Baket

Det har ju blivit dåligt med julbak i år. Men idag tog jag tag i det litegranna! Bättre sent än aldrig ju. Jag har gjort fudge och falska beskvier. Fudgen brukar ju ta en evighet att koka men på vår nya fina super spis gick det på 25 min. Ska nog slänga ihop en sats till imorgon om jag får trist. De falska beskvierna är supergoda och till och med kissen tog sig en provsmak! (Jerry har tyckt att det har varit en bra dag)

Annat julstök jag gjort är: Tog in och klädde granen igår. Amaryllisen blommar (den fick ju lite hjälp av mig, jag vattnade den ju). Och matat småfåglarna!

Varför funkar de billiga bara på ena sidan?

Å vad jag älskar julstöket om man får göra det i lugn och ro. Fast jag ångrar mig att jag köpte billigt julpapper på RUSTA. Det papperet gör mig galen, det bara knövlar sig och går sönder. Tur att jag hade finare papper kvar som jag kan använda istället. Men en annan sak som jag inte fattar är varför vissa snören bara krullar sig då man drar på ena sidan med saxen. Andra snören krullar sig så fint hur man än gör men endel envisas med att bara bli ännu rakare. Altså det måste vara något på snöret som gör det eller.......? Nästa år ska jag bara köpa dyrt och fint papper och dyra snören som krullar sig ordentligt!!! Åter till bestyren!

Julstämning!

Igår började det snöa! Och det var kvar i morse då jag vaknade. Det var nog nästan en centimeter snö!!! Men jag kände att jag fick lite mer julstämning. Synd bara att det började spöregna och det blex blixthalka istället. Det är fortfarande lite vitt men det är säkert borta imorgon. Ikväll har jag slagit in julklappar, handlade klart de sista idag på stan. Känns väldigt skönt att jag lyckats handla i lugn och ro. Så jag och Jerry (hunden) slog in klappar och åt Toffife och lyssnade på min rörelsemusik skiva. Den svänger! Fast nu har jag jätte ont i halsen, och jag orkar inte slå in alla klapparna ikväll. Sparar några tills imorgon! Skulle vilja ta in granen nu men jag ska försöka vänta nån dag till....

Sista dagen i skolan!

Igår var det sita dagen i skolan för i år. Helt underbart!!! Även fast vi har eget arbete och en massa som måste skrivas och läsas så känns det ändå underbart att man vet att jag behöver inte åka uppförrän den 10:e januari. Dessutom blev det extra bra igår för vår fina basgrupp fick julklappar av Martina! Martina han nog världens mysigaste personlihet och hon är dessutom otroligt söt. Hon hade pillrat ihop jättefina kylskåpsmagneter, dessutom lagt in dem i bubbelplast och slagit in dem i små vita påsar med fina band och hjärtan. Man blir glad i hels själen! Och inte nog med det så bjöd hon på zingoalla kex vi utdelningen. Världens bästa Martina!

ÅÅå nu är det kanske valpar på gång!

Tiken som vi vill ha valp efter började löpa i torsdags! Det betyder att om allt går väl och det blir några hanvalpar så kommer den lilla att få komma hem till oss redan i slutet på april! *det nästan pirrar lite i magen*

Sista dagen för julkort

Oj oj oj! Har nu suttit på eniro och letat adresser till alla jag skulle skicka julkort till. Vet att det är i sista minuten men jag har inte hunnit (eller glömt). Det blev 14 lyckligt utvalda som ska få julkort av oss i år. Hoppas att man inte glömt någon! Det är alltid lika pisamt att få julkort av någon man inte skickat till. Snart ska vi på Bruksgodsets julmarknad och det ska bli jätte mysigt!

IKEA

I love it!

