Hej hej

Igår, mysig promenad med grannen och hennes bäbis som är 6 dagar äldre än Folke. Det var nästan sommarbris efter vägen. Sen fick jag bjuda på ett glas vatten och Folke flirtade lite med sin kompis.

Idag, seg morgon. Jag sov jätte länge! Sen ska vi till kompisar och grilla och kolla på brasan. Hoppas att Folke vill sova i vagnen så vi kan stanna en stund.


Önskar trevlig valborg till alla!

Härlig vår

Idag har det varit sjukt härligt ute. Har burit lillen i selen utomhus flera timmar idag. Vi har hunnit med att shoppa fiskegrejor till Rikard på Naturkompaniet, och vi han glo lite på Reginas Zoohörna. Sen på eftermiddagen så var jag och Folke en sväng till BVC för att kolla om jag gjorde fel på något sätt då jag ammar. Men då konstaterades det att jag inte gör något fel. Så det beror inte på fel teknik iaf. Och det känns ju bra. Vi har världens goaste BVC sköterska, så man känner sig alltid så positiv då man fått prata av sig lite och fått lite tips och råd.

Senare på kvällen hann jag kratta lite och mysa i det sköna vädret. Folke sov på min mage i selen en stund.

Ikväll var Folke så glad då han badade, så nu är det rutin att hela badrummet är dränkt. Han plaskar och skrattar som en galning. Det är tur att badrummet är plaskvänligt.


Bära barn

Idag har jag hunnit med att testa den nya selen ordentligt. Både utomhus och inne. Den funkar finfint! Det som jag känner är spciellt bra är att Folke sitter ordentligt även fast han vrider och vänder på sig och ska kolla åt alla håll. Men den elastiska sjalen så tyckte jag att det lätt kunde kännas som att hela paketet blev snett efter ett tag och att Folkes ben gled i en mer oergonomisk position. Med denna sele så är det omöjligt, han sitter som gjuten! Sen är den ju snygg också!

image48

Kass bild, jag vet! Men ni ser ju det snygga honungsmönstret. Selen heter Beco Butterfly och är köpt
här. Det är en ergonomisk bärsele som är bra både för bärarens rygg och barnet kropp.

Ingen bra dag

Vaknade imorse med ont igen. Å man blir så less!


Ammade och efter några timmar så börjar Folke att kräkas blod. Han kräktes jätte många gånger och jag fick byta hans kläder flera gånger och det var handdukar och papperstussar med blod på lite överallt i huset. Folke hade nog lite ont i magen av allt blod han hade fått i sig, och han var inte på något viadre bra humör. Han somnade efter lunch och jag gav upp tanken på att komma mig iväg till stan för att fika med andra mammor.

Kvällen slutade gott iaf! Folke busade och var glad och han plaskade så mycket i badet att hela badrummet blev blött. Nu sover han gott och jag tar igen mig i TV soffan. Känner mig helt knäckt, fast jag inte gjort en knop idag.

Bra dag

Folke har ju varit lite gnällig i två dar, men i dag så var hans goa humör tillbaka igen. Jag var nästan på väg att ringa BVC och höra om det var något fel på pojken. Men några sa att normala barn låter sådär ibland. Jag har nog blvit lite bortskämd, med en som har gott humör jämt.

Det underbara vädret fortsätter. Så man får extra energi!!! Det blir underbara promenader med Folke i vagnen. Idag gick vi i skogen och över lägdan. Fast det var lite väl guppigt på lägdan.

Snart ska vi testa att promenera utan vagn, för ikväll ha vi äntligen hämtat hem selen. Och vi kunde såklart inte låta bli att ta hem en sjal till heller. Så nu kan vi mysa ergonomiskt i två nya snygga redskap. Ska testa ordentligt imorgon.

Testdagen

Här kommer redovisningen av vå testdag:

Tygisarna funkade suveränt. Och de nya inläggen i bambu var väldigt smidiga och blöjrumpan blev lite mindre med dem.

Det enda som gick snett var att jag glömde att ta upp en blöja till sovrummet. Så imorse vi fem tiden då jag skulle byta på Folke så fanns det ingen tygis, men det låg en "vanlig" blöja på min byrå. Så jag tog den eftersom jag inte orkade gå ner och hämta en tygis. Sen då klockan blev åtta och Folke vaknade och ville kliva upp, så var han helt blöt på ena sidan. Då hade den "vanliga" blöjan läkt. Då blir man lite små sur. Fast jag känner mig ändå lite nöjd då jag vet att vi inte behöver använda såna mera.

