Ojojoj

Det är inte lätt att hinna med något alls nuförtiden.

Lilla Folke vill att man ska hålla honom hela dagen och hela natten. Han tycker att det bästa som finns är att äta och få sova på mammas eller pappas mage. Så man har händerna fulla hela tiden. Han har redan fått en liten dubbelhaka och några extra veck på armarna, så han verkar ju må gott. Men han har också börjat att bli lite ledsen på kvällarna, och vi tror att det är magen som kniper på honom.

Hittils har Folke gått på två promenader och han gillar det jätte mycket. Han tycker att det är skönt att sova i vagnen ute. Han har också blivit väldigt mycket lugnare på skötbordet. Nu ligger han mest och tittar på allt runtomkring honom.

Nä nu är det matdags igen och tvättstugan behöver skötas.

Äntligen

Tusen tack för alla fina kommentarer!!!!

Nu efter 24 timmars hårt arbete, så kom lille Folke ut den 19 november ock skrek av all sin lilla kraft!
image30
Banafjäls nyaste monsterdiggare. Han ligger och lyssnar på vattnet som rinner i tvättstället!

image31
Lilla sötisen i pappas famn på BB!

Skriver mer senare då jag hinner. Ska njuta av min nya lilla familj nu!

Till Marty

Inget ont menat, men jag tänker inte lägga in din senaste kommentar! Jag vill inte vara ansvarig för att du blir telefon terroriserad. Du vet, jag tänker ju på DITT bästa nu!

Fast du kanske ville blotta ditt telenummer, så det kan ringa massor av skumma typer och du kan tala i telefon hela dagarna?

Julsnö

Det snöar kall och fin julsnö ute nu. Det är så mysigt!

Själv har jag inget att göra nu, har städat huset flera gånger så om jag städar lite till så börjar jag nog att nöta sönder det. Sitter och väntar och känner efter alldeles för mycket och det händer inget alls.

Vaknade i natt med onda sammandragningar, men de slutade efter två timmar så det vara bara lur. Vet inte vad jag ska hitta på.

Om det är någon som orkar läsa detta eviga bäbis tjat så kom gärna med förslag på någon enkel och trevlig aktivitet en höggravid klarar av...Känner mig frustrerad!

Hur ska det sluta om inte bäbis vill komma ut snart! Känner mig nog nipprig över att jag inte kännt nåt alls än. Datumet går ut imorgon och det skulle ju vara bra om bäbis också ville komma ut då. Jag bara väntar och väntar och väntar. Jag kommer nog att bli lite smågalen om den inte har kikat ut efter helgen.

Man får ju så mycket knasiga tankar i huvudet då det börjar närma sig. Eftersom BM sa att hon trodde att bäbis kunde vara ganska stor så vill man ju inte att den ska ligga där inne och frodas extra. Så nälla bäbis kom ut, så vi slipper några komplikationer. Tänk om den blir för stor, eller tänk om den börjar att må dåligt där inne......

image29
Magen - en dag kvar att jäsa!

Nä nu ska jag försöka damsuga istället och kanske greja med lite tvätt!


Kanske sista besöket!

Idag var vi till barnmorskan igen! Kollade urinprov och det var ok. Mätte magen och den var 35cm! Lyssnade på bebbens lilla hjärta som slog 136 slag i minuten. Och hon kännde även att den var fixerad. Kollade blodtrycket som är lite högre fortfarande. Bokade in ny tid om två dar (altså samma dag som den lill* frväntas komma ut)! Då ska vi mäta blodtryckk och kolla lilla bebbens hjärta mer noggrant med CTG apparat. Spännande!

Hon sa att hon trodde att bäbis mår väldigt bra. Hon sa även att hon tror att det är en liten pojke och att den inte är så liten! (iiihh) Jag hoppas att hon har lite fel angående storleken iaf......

Faderskap

Ja det är inte så självklart som man kan tro!!!

Om man inte är gifta så måste man gå till socialkontoret (i Ö-vik iaf) och skriva på papper, där man försäkrar sig om att en viss person är far till barnet.

Vi har dragit ut på det in i det sista och det är ju onödigt! Men idag så tog jag mig i kragen och ringde dit och bad om en tid. Då de frågade om när bäbisen var beräknad att komma så sa jag, -Nu på fredag! Då sa de -OJ! Då behölver ni en tid ganska snabbt! Vi fick komma redan i morse och göra bort det. Det känns väldigt skönt att ha det bortgjort! 

Fast jag kan tycka att det är lite knasigt att bara för att man är gift så slipper man det. Egentligen så borde ju alla behöva skriva på såna där papper, oavsett om man är gift eller ej.

Julklapps panik!

Fasen, jag har inte planerat detta så bra! Jag har inte köpt en enda julklapp till någon alls. Och jag brukar ju ändå inte köpa till så många. Det är mamma å pappa, bror och mormor. Och såklart ♥ Rikard! Sen brukar det bli nåt litet till några andra också. Men just nu känner jag en inre panik. Jag har ingen lust eller ork att springa på stan, för jag mådde pyton sist jag gjorde det. Sen känner jag ju att lilla bäbisen kan ju komma ut närsomhelst, och jag vill verkligen inte springa på stan med en nyfödd och jäkta runt. Har en svag känsla av att då bryter jag nog ihop. Å starkars Rikard, han får nog lov att offra sig lite här.