Perta iväg i morse ned till Sundsvall! Jag bara ville dit ju! Köpte en massa skräp som vi egentligen inte behöver. (endast 20 mil)
Nytt julpynt till granen, lite nya köks grejjer.
En halkmatta till badet så att Jerry inte ska repa botten då han duschar.
Ljus och värmeljus, det kan man ju inte få för mycket av.
Ny lampa till köket.
Trådbackar med ställning till tvättstugan.
En vit amaryllis, älskar vita blommor!
Och lite mera....

Och sedan köpte jag nytt kit av Vitamin E serien på Bodyshop (Altså till ansiktet). Har blivit fäst vid den.
Ja det var väl det jag hann med idag!

Skogstoppen

  1. Ny bok - Klickerträning och lugnande signaler av Emma Pasrsons
  2. Minusgrader ute
  3. Sovmorgon
  4. En dag kvar i skolan innan nyår
  5. Domherrar

Äckligt

Altså hittils har jag ju tyckt att alla djur med fyra ben och päls är gulliga på ett eller annat sätt. Men nu börjar jag nästan tycka husmöss är äckligt. Nu har vi fångat fem möss och det skulle inte förvåna mig om det blir fem till. Jag vet att jag tjatar om det här mycket nu men jag är ju tvungen. Jag är nästan lite rädd att vi kommer att måsta ringa anticimex, fast jag vet inte om de kan göra något mer än att sätta ut fällor. För gift går nog knappast då vi har både hund och katt. Eller....

Ånej igen och igen och igen

Jahapp! Nu har annu en liten husmus fått vingar och åkt till himmelen...

Idag var jag rädd

Idag är det en blåsig dag! Jag tycker att då det blåser så kan man köra lite försiktigare, men det tycker inte busschaufförerna! De gasar på som aldrig förr och bussen glider år sidan och rycker hit och dit. Jag var faktiskt rädd på riktigt. Det är rätt så hemskt när man blir rädd på riktigt.

Oj så jämställt

Konstigt att de stoppade bilden på halvnakna tjejer och inte killarnas. Är killar osexuella och då är det okej eller? Man kan ju inte kalla det jämställt då de stoppar en blid och inte de andra. Tror inte att det är en slump att de just i år bestämde sig för att det är fel att vara halvnaken...

Lista

Stal denna ur Karins blogg!

Född?
September 1982
Vad har du gjort idag?
Långprommis med hundarna och mamma och hängt ut massa mat till småfåglarna, städat
Vem hade du senast en seriös pratstund med?
Mamma
Brukar du svära mycket?
Händer nån gång ibland att det slinker ut några dåliga ord
Är du kär?
Ja i min Rikard
Hur tidigt stiger du upp?
 Dö tidigt, typ klvart över fem
Är det bra eller dåligt?
Halvdåligt
Vem/vilka vet mest om dig?
Rikard och Nina (tror jag)
Vad har du på dig just nu?
Röd t-shirt och Fjällrävens Vidda byxa i brunt och självklart underkläder och långkalonger
Vad ska du göra ikväll?
Ta hem kompisar och se film
Är du seriös?
Ibland
Hur många timmar sover du per natt?
För få oftast
Vilken färg har du på håret?
Blond
Vad har du för färg på ögonen?
Brun
Vad vill du ha för färg på ögonen?
Jag är nöjd
Vem är snyggast i världen?
Å det finns många
Vad är du allergisk mot?
Geting stick och huggormsbett och pencillin och rasister och djurplågare
Ska du duscha idag?
Ja det är nog bäst
Vad är det för veckodag?
Fredag
Vad gör du nästa år?
Längtar ännu mer efter min nya hund
Är du likgiltig?
Knappast
Hur många par skor har du?
Oops, väldigt många! Kommer alldrig att hitta alla för att räkna men det är nog mer är 50
Vad lyssnar du på för musik nu?
Karibiska ljud
Är du glad nu?
Lite
När jag var liten var jag:
Fantasifull
Fobier:
Orm och sjukhus


Urk

När ska denna människa fatta att hon aldrig kommer tas på allvar av såna som mig! Jag tycker dessutom att hon ser så gammal ut nuförtiden, eller rättare sagt sliten sliten sliten! Dessutom förstår jag mig aldrig på såna här människor som har barn. Det är väl en sak om man inte tänkt skaffa barn eller inte har barn. Men hur roligt kommer det bli för barnen när klasskompisarna tittar på deras mamma i naken tidningar. URK!

