Brännbara påsar och sopor

Vi bor på landet och har haft sopcontainer i evigheter här. Så vi har haft två stycken soptunnor i laggård's porten som vi kastat våra soppåsar i och sedan då de är fulla så tar man traktorn och kör säckarna i skopan till containern. Det har fungerat jätte bra, förutom att det sett fruktansvärt ut vid containern. Jag tycker nog allt att byborna ska skämmas lite här, för de kastar verkligen allt. Tycker det är så onödigt att skräpa ned på det sättet, och vi har inte alls särskilt långt till vår avfalls station (typ 1,5 mil). Men det är väl jobbigt att lasta skiten man inte vill ha och åka in till stan med den. Men nu vecka 48 så ska vi få börja använda våra nya fina soptunnor, och de ska börja väga skräpet vi kastar!!! Men jag tycker egentligen att det är jätte bra för då kanske folk kommer att börja sortera mer. Eller (hemska tanke) kommer de kanske att kasta skiten på hög hemma hos sig själva istället. Men jag hoppas att folk är flitiga och tänker ekonomiskt, det blir ju billigare att sortera och lämna på rätt ställe så är det bara lite som ska vägas.

Men en annan sak som jag fundera på är plastkassarna som vi slängen soporna i. Om vi ska försöka att minska på antalet plastkassar som används vad ska vi då kasta skräpet i???? Nu är det ju så populärt med tygkassar på många affärer och dom vill man ju behålla i syftet att återanvända. Eller finns det brännbara påsar som inte förorenar?


Yttepytte liten lapp på våra coop kassar!


Kommentarer
Postat av: Linda

Det finns väl sånna påsar som förmultanar lixom? Mamma och Pappa har två soptunnor från kommunen. En brun, en grön. I den bruna endast matrester och dyl. Där används en speciellt påse vet jag.

sj tycker jag det är lite hemskt att vi måste väga soporna eftersom blöjorna väger blyyy. Men ni har ju tur som har tygisar :-)

Men annars tycker jag det är ganska ok, för jag tror som du att folk kanske sorterar mera. Och det är väl det som är tanken med det hela! =)

Postat av: Nina

Det som jag tycker är smått irriterande är att folk från Husum kommer och dumpar skit vid våran container som vi har har. I alla år har det sett över-djävligt ut där den står med toalettstolar, spisar och annat rat runt kring. Dessutom är det något pucko som fyllde hela (verkligen hela) containern med gräs och kvistar för inte så länge sedan, idiotiskt! Men som sagt, det mest irriterande är att folk från Husum (med omnejd) kommer hit och skitar ner bara för att de är för lata för att sortera sina sopor och inte har plats i sina sopkärl och så dumpar de det här i stället(fy för dom) Ahhh, vad skönt det var att gnälla av sig lite :-)

2008-11-02 @ 10:52:13
Postat av: Linda

Inte ALLA från Husum påpekar ;-)

En del från Husum är duktiga och åker till miljöstationen, bränner osv. Eller åker till soptippen!

2008-11-02 @ 11:28:03
Postat av: Nina

Oj, nee, det var verkligen inte meningen att få det att låta som om alla gjorde det. Det är bra att det finns dom som har ordning :-)

2008-11-02 @ 13:13:46
Postat av: Lisa

Haha, vad söta ni är!



Linda - Det där med skilda soptunnor och speciella påsar låter väldigt intressant!!!



Nina - I know! Det ser ju ut som ett h-vete vid vår container med. Dessutom var det någon som tryckte ned en hel hörnsoffa i den en gång. Men att trycka ned gräs och kvistar är ju helt obeskrivligt osmart!

2008-11-02 @ 16:33:33
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: Lisa

Det finns små soppåsar på coop som går att kompostera. Men om man ska slänga dem i soptunnan och de sedan ska brännas, vet jag inte om de är så att de är miljövänliga. Men jag antar att de kanske bara bli vatten eller nåt då. Hoppas iaf!

2008-11-02 @ 16:40:26
URL: http://lmh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback