Dags att klippa gräsetMina fina röda mackapär! Den klipper gräset fint. Man behöver aldrig tanka och man får lite motion samtidigt som man kör runt. Har kört några vändor här och där utanför huset. Vi behöver mera regn för att gräset ska börja växa på alla fläckar. Och för er som suckar och tänker att en sån där orkar man ju inte med, de går ju skittungtatt styra. Nja, inte om man skaffar sig en modern. Denna köpte jag ny på Granngården då vi flyttade in i huset för snart tre år sedan, och den går fortfarande väldigt lätt och är vass.Hur klipper ni????

Precis innan solen går nedVärldens skitigaste fönster jag vet! Men jag tog denna bild för några minuter sedan och himlen var helt otroligt vacker. Tyvärr kan man inte riktigt se den starka rosa och lila färgen, men ni ser ju att det har börja bli riktigt grönt på lägdorna iaf.

Ville är ganska stor nu

Den 10'e maj så fyllde vår kära hund 1 år. Så nu är Ville stoooor! Vi firade med att komma hem från Stockholm och gosa extra mycket.

Hittils har Ville fyllt vår vardag med masa bus gos och en hel del huvudbry. För påhittig och hungrig är han! Han är pigg, glad och helt otroligt snäll. Våra framgångar inom lydnad och jaktträning har varit relativt små, för det har visat sig att Ville kan vara lite glömsk. Och har har dessutom ett krävande jobb med att hålla reda på en flock med rådjur,älgar och vår katt så han har inte alltid tid med fjantig träning. Men han har visat sig vara en riktig klippa i vardagen! Bättre barnvakt kan man få leta efter, det är helt otrligt vad kul han och Folke har tillsammans. Underbara rara goa hund, han är så otroligt fin med vår son. Han är dessutom otroligt lättsam att ha med sig på alla möjliga/omöjliga tillställningar. Han viftar på svansen och hälsar glatt på allt och alla. Han har verkligen fått se sig om i kommunen. Och för mig som tidigare hade en hund med enorm rädsla för frammande människor är detta en väldigt härlig upplevelse. Att kunna traska runt överallt med en glad hund som älskar livet och allt som hör till. Sen är det ganska skönt att ha en stor hund vid sin sida då man är ensam pga jobbande sambo. Ville säger till lite lagom om det kommer någon, och han kan låta ganska respektingivande. Sen i höstas är det ingen okänd som ryckt upp dörren, eftersom Ville tar i med basrösten då de kliver upp på bron. Skönt att kunna välja själv ifall man vill öpnna dörren eller inte. Ser fram emot en sommar med lite mer lydnads träning och att bara få umgås med en underbar vän!Ville på
Uteliv & Äventyrsmässan förra helgen. Här hade han precis spanat in en snygg labbetjej!


Hej bloggen

Jo jag lever. Men totalt utmattad! Har haft sjukt mycket att plugga de senaste nätterna och en massa lång promenader och trädgårdsarbete plus en liten fest. *puh* Känns som att jag skulle behöva en semester! Förutom att jag håller på att köra slut på mig själv har vi det väldigt bra. Älskar att det börja kännas lite som sommar ibland. Det är härligt att det är så ljust dygnet runt och att löven på träden har börjat spricka.

Insåg idag att jag måste damma av min gräsklippare imorgon. Ska försöka hinna skola om lite mera kryddor också. Men det är inte lätt att hinna något vettigt ute nu då man har en liten rymling som ränner runt gården. Trots att vår gård är stor och det är långt till vägen så får jag jaga Folke hela tiden. Goa Ville hålls kopplad eftersom det är gödsel spridning på alla lägdor runt hela gården och det sölas och skvätter upp på vår väg och gräsmattan. Idag har jag krattat sölad koskit för att slippa torka den uppkräkt på vardagsrumsmattan.

Köksträdgården

Idag har jag planterat om några kryddor som hade växt ur sina små krukor. De ha dessutom fått flytta in i köket från tvättstugan. Senare framåt sommaren är det tänkt att de ska stå ute, men nu får köksfönstret duga i några veckor till. Snyggt blir det ju, och det luktar gudomligt gott. Dessutom kan man ju lätt noppa lite till matlagningen.