Å lite snö

Äntligen så började det snöa med lite pondus igår. Och då jag klev upp inatt så snöade det fortfarande och det öser ned nu också. Hoppas att det kan få ligga kvar iaf nån dag. Det blir så mysigt ute med lite snö.

Det är rätt så lustigt faktiskt att för första gången på flera år så önskar jag snö, och då kommer det snö. Man kanske ska passa på och önska sig något riktigt bra i julklapp och se om flytet håller i sig.

image28

Tog en bild från vårt ena sovrums fönster, det är på baksidan av huset upp mot skogen. Tänkte ta en bild då jag var ut och matade fåglarna, men det blev så joxigt att hålla reda på alla fröautomater och talgbollar och en kamera mitt i snön. Jag är inte van snö än. Fåglarna blev iaf väldigt glada. De var så hungriga att de kunde inte ens vänta tills jag var klar, de kom och började äta då jag höll på att hänga upp allt. Men det var kanske för att jag glömde att fylla på igår, väldigt slarvigt av mig.

Lite smått galen

Vissa dagar undrar jag om det verkligen står rätt till i min hjärna. Idag har varit en sån dag. Jag känner mig trött och spänd och rastlös och extremt irriterad!!! Jag vet inte om det är nån liten hormonstorm som har orsakat detta.

Jag har iaf städat hela övervåningen, så nu är det kliniskt rent där. Känns väldigt bra, men jag vet inteom jag kommer att orka ta i tu med nedervåningen för jag får både halsbränna och massa sammandragningar av att dra runt på damsugaren och skurhinken. Men det kommer ju en dag imorgon också. Lilla findus är söt och hjälpte till att damma under sängen, så matte inte skulle behöva vara lika noga där. Fast något som inte är lika kul är att jag misstänker att han fått mask igen, men jag vet inte. Ska hålla lite extra koll på hans bakre del i nån dag. Men han är ju jätte fin i pälsen och har mer hull än någonsin så det kanske bara är inbillning från min sida.

Hittade dessutom en äcklepäckelmus i ena fällan i skafferiet för en stund sedan, och det får mig att blir irriterad på hela huset. Dumma gammla skräphus!!! Å jag blir så less! Hoppas att det snart är slut på möss.

Mnja

Det har inte blivit någon städning än, och det lär nog inte bli det idag alls. Men jag har plockat ihop en hög med kläder som jag ska lägga i min BB väska. Lite kläder till mig och lite kläder till bebben, plus en filt till bebben. Har rotat fram ett halvt ombyte till Rikard med, ifall det skulle behövas.

image27

Dagsformen på magen! Härliga underbara mage, kommer nog att sakna den ganska mycket sen, fast den är tung att bära. Kan inte fatta att den kommer att vara borta snart, men man får ju som tur var något mycket mycket bättre.

Nu så...

Idag regnar det jätte mycket. De (pressen) har varnat för snökatastrof, men knappast kommer den till oss iaf. Jag skulle hellre ta lite snöstorm än detta pissväder.

Inatt så sov jag några timmar, helt underbart! Igårkväll så trodde jag nog att jag skulle bryta ihop att ren utmattning, för jag var så trött. Det blev ju en heldag på stan och sen BM besöket och sen var det kvällsfika hos grannarna. Att vara vaken i 22,5 timmar i streck funkar inte då man är gravid. Så när klockan var runt 23 igårkväll så däckade jag i sängen. Idag ska jag bara ta det superlungt. Jag hade tänkt att städa lite, men vi får se om jag gör det eller inte. Har iaf tvättat lite och fixat med fläskfilén till middagen.

BM besök

Igår var jag på barnmorske besök igen. Altt var somvanligt bra förutom att mitt blodtryck var lite högre än vanligt.

Blodvärde: 126
Sf mått: 36
Vikt: +12kg
Hjärtljud: 132 slag/min

Vi bokade in ett till besök nästa vecka för att hålla koll på blodtrycket! Lilla tokbäbisen har dessutom inte fixerat sig än, men min barnmorska sa att den var så lite ruckbar nu att det inte var några problem. Så om vattnet går behöver jag inte ringa ambulansen iaf och det känns ju skönt att slippa. Så nu får vi väl se om det blir att vi hinner med det där besöket eller om vi hamnar på våning 4 innan...