En testdag

Igår så kom äntligen lite fler tygblöjor i brevlådan. Så idag kan vi ha en hel dag utan slit och släng blöjor. Vi ska dessutom testa att använda andra inlägg än microfiber. För nu har vi tre stycken i bambufrotté, som är ett fantastiskt material. Supermjukt, lent och suger fukt som bara den. Tvättade allt igår, körde alla inlägg två gånger så de ska suga bättre.

image47

Här hänger dyrgriparna på tork. Visst är de snygga! Eller söta kanske man ska säga. Väntar nu bara på att 6 stycken till ska ligga i brevlåand snart.

Jag har dessutom lyckats sälja de gammla tygisarna och inläggen, de var väldigt populära. Men de gammla
blöjbyxorna finns fortfarande kvar.


För andra gången

Idag så fick jag en snilleblixt och kom på att jag vill åka in till stan. Så jag tiggde av Rikard lite pengar och drog på mig lite kläder och packade ihop Folke och alla hans saker. Det var jätte skönt att få se lite folk och traska runt på stan en sväng. Vi fikade med mamma och jag lyckades shoppa lite nya kläder till lillen. Mamma köpte även en supergullig munkjacka till honom.

Detta är andra gången jag köper kläder till Folke sedan han föddes. Han har ju fått så sjukt mycket kläder så det har bara kännts onödigt. Det finns kläder i hans byrå som han inte har hunnit använda eftersom han har redan vuxit ur dem.

Måste bara säga att Folke är världens snällaste sötunge att ha med sig. Han sitter och är glad och nöjd i vagnen. Å vad jag älskar den lilla söta goa klumpen!!!

Gräsänkling

Nu är det äntligen söndag och Rikard har jobbat sin dryga förmiddags vecka klart. Dessa helger är skit tråkiga och jag känner mig som ensamstående då han är på jobbet i 12 timmar i sträck. Men nu blir han ju långledig och vi kan få något gjort här i huset igen. Allt hakar efter så som matlagning och städning då han jobbar så mycket. Så det är alltid skönt att vet att han har 14 dagar ledigt efteråt.

Idag har jag och Folke varit på Bruksgodset och fikat med Anna. Det är alltid lika trevligt och framförallt gott. Folke var mest sugen på att smaka på duken där. Den var så färgrann! Både juag och Folke hoppas att vi får se Anna lite oftare nu då hon har pluggat klart och börjat jobba istället.

Nu ska jag slänga mig i TV soffan och fika lite. Världens snällaste Folke somnade snabbt ikväll, han var jätte trött (somvanligt). Idag fick han smaka tre teskedar med mosad potatis och han tycker att det är jätte gott.

Sjusovare

Idag så var jag och Folke två riktiga sjusovare. Vi låg och snarkade ända till kvart i tio! Sen grejade vi på lite inne och Folke tog en liten tupplur igen. Efter den så gick vi ut i det fina vädret. Folke somnade i vagnen och jag traskade in i byn till några kompisar. Hade sån tur att jag hamnade mitt i en grillning och fick korv med bröd och majskolvar. Folke vaknade och han se alla kompisar! Sen gick vi hem igen. Just nu kokar en lite pära som Folke ska få smaka på igen. Hoppas att han gillar det lika mycket som igår.

image46

Folke leker som en vilding!

Det efterlängtade

Nu kommer ett husmorstips, efterlängtat somvanligt!

När du har badat din bäbis (eller dig själv) och använt badolja, så blir det ofta väldigt kladdig i badkaret. Då finns det ett superbra miljövänligt och drygt rengöringsmedel som heter Galltvål. Det löser fett superbra och är så milt att man kan tvätta sig själv med det. Jag använder flytade galltvål som jag köpt på COOP och det funkar faktiskt till det mesta. Rengöra golven, putsa fönstren och ta bort fläckar på kläder.

Sötisen

Idag så var det dags för Folke att få sig en liten sked potatismos. Så jag kokade en liten bit av en pära och mosade med lite smör och rapsolja. Och Folke tyckte att det var gott, han gapade och ville ha mer. Så det blev en hit med potatis!

