Svett och kräk

Är det jag, sjalen eller sonen???

Bestämde mig för att prova att knyta Folke på ryggen idag igen. De gånger jag har provat innan har det ju inte gått så bra. Så jag började med gott mod i soffan och det slutade rätt så snabbt med att Folke blev jätte less på mig. Så vi tog en paus och testade igen efter nån timme. Fick till en usel knytning som gjorde rent av ont, så jag fick en chans till utan att Folke blev sur. Fick till en rätt så hyfsad "ryggsäck" tillslut, men då var jag helt sjöblöt av svett och Folke hade kräkts på min rygg.

Sen börjar jag undra varför det går så dåligt. Är det jag som är kass på att knyta än. Eller är det sjalen son är fel på. Eller är det Folke som krånglar till det hela genom att sura och spratla. Hmm vi får nog forks lite mer...

Förra veckan

Ja förra veckan hittade vi på en massa skojjigt! Vi har hade en sån trevlig vecka att jag inte haft tid att skriva om den förrän nu.

Trevligheterna började med att vi skulle på en liten minisemester upp till Luleåtrakten närmare bestämt till
Huset Elliot's kennel. Där uppe skulle vi titta på en hundvalp. ÄNTLIGEN!!!

Vi satte oss i bilen och drog på norrut på onsdag morgon. Folke var supersnäll och sov rätt så mycket. Vi lunchade i Skellefteå på coop. Jajja, inte världens mest unika ställe, men de hade en ny returang med micro barnstolar och skötbord. Så det fick duga. Jag åt dessutom en jätte god paj med kyckling och svamp. Sen blåste vi vidare mot Bälinge. Minns inte hur lång tid det tog att köra, men vi var framme innan middagen iaf.

Då vi kom fram så låg de små underverken och sov som små svarta högar utspridda över köksgolvet. Å de var så fina. Efter lite fika och prat så vaknade de till och det blev full fart på de små tänderna. Jag blev lite förvånad över hur otroligt fina de var. Jag hade ju sett bilder och fattat att de var väldigt fina, men inget slår ju att få snusa på dem i verkligheten. Sen blev vi bjudna på tacos med den godaste tacosåsen jag smakat. Måste leta rätt på den här hemma och äta tacos igen.

Efter en massa prat, promenad och gos, så lämnade vi Bälinge och åkte rakt över ån till Gammelstad och till kyrkbyn. Det var som att kliva in i förr i tiden. Supermysig kyrkby och jätte bra Gästhem. Folke fick ett dopp i handfatet och sedan somnade han. Jag och Rikard åt kakor och godis och tittade på något pogram om ubåtar. Vi vaknade sent på morgonen efter och tog en promenad i den mysiga kyrkbyn.Sen åkte vi och snusade på valparna lite mer. Och vi bestämde oss för vilken som vi ville ha hem till Banis. Jag tycker ju att vi fick helt klart den finaste av dem alla. Så nu längtar vi tills det blir dags för hämtning. Måste också passa på att tacka Marie med familj för den goda maten och fikat och för att vi fick komma och snusa så mycket på valparna.


Här är han, Huset Elliots Izar! Ganska fin va?

Resan hem gick väldigt smidigt för Folke sov i princip hela vägen, så vi gjorde bara ett kort stopp så vi fick sträcka på benen lite.

Sen på söndagen var det dags för trevligheter igen. Vi åkte upp till Hundsjö och kollade på traktor race. Goa hamburgare och duktiga traktorchaufförer. Folke fick smaka välling för första gången där och det tyckte han var riktigt gott. Men det var så mycket att titta på så han åt bara en halv deciliter. Men han var nöjd ändå! Han fick dessutom åka lite i sjalen och det är alltid en favorit.

Jag blir lite irriterad

Jag är ganska ofta inne på olika forum och läser om barn och olika barnsaker. Det blir ju lite lätt så då man är ny mamma. Eller ny och ny, men Folke är ju bara 6½ snart 7 månader och det är ju egentligen ganska nytt.