Den sista träffen

Igår eftermiddag så var det sista träffen med föräldragruppen, nu ska vi klara oss helt själva (iiihhh). Äh, det går nog bra. Men det har varit kul att få se de andras magar växa och höra barnmorskans tokiga historier blandat med fakta. Vi fick även en massa papper av barnmorskan igår, och jag har faktiskt inte läst igenom dem än. Men jag känner mig så fullproppad av info så jag vet inte om det kommer att gå in något mer i min hjärna förrän på eftermiddagen kanske. Men det var två hela A4 fulla med olika sorters bedövning. Lite småläskigt, att det ska göra så ont att det finns så mycket att välja mellan. Fast man behöver ju såklart inte allt och det ska väl vara så för att man ska kunna välja. Men det såg ändå lite övermäktigt ut, ska nog inte kolla på de där papperet så mycket. Vi fick även lite information om snitt. Om vrför man gör oplanerade snitt och vad som händer just på vårt sjukhus. Självklart så hoppas jag för hela mitt liv att jag aldrig behöver genomgå ett snitt, men man vet ju aldrig vad som kan hända och jag vill ändå vara förberedd på det. Fast det läskigaste med det är att bäbisen kanske måste ligga på barn ett tag. Jag kommer nog att bli knäpp då kan jag tänka mig.

Efter träffen så gick vi på O'learys och åt middag med ett annat par från föäldragruppen. Det var jätte gott och väldigt trevligt. Jag åt Fajita chicken burger, blev väldigt mätt! Sen gick vi vidare till Café UH för grabbarna skulle ju på pappagrupp. Så jag och den andra blvande mamman satt och och pratade i en soffa och jag lyckades sliska i mig en Ice on the rocks mix. Mmmmm, de är så goda! Och jag är väldigt beroende av att dricka något kallt just nu.

Jag hoppas verkligen att allt ska gå bra för alla blivande föräldrar i vår grupp, och jag hoppas att vår egen lilla bäbis vill komma ut snart. Efter helgen 
skulle passa mig ypperligt ;-)

Nu var vi lite duktiga

Idag så har jag och Rikard gjort en god gärning i dubbel bemärkelse. Vi tog och rensade ur våra garderober för 200511 gången och fick ihop två fulla sopsäckar med kläder plus en hel kartong med jackor. Sen åkte vi in till Husum och gav det till Pingstkyrkan som kör det till Ryssland. Så nu har vi mer plats i våra garderober och några människor 
får lite nya kläder.

Åkte förbi mamma och fikade en massa kakor hos henne och sen har jag tvättat två täckjackor och en super go elefant som vi fick av mina föräldrar. Den ska få bo i spjälsängen så det blir lite mysigare där.

image26

Har äntligen rotat fram en lagom stor väska som jag ska packa inför förlossning och bb nu med. Men eftersom jag är så nojjig över lukter så måste jag tvätta den först såklart. Har börjat förbereda en necessär också. Men hälften av det 
jag vill ha i den använder jag ju både morgon och kväll här hemma så det får nog vänta lite till.

Brun hund och vit snö

Idag fick jag trevligt morgon besök av mammas och pappas lilla hund Iso. Han ska vara hos oss tills imorgon för det ska åka och hälsa på lite släkt och shoppa på IKEA. Findus blev glad för lite sällskap och nu ligger de och sover med varsin filt i soffan. Det har slutat blåsa ute men det regnar ganska mycket. Men Iso ville inte vara ute så länge! Jag hade tänkt att vi skulle gå runt alla lägdorna, 
men efter halva vägen så sprang han upp på gården och satte sig på bron och ville in.

image24
Iso myser i soffan, efter att ha varit ute och sprungit i snöslasket!

I natt så kom hösten andra snö, men det är ju såklart nästan inget kvar för att det regnar. Jag som längtar efter snö av någon konstig anledning. Har inte längtat efter snö på flera år. Men jag kanske ha fått nog av det trista höstvädret och vill ha vinter. Men känner jag mig själv rätt så hinner jag nog ledsna på vintern med. Jag hymmlar inte med att jag gillar sommaren bäst!

image25
Bilden är tagen från vår balkong, man ser laggårn och ett garage. Skulle ha tagit en bild tidigare i morse då all snö var kvar, men det blev aldrig av.

Irriterande

Jag blir så less på detta väder. Solen skiner så vackert, men det blåser storm. Inatt var jag nästan rädd att taket skulle blåsa av huset. Huset knakar och man ser hur de gammla fönsterrutorna böjer sig. Flaggstången står som en banan och svajjar. Jag hoppas att våra gammla björkar står pall. Jag skulle vilja gå ut en stund, men det är inge skönt alls.

Har rensat upp inne på toan så att vi ska få plats med blöjor och tvättlappar och allt sånt som man behöver snart. Jag måste erkänna att jag är duktig på att slänga bort saker som jag inte behöver. Skulle behöva rensa igenom hela huset nån gång i månaden så. Tänk vad lite skit man skulle ha då.

Igår så duschade jag alla blommor, som gick att duscha. Och jag dammtorkade i fönstren så nu är det rena frächa blommor i dammfria fönster. Det känns bra. Måste bara skura badkaret nu istället för det är massa jord kvar.

Funderar på att städa upp i tvättstugan nu, för det var ett tag sedan. Där finns det mycket som kan kastas ut. Jajja vi får väl se. Första så måste jag äta något för nu är jag vrålhungrig igen.