Nöjda ägareJo vi är så otroligt nöjda ägare av våra tygblöjor! Eftersom vi ville ha en lätt packning på vår semester i Stockholm så köpte vi vanliga engångsblöjor, för -Ja! de tar mindre plats och man kan slänga dem så packningen blir än lättare. Insåg snabbt det är inte alls bra med engångsblöjor. Fasen va de luktar äckligt, vi trodde vi skulle bryta ihop ett tag. Vi är inte vana att det luktar så mycket. *urkurk* Och Folke blev såklart knallröd i baken. Nä tacka vet jag våra fina tygisar. De luktar inget mysko och är snälla mot lilla baken.

Lilla semesternI fredags så tog vi och packade ihop oss och drog till Stockholm. Mina föräldrar firade sina 60 års födelsedagar med att hyra en lägeneht en vecka i huvudstaden. Eftersom jag hade skola så åkte vi flyg från Umeå direkt efter att jag slutat på fredagen och vi stannade helgen ut. Mysigt att traska runt på gatorna och titta på allt folk, synd bara att vi inte kunde stanna längre. Det är alltid trevligt med lite miljö ombyte och annan kultur, för annan kultur är det verkligen om man jämför med vår lilla by här ute i skogen. Folk springer med eld i baken och man undrar hur alla har tid att åka så mycket tunnelbana. Min älskade son är verkligen en fröjd att ha med sig! Han åker flyg, buss, tåg och tunnebana som om han inte gjort annat. Han äter allt och överallt trots att det är jätte stimmigt runtomkring. Han kan sova i både vagn och sele mitt inne i stan och somnar även snabbt och gott på kvällen i en helt ny säng och lägeneht.

Ville fick vara med farmor och Jonas, så han hade det gött medan vi var ut och traskade på annan ort. Sammanfattningen blir en lyckad minisemester som gärna hade fått vara längre.

Ofarlig och bra solkrämTaget mig i kragen och köpt solkräm i tid. Men det är verkligen inte lätt att hitta en som är bra och inte innehåller en massa konstigheter som är "giftiga och farliga". Men efter lite tips av
Malin så hittade jag denna ONLY BLOC. Det är solskyddfaktor 20 och den är vattenfast och lätt att smörja på. Förra året stod det på flaskan "safe for children" men detta år står det att den inte ska användas till barn under 3 år, så jag skrev och fråga om det och fick detta svar:

"Hej!  
Produkten kan mycket väl användas till små barn. Produktens innehåll är inte skadligt. Skälet till skrivningen är risken är att oförsiktiga föräldrar kanske tilltror solskyddslösningen alltför stor effekt och väljer bort det bästa skyddet som  är att ha kläder och mössa på små barn. BodyBloc tillverkades av ett danskt företag som inte omfattades av ansvarsfullt svenskt hänsynstagande. Trots att det är exakt samma innehåll  väljer vi att skriva som vi gjort för att skydda små barn.      
Dr. Peter C. Melinder"

Mer information om denna solkräm hittar ni här! Och man kan köpa den på välsorterade hälsokost butiker eller här. Min är inhandlad på HÄLSOKRAFT i Ö-vik.

Dagens besökareVi har haft rådjur hela vinter som vanligt, men i år verkar de stannar på gården extra länge. Idag betade de nästan hela dagen på lägdan nedanför huset.

Skofetischisten jublar!Idag hade vi ett litet paket i brevlådan vid lunch. Äntligen kom de fina ekologiska kavat sandalerna till Folke. De är ursnygga och skotoken var snabb på att prova. Oj vad snabbt man kunde springa i dessa snygga pjuck! Tusen tack till
Loaecoloco för fin service. Nu får Folke ha sina fina sandaler på vår kommande minisemester i huvudstaden till helgen. Känns ju lite bättre än gummistövlar, och extra bra att de är ekologiska så man slipper en massa otäckt gift på små svettiga barnfötter.

Te

Sist jag var in på Grön gåva så fick ett nytt te följa med hem. Eftersom jag hinkar i mig några muggar om dagen så går det en hel del te emellanåt. Till vänster så är en favorit att göra chailatte på. Och till höger en ny sort ifrån Yogi Tea. Den nya sorten är väldigt lätt och frisk i smaken, nästan som en halstablett. Den lär göra susen vid en förkylning!