Vårmys (igår)

Idag har det varit årets skönaste dag hittils. Vi har hunnit med en hel del. Började med att hälsa på hos Folkes mormor, där vi passade på att äta lunch. Sen var det föräldragrupp för sista gången. Vi fick lära oss om hur man ska göra då ett barn sätter i halsen. Skit läskigt!  Men kul att träffa alla igen. Missade ju förra gången för jag var så dålig.

Efter föräldragruppen så passade jag på att väga och mäta Folke. Han väger nu 7480 gram och är 67 cm lång. Hans vikt kurva har planat ut och vi diskuterade om han kanske skulle får börja smaka mat. Så imorgon ska han få en sked potatis. Min lilla bäbis har blvit så stor!!!

Då vi kom hem så höll Rikard på att dra fram grillen och han hade handlat grillkött och potatissallad. Så vi grillade och sen var vi ute ända tills det var läggdags för Folke. Helt underbart!

image45

Folke sitter snällt i vagnen medan jag river i rabatterna!

Huga huga gammal stuga

Såg på Rent Hus på fyran ikväll och fy så äckligt det var. Att man bara kan låta en hund härja på sådär. Jag skulle aldrig ha vågat lägga mig i den där sängen. Å katten som pinkade och sket i blommorna. Uuuäääck! Skulle Findus hålla på sådär så skulle han få flytta ut i laggårn faktiskt. Jag brukar ta och torka honom med lite hushållspapper då han är blöt och smutsig. Till hunden hade vi en tass handduk förut. Och det kommer det att bli med nästa hund också.

Fast det skulle inte förvåna mig om de tog bakterie odlingar hos en som städar normalt att de hittar en massa snusk ändå. Jag drog då fram damsugaren direkt efter pogrammet var slut. Måste nog ta och städa lite mer imorgon...

BB igen

Var ju in på BB igen och de gjorde inte så mycket. De tog nya prover och jag får lov att vänta tills de är klara. Sprang ned på stan efter jag hade varit där och köpte Lecitin på hälsokosten och äter en kapsel om dagen medan jag väntar i hopp om att det ska hjälpa lite.

Inga djur

Jag klagar ju lite om att vi bor på bondgård men har inga djur i ladugården, förutom lite svalor och råttor. Att det känns tomt på gården liksom! Men då jag tittade ut genom köksfönstret i morse så kom jag ju på att det är fullt med djur som bor här hos oss, fast inte inne i ladugårdern. Vi har massor av stora fåglar. Tranor, svanar, canadagäss, storspov, tofsvipa och en massa fler fåglar. Sen har vi ju alla rådjuren, men de förstör ju så mycket att det hade inte gjort något om de flyttade lite längre ifrån vår trädgård!

Men jag längtar ju efter hästar och hundar!!!

Peppar peppa ta i ...

CRAP! Kännde igårkväll att jag hade fått lite ont igen och vaknade nu på morgonen med en ordentlig mjölkstockning igen. Lyckades nog amma bort nästan allt, men det svider och bränner och är väldigt ömt ändå. Jajja, då vet man vad man har att göra idag. Massa telefonsamtal och förmodligen blir det väl att åka till BB igen.

Plask

Ikväll så kom Folke på hur kul det är att plaska med vattnet då man badar. Han plaskade så hela badrummet var blött. Lilla tok unge!


Uppdatering....ammning

I nuläget så har jag inte ont mer. Det är så himmla härligt att kunna mata sin son utan att behöva gruva sig över hur ont det kommer att göra. Men jag har fått lov att bryta min antibiotika kur. Verkar som att jag inte tål det och har fått prickar på framsidan av kroppen som kliar. Typiskt! Hoppas bara att det han hunnit verka lagom så man slipper ha ont mer. Skulle vara skönt att inte behöva, piller, droppar, nässpray, pump, vetevärmaren, värmeinlägg, ammningsnapp, krämer och sprutor igen. Så nu då det bara är Folke som får sina AD droppar och lite Minifom så njuter jag verkligen. Det är så skönt att slippa allt krångel runtomkring.

Snart ska det väl blir dax för honom att börja smaka annat med. Och jag kan säga att det är så frestande att ge honom något att smaka på varje gång man äter, men jag ska försöka hålla mig tills han blir 6 månader. Så det är ca en månad kvar.