Inte igen och igen

Det är inte sant! Vi hade mer än en husmus! (lite urk) Imorse då jag skulle gå in i skafferiet för att hämta bröd så låg det en död mus i fällan igen. Jag tog brödet, stängde dörren och låtsades som om jag inte sett den. Rikard berättade nu då jag kom hem att han hade tagit bort den och sedan hade det smällt igen. Så nu har vi fångat tre husmöss! Det börjar nästan bli för mycket. En var lite gulligt men tre är äckligt.

Skogstoppen

  1. Panduro
  2. Salomon skor
  3. Nytt torkställ
  4. God hundmat
  5. Bra böcker

Shoppa

Ja eller shoppa och shoppa snarare handlat saker som man behöver. Åkte på Reginas zoohörna och köpte mat till vovven. Med min vanliga otur så var hans sort slut och vi fick ta en annan smak av samma märke. Köpte även den minsta dummyn som jag hittade och den blev väldigt uppskattad.

Åkte sedan på COOP och handlade mat plus ett nytt torkställ till tvättstugan. Det behövdes, för det gammla är så litet och rostigt. Inte kul att hänga ren tvätt på ett rostigt ställ.

Åkte sedan på RUSTA och köpte julklappspapper, snöre, ettiketter, fleceväst(till mormor) och en gullig ljusgirland som vi ska ha på balkongräcket. Vill inte veta hur mycket pengar jag gjorde av med.....huga för min kassa ekonomi.

Kissen Findus

I natt sov han ute för första gången. Altså inte med flit utan han kom aldrig då vi ropade på kvällen. Jag sov dåligt då eftersom jag oroade mig såklart att han kanske var instängd någonstanns eller satt i ett träd och kom inte ned. Eller vem vet vad för hemska saker som kan hända...Men nu i morse så koma han springandes i regnet första gången jag ropade.

Hundbok och hund tv

Nu ska jag gå ner och ta mig en kopp te och börja läsa min labrador bok. Sedan ska jag se på Mannen som kan tala med hundar på TV4plus. Boken är nyinköp och den ska jag läsa så att jag lär mig allt om labrador retriever. Tv pogrammet är helt galet men jag msåte se det ändå. Det handlar om en man som kan en massa om hundar och åker runt och hjälper folk som har hundar med problem.

Förkväll

Altså, jag vet inte om jag missuppfattat hela grejjen eller. Ska det vara sådär rörigt varje gång. Det är nästan så att man måste se det ibland bara för att de är så tokiga...fast jag tycker att deras interna skämt kan vara lite pinsamma. Är lite kär i Carolinas hår, det är så puffigt!

Skogstoppen

  1. Nya skinnvantar
  2. Retriever koppel
  3. Barmark
  4. Buff
  5. Frid och sinnesro

Har nu fifflat färdigt......

Eftersom bloggen började bli full av skit så har jag tagit bort allt. Ja vaddå, det är väl ingen mening att spara på en massa skräp inlägg och bilder. Det kommer ju ändå nytt!

Å nej!

Vår husmus är död. Han var söt och grå!

Efter några dagars försök till att fånga honom i en fälla med ost som bete, utan framgång så bytte vi ut fällan till en sån där av plast som smäller igen då musen kommer. Jag ville ju bara fånga honom och släppa ut musen långt bort i skogen istället för att den skulle dö drekt i vårt skafferi. Men när Rikard öppnade i morse för att hämta bröd så låg han bara där.....(stackarn) Jag hoppas nu för alla små möss bästa att det inte finns några fler här inne i vårt skafferi.