Jajja, iaf så blir jag irriterad på vissa personer som antingen är lite dumma, enspåriga eller trångsynta. Eller jag vet inte vad, fattar inte hur de tänker. Som bekant så är det ju så att man måste bära bäbisar rätt mycket för de kan ju inte ta sig fram så bra själva. Och varför ska man då välja att bära sitt barn i en sele som inte är bra för bäbisen eller den som bär. Det finns ju så mycket nya fina selar och sjalar där bäbisen/barnet sitter bra och bekvämt och dessutom så mycket bättre för den som bär. Jag förstår inte vad det är att tveka över???

Det finns fakta om att barnets rygg rätas ut för tidigt då man bär på vissa sätt i vissa bärdon. Vaför vill man då utsätta sitt barn för det?

Är bara lite gnällig och irriterad, och mån om barnen!

Vad är nu detta?

Varje år, varje gång.....

Nu har vi haft underbart sommarväder i flera flera dagar. Jag har solat lite i bikini och Folke har legat på filt under partytält. Vi är ätit mat och fikat ute och haft det så mysigt. (därav mitt dåliga bloggande)Men så idag så blåser det småspik, man blir ju lite besviken. Och så är det ju varje gång det blir tråkigt väder efter att det har varit fint ett bra tag. Men blåsväder måste ju ändå vara det värsta, det är helt onjutbart. Jag har hellre regn och snö än blåst!

Det blåser så mycket att jag vågar inte hänga ut tvätten. Jag tror att då kommer torkvindan att brytas av.

Måste berätta att vi nu äntligen har bokat in en litrn tripp till Luleå för att titta på hundvalp! På onsdag morgon åker vi uppåt, sen stannar vi över natten till torsdag, bara för att det inte ska bli så mycket bilåkning på en dag för Folke. Det ska bli riktigt roligt att få se de små liven på riktigt.

För miljön

Jag fick några frågor på stan för ett tag sedan som handlade om miljön. Och då började det att snurra i mitt huvud. Jag känner att jag är väldigt mån om att försöka leva så miljövänligt som det bara går, men det är ju något som stoppar mig. Och efter lite funderingar så kom jag fram till att det är först och främst ekonomin och min egna lathet det sitter i. Så jag får försöka att skärpa mig. Jag får nästan lite dåligt samvete, för jag vill ju att jorden ska finnas kvar till mina barnbarnsbarn osv.

Men sen kom jag på att jag är lite duktig iaf. Jag försöker så ofta jag kan, hittar alternativ och har råd att köpa ekologisk mat och kläder. Jag pantar brukar och flaskor. Jag använder tygblöjor. Jag kör en gräsklippare utan motor. Jag tvättar med miljövändligt tvättmedel (men jag har funderat starkt på att testa tvättnötter). Bilen går på diesel. Jag torkar tvätten ute så mycket det går istället för torktumlaren.

Ja det var väl det..... inspirera mig om mer jag kan göra tack!

I söndags

På söndag var det en skön dag. Det var sommarvamt och endast en lätt bris över gården. Jag kännde direkt hur solstollen i mig väcktes till liv. Jag tänkte att jag ska banne mig prova att sola i bikini. Jag måste ju testa nån gång och se om det går utan att få en massa mjölkstockning och annat ont. Och som tur var så fick jag på mig förra sommarens bikini, även om toppen kanske var lite liten. Men vad spelar det för roll då man bor ute på vischan!

Jag fixade upp ett parasoll och lade ut några bättre begagnade påslakan. Och hämtade lite leksaker till Folke! Nu skulle han få prova att ligga ute och leka. Och jag tror nog att han fick en liten shock! Han låg och tittade åt alla håll och beundrade usikten. Han tittade på parasollen och filosoferade. Så min slutsats är att Folke gillar att vara ute och spana runt.Folke och jag gjorde absolut inget mer än nödvändigt den dagen. Vi åt sov och njöt! Herrn i huset var ju på fisketävling så han såg vi inte skymten av på hela helgen.