Marie..... vink vink.
Ps. Tips mottages tacksamt om hur man ska slippa bröst krångel.

Jorå vi klara uppe

Idag har vi hunnit med mycket för att vara oss. Rikard klev upp tidigt för att åka iväg på jaktmässa. Jag och Folke tog sovmorgon, för jag hade sovit så dåligt på natten. Sen gjorde vi ett försök till att snygga till oss, för att bege oss till mim mormor's 80 års baluns. Det jobbiga med et var att vi har haft värme på här i huset som om det vore istid de senaste dagarna. Så idag då det var varmt ute så blev det som en bastu här inne i huset. Så då jag äntligen hade fått på mig och Folke kläderna så höll jag på att svettas ihjäl. Och då jag hade fått på mig ytterkläderna och tog upp Folke för att ta på honom jackan så kräktes han såklart. Så var det bara att börja om *puh*.

Det var jätte mysigt hos mormor med halva släkten. Vi stannade länge jag och Folke. Sen hem och slappa en stund för att sedan åka till byakrogen på Quizkväll. Supergod mat och lilla älsklingen är så snäll att ha med sig. Han somnade en stund efter maten sen åkte vi hem. Rikard är kvar och svarar på Quizet. Folke sussar gott i sin säng och jag ska strax göra honom sällskap.

Imorgon så blir det nog att ta det lungt bara.

Ja ja...

Tjatigt ämne kanske men..... Folke sov med en av de nya blöjorna i 12 timmar och rumpan var helt torr!!!! Så det är bevisat att tygisar är inte bara bättre för miljön, de är bättre för barnens rumpor också. Man slipper alla kemikalier och de är mjukare och håller bättre torrt.

Nu har de anlänt

Äntligen som jag har väntat. Nu är de nya tygblöjorna här!!!

image42

Jag beställde tre olika sorter för att kunna testa vilken som passar bäst på min lilla älskling. De låg i postlådan i morse och jag var supersnabb att slänga dem i tvätten så vi kunde börja och testa. Har nu provat alla tre och Folke sover för natten i en av dem (den gröna) med ett extra inlägg. Hittils så tycker jag att den blå (Fuzzi Bunz) passade bäst, men det var nog för den var smidigast i modellen. Den rosa (Mommy's Touch) var nog lite för stor. Men den gröna (BumGenius) känndes mest rejäl. Så vi testar på i några dar för att se om vi ska beställa några fler av nån sort.

Yeiii, nu drar vi vårt strå till stacken igen!

Då man saknar något så.....

.....blir man handikappad!

Igår var jag handikappad för sjalen var i tvätten. Folke är ju en liten kräkunge vissa dagar och en sån dag var det igår. Han kräktes på sjalen och det luktar typ sur mjölk *blä*. Så jag slängde den i tvättmaskinen! Smarta jag tänkte inte på hur jag skulle göra utan den. Annars har jag ju tvättat den på kvällen då Folke sover så jag har inte behövt den alls. Eftersom Folke ville bli buren så fick jag lov att bära ändå, men han är så tung så ryggen håller på att gå av. Och sen kan man ju inte få något gjort som båda händerna håller i världen sötataste. Så jag tog en gammal halsduk och knöt fast honom med. Inte perfekt men jag fick ju en hand fri iaf.

image41

Har ju beställt en sele, men jag vet inte när den kommer för den ska resa ända ifrån USA. Så jag funderar starkt på att sy en egen sjal så man har en extra. Måste bara hitta något bra tyg först!

Ojdå!

Igårkväll hände det som jag trodde hände för jämnan med bäbisar. Men jag har glömt bort det eftersom det aldrig hänt med Folke hittils.

Då jag kom upp i sovrummet strax efter 23 tiden så kännde jag en sur doft. Folke hade bajjat! Då jag tittade ned i hans säng så såg jag att det var lite här och där. Så jag fick lov att bära ned honom och tvätta av honom och sedan bädda rent hela hans säng. Tack och lov för plastad frotté! Utan den så hade madrassen varit förstörd. Folke tog ganska lätt på det som hade hänt och skrattade lite och sen somnade han igen.

Lilla stackarn har nog blivit lite kass i magen av min medicin ändå.

