Men han lessnade till slut och ville ut. När jag gick ut på bron så fick jag se denna syn ↓

image52

Förmodligen årets första regnbåge. Fem minuter senare så var himmlen helt blå.

Sen började jag att sy lite och det gick jätte bra. Fast sen sydde jag fel, så jag fick klippa upp alltihop. Orkade inte sy klart, men det blir nog bra till slut.

CRAP

Viste inte detta om flour. Ja jag kanske är lite bakom men att det var cancerframkallande känns ju jätte hemskt. Läste detta och blev lite rädd. Kommer aldrig att våga ge Folke vatten ur vår kran ifall vi inte skaffar filter.

Många flugor i samma smäll

Idag så startade vi dagen lite segt, men drog upp tempot ordentligt efter lunch. Jag och Folke åkte in till stan och där han vi med mycket på kort tid. Folke fick åka sele, vilket var väldigt praktiskt men ack så varmt. Vi köpte present till min bror. Och jag hittade en billig solhatt till Folke. Sen hämtade vi ut gratis boxen från Libero på Lindex. Och vi köpte dessutom tyg på Åhlens.

Sen bar det av till COOP och handla lite mat. Och efter det en sväng på granngården, för att köpa tvättmedel och en klematis till rabatten och en pion till min mamma. *puh* För oss som är väldigt sega personer egentligen så var detta ett stordåd.

Jag gjorde korvstroganof till middag med ris och Folke fick gröt och plommonpuré somvanligt. Nu bakas en kaka i ugnen, som jag och A ska dela på då hon kommer sedan för att se körslaget.

Och uppdatering för alla hundintresserade: I vilken sekund somhelst föds det valpar uppe i Luleå. Och om vi har tur så kanske det blir en som flyttar till Banis i sommar.

image51

Folke sover i selen medans mamma bakar.

Vattenprovet

Idag ringde de från Alcontrol i Umeå. Vi har skickat in vattenprov för Folkes skull. Man får det gratis från BVC. Det var Rikard som svarade eftersom jag var borta. Och flourhalten är för hög för att Folke ska kunna dricka det så vi får hämta vatten i Husum till hans gröt de närmsta åren.


Ja visste det!!!!

Jag vill ju inte att Folke ska få fläckar på tänderna så det blir till att ha Husum vatten i kylen jämt nu.

Släkt träff

Idag så tog vi sovmorgon somvanligt. Varför ska jag kliva upp då ingen annan är vaken. Rikard har ju nattskift och Folke sover gärna till nio. Efter frukost och ett X antal klädbyten på (kräk-)Folke så åkte vi ut till Familjen Lindells stuga. Där väntade Rikards tremänning och Folkes fyrmänning. Den lilla plutten är snart 3 månader. Det känns som att Folke aldrig har varit så liten. Men det har han nog. Vi åt lunch och efterrätt inne sen satt vi oss ute i solen och fikade. Folke blev trött och sov ett bra tag i vagnen. Sen har vi faktiskt inte hunnit med något mer. Åt grillat till middag och sen var vi ute en stund.

Folke sover gott och jag ska se på Ugglas Var fan är mitt band och sedan Berg flyttar in.

Älskar

Såhär på kvällen då Folke sover och jag sitter ensam (Rikard jobbar EM) och ser på tv och fikar lite, blir jag lite glad när Folke piper till i barnvakten. Då rusar jag upp och står och tittar på honom då han sover. Har är såååå söt. Jag kan stå där och glo rätt länge. Helt galet vad jag är kär i den där lilla pojken!!!

image50

Latisar

Idag gör vi nog inget alls tror jag. Det är så blåsigt ute att man inte vill gå ut. Hade tänkt att ta en snabbis in till stan, men jag får se om vi ids. Förmodligen inte.

Folke vilar på fällen just nu. Och vi kan konstatera att han inte gillar palsernacka. Fattar egentligen inte varför jag gav honom det, men det är ju en sån där vanlig sak man ger till bäbisar. Äter aldrig palsternacka själv. Men man kanske ska börja.

So far...

Idag: Vaknade med ont igen. Fick mjölkstockning strax innan lunch. *ajaj*

Folke har fått sin 5½ månader spruta. Det gick jätte bra!!! Han surade till ordentligt då läkaren stack honom, men det gick över på några sekunder. Väldigt skönt att ha det bortgjort. Han hade gått upp lagom i vikt, så nu följer han "normal" stracket på kurvan. Han är fortfarande lite över på längdkurvan.

Handlade lite på ICA efter BVC. Köpte rättvisemärkt och ekologisk chokladdryck. Den var mycket godare än väntat. Synd bara att paketet är så litet. Sånt där är väldigt beroende framkallande för mig. Har redan vräkt i mig två muggar med lite grädde på. Köpte även palsternacka till Folke som han ska få smaka till middagen. Och två burkar plommon puré.

Ute regnar det nu, så vi får se om det blir någon utevistelse för oss idag. Jag vill inte frysa, då jag har ont igen.

image49

Folke roar sig i gymmet. Snygg för dagen i sina nyaste babylegs!

Snäll taxi kille

Jag måste bara skriva om igår då jag skulle amma.

Var ju som sagt på Örnexpo, och hittade en tom monter med bara stolar. Perfek att amma där, så Folke kunde få ro att äta.

Mitt emot den tomma montern stod Öviks taxi (Umeå taxi egentligen). Och precis då jag fått Folke att börja äta så kommer det fram en av taxi killarna och räcker fram en vattenflaska till mig och säger -Man brukar ju bli törstig då man ammar, så varsågod. Jag blev lite paff, men jag sa tack iaf. Man blir så glad då man stöter på snälla främlingar, särskilt såna som har hum om att man blir törstig då man ammar. Jag var vråltörstig och drack upp hela flaskan på en gång.

Örnexpo

Idag så tvingade jag mina föräldrar att följa mig på Örnexpo. De ville ju fara litegranna själva också, men jag fick tjata en gång. Jag hade ju tänkt att bära Folke i selen för att jag trodde att det skulle bli så trångt och bökigt att köra vagnen där. Men sen tänkte jag att det kanske kommer att regna, så jag tog vagnen ändå. Och det fick jag ju såklart ångra. Å man blir nästan galen då man ska plöja sig genom folket med en vagn. Det blir snigelfart som gäller. Väldigt irriterande. Å varmt och soligt, inget regn i sikte. Ska försöka få tag i en Thaiväska så jag kan ha ett paraply och skötsakerna där, så slipper jag vagnen ibland.

Nu e det sköna maj

Om en månad till är det sommar. Känns ju helt galet, fast underbart. Jag är en sån som älskar sommaren. Tycker att de andra årstiderna har sin lilla charm också, men sommaren är ju helt olsagbar! Speciellt här i norrland, då vi har ljust dygnet runt. Man får sån energi och blir på gott humör. (obs, det sista kanske var en liten lögn).

Jag har dessutom fått en sjukt stort shopping behov nu, det passar ju bra då man är pank jämt. Kanske man ska ta några fler föräldradagar i veckan. Tar ju bara två dar i veckan och jag har det lägsta man kan ha, 180 kr dagen. Så man blir ju inte stenrik direkt.

Men jag har ändå beställt lite smått och gott. En ny sjal (ja jag är sjalgalen) och till Folke två par babylegs. Det är benvärmare för bäbisar. Det låter kanske onödigt, men sjalen är vrålsnygg!!!! Och babylegsen är jätte praktiska, tex vid blöjbyte och då man bär i sjal och sele.