Piip

Nyss pep diskmaskinen. Den har diskat vår disk hela kvällen. Det tar sån himmla tid med det pogram jag kör. Det står ECO så jag inbillar mig att det ska vara bra på något sätt.

Jag ska strax borsta tänderna och kila upp till Folke och väcka honom för ett litet kvällsmål. Det är galet tyst i huset nu, tv'n är av och Rikard är på jobbet.

Kollade tidigare idag på SMHI's hemsida och det skulle vara samma skitväder ända fram tills på lördag. Jag vill ut!!!! Vågar inte gå ut om det finns chans till att jag fryser, för jag får så ont i brösten då jag fryser lite. Knaprar min antibiotika och jag har märkt att Folke göra tvåan i blöjan oftare nu. Hoppas verkligen att han inte blir dålig på något sätt. Har fortfarande lite ont, men känner mig bättre ändå.

Har glömt att berätta att Folke fick slicka på ett äpple för några dar sedan. (Jag vet att det låter ruskigt snålt att han bara fick slicka på det). Han tyckte det var jätte gott och skrattade. Men vi ska nog börja med något mindre sliskigt, så han inte bara vill ha efterrätt sen. Det blir förmodligen potatis!

image40
Mina favoriter!

Får man tycka att vissa är puckade

Idag så läste jag om en man som var less på sin gravida fru, för hon hade sånt humör. Han tyckte att det var så jobbigt att vara tillsammans med henne då hon var sur och gnällig hela tiden. Allt han gjorde var fel. Det var frånbörjan av graviditeten så han var orolig över hur han skulle orka. Då fick han ett tips av en annan blivande pappa, att smygfilma frun och sedan visa upp filmen då barnet var fött för frun. Han menade då att hon skulle fatta hur dåligt hon hade behandlat sin man och ångra sig eller nåt. Tror han verkligen att frun ska blir på bra humör av en sån sak. Inte så klyftigt förslag direkt. Frun är ju knappast sådär för att vara elak! Man kan ju må ganska kasst då man odlar en bäbis inuti sig.

Nu har vi snö här ute i Banis igen. Vi som hade fått helt snöfritt i princip. Jag har inte varit ute annat än då vi gick mellan bilen och ICA. Det blåste så mycket och jag fryser så lätt. Men jag känner mig bättre av antibiotikan iaf.

Nu är det dags att väcka lille och mata lite så han sussar ända till morgonen.

Just nu

Folke sussar skönt ute i vagnen, utanför fönstret! Jag har precis beställt hem nya tygisar i större storek så han slipper ha "gift blöjor" mot sin mjuka rumpa. Rikard håller på att fixa golv i ett sovrum, och det lever om som om han skulle riva hela huset.

Det är trist väder ute. Det duggregnar och är nån plusgrad, hörde ryktas om snö. Findus leker i geggan och nu ska jag göra en sen lunch.

Till salu

Kolla in min anonns på blocket.se

Jag säljer blöjbyxor!

Att det kunde bli så?

När jag tänkte att jag någon gång skulle bli mamma, så var jag stensäker på att jag skulle amma! Så när jag blev gravid så frågade barnmorskorna på mödravården om jag hade tänkt att amma eller ej. Självklart så sa jag ju ja, och blev genast fullmatad med information om ammning. När lille Folke kom ut så ville han äta nästan direkt och det andra dygnet i han liv så åt han hela dagen. Ammningen kom igång jätte snabbt och Folke har gått upp i vikt med raketfart.

Men att det skulle kunna bli så mycket krångel med själva brösten, det visste jag inte. Det var ingen som sa något om det. Nu i denna stund så sitter jag på en 14 dagars kur med antibiotika för jag haft haft sån fruktansvärd smärta i över två veckor. Har haft jätte onda mjölkstockningar och tre omgångar med svidande och brännande svamp och nu nån slags bakterieinfektion. Allt som allt så har jag räknat ut att i min sons 4½ månaders liv så har jag haft 3 veckors smärtfri ammning.

Jag hoppas verkligen att det ska vara slut på det onda nu så att jag får mysa med min goa unge.

Jag tjatar hela tiden om att jag ska bli bättre på att uppdatera, men nu har vi skaffat en ny dator så det kanske blir bättre. Sen hoppas jag på lite mer ork då jag kanske inte behöver ha så ont jämt.