Hoppsan

Ja nu sitter jag här och undrar hur jag ska orka jobba imorgon. Ska jobba hela 8 timmar. Altså en helt vanlig arbetsdag. Jajja jag är lite gnällig, men jag tycker att jag har rätt att vara det. Orkar ju knappt ta en prommis till postlådan vissa dagar för jag blir så himmla matt av alla förverkar och att jag sover så dåligt gör ju inte saken bättre. Så i morgon ska jag ha bild med 8-9 åringarna och sedan gympa (!!!!). Hm, jag hoppas att de räcker med att jag kollar på dem då de gör något, för att spela fotboll eller brännboll är nog inget jag känner för då jag ska hasa mig runt i åtta timmar utan en sovpaus. Är ju dessutom så osportslig som man bara kan bli, gillar mer promenader 
i skogen. Resten av timmarna ska jag jaga runt ungarna på fritids, men det känns inte lika jobbigt. Tycker alltid att det är lite läskigt att ha en hel klass med skolbarn då jag inte har någon koll alls på vad man gör med såna. Jag är ju förskolelärare (eller jag ska bli)! Att sitta och peta lite i sanden, knuffa på gungan, kladda med kritor och läsa böcker är mer min grej just nu. Lagom aktivitet för min tjocka mage!

Ni kommer aldrig att förstå

Altså, jag kan nästan inte själv förstå hur mycket skräp och skit man kan pula in i ett hus. Nu har vi bott i detta hus i över ett år och det finns fortfarande så mycket dynga kvar sen Rikards mormor och morfar som inte är rensat. Jag mår nästan lite dåligt av att se det. Och jag mår mer dåligt då jag känner lukten av det.

Har just nu rensat ut två flyttkartonger med bara små dukar.
Sen blev det en hel sopsäck med stearinljus och lite annats små plock.

Fattar inte vad det är som gör att man börjar hamstra på stearinljus och dukar. Men det är ju inte så farligt egentligen, med tanke på att ur köket plockade jag bort 6 hela kaffeserviser. Och då var det serviser med ett dussin av varje. Vet inte vad man ska med 6 serviser till.

Ja ingen kommer mer att få in så mycket saker i detta hus mer, för det krävs en enorm planering och staplings förmåga för att få allt att rymmas. Jag kommer att känna en otrolig lättnad när det bara är vår egen skit som finns här! Och ännu mer lättnad när vi slipper ha vår skit framme för att den inte ryms någonstanns för den gammla skiten tar all plats!

Umeå igen

Idag blev det en snabbis till Umeå igen. Och mera shopping! Rikard handlade en massa på Jula och där hittade vi bla en skottkärra som jag vill ha. Och jätte fina lampor som vi ska sätta ute på huset. De vi har nu är så sjukt fula och de sitter på så konstiga ställen.

Jag STORHANDLADE verkligen denna gång. Ett stycke plastad frotté till bebbens spjälsäng från babyproffsen. Jag hade önskat att jag fick shoppa massor av söta små bäbis kläder men jag håller mig så gott det går. Ska köpa nån mer filt och några pyjamaser, men jag vill spara det lite till. Det är ju några veckor kvar att vänta!

Jajja, men det bästa av allt var att jag fick träffa Marty och Sozi! Vi åt lunch 
tillsammans på starz och det var gott. Och jag måste säga att Marty är verkligen en 
kvinna med klass. Snygga kappan och lilla klänningen och fina väskan. Det känndes 
trist att gå ifrån dem efter lunchen. Men jag får lov att masa mig upp fler gånger 
och strosa på stan och äta med dem igen! 

Magen

Min mage är stor och rund och putar ut rätt så mycket. Men det är ju för att det ligger en bäbis där i.

Idag har den verkligen sagt sitt om ett och annat, magen altså. Den gillar inte att jag städar, men eftersom jag är gravid så blir man knäpp i 
bollen och måste städa jätte mycket. Har gått runt med sammandragningar nästan hela dagen och vissa kan nog räknas som ordentliga förverkar. Det är väldigt obekvämt och man blir less! Men allt för lilla bäbis skull!

Sen är det just det här med storleken på magen, de flesta som ser mig och frågar hur lång tid det är kvar utbrister jämt  -Men sååååå liiiiiiiten mage du har! -Det kommer att bli en jätte liiiiiiten bäbis!!!! -Du kommer att få långt över tiden!! Jaha tänker jag som tycker själv att jag är jätte tjock och känner mig som en flodhäst rätt så ofta. Och jag tror att vi kommer att få en rätt så stor bäbis eftersom jag var helt 
normal själv då jag föddes och Rikard var STOR! Dessutom så känns det väldigt trångt där inne men det syns ju såklart inte utanpå.

Vet inte riktigt varför jag skrev detta, men det är så lustigt att så många man inte känner har så starka åsikter om hur man ser ut just nu. Bara för att man är gravid så blir man helt plötsligt ett objekt som SKA kommenteras. Som tur är så bryr jag mig inte så mycket, men det blir tjatigt att höra i längden, då jag fått dessa kommentarer i över 15 veckor nu. Men jag är glad att det inte är tvrätom med storleken på min mage för det är nog jobbigare att höra.

Shopping!

Igår följde jag min mamma till Umeå för hon skulle till tandläkaren. Stackarn! Jag hade tagit med mig det FETA presentkortet på H&M som jag fick av min bror och lite pengar som jag fick av mormor. Jag lyckades handla en massa saker som jag tror att jag behöver. Och det finns pengar kvar! Väldigt duktigt gjort av mig. Vi stannade tyvärr inte så länge. Hade önskat att få träffa mina söta Umeå kompisar men de hade seminarium ända tills vi åkte hem. Men jag ska nog se till att hinna upp snart igen.

Då jag kom hem så hade ett litet oskydligt djur kommit på besök och ska stanna över hela helgen. Hon är hårig och snäll och schäfer! Hon heter Bora! Hennes familj skulle på en liten weekendresa så då får hon stanna här istället. Hon är rätt så lättsam att ta hand om då hon mest bara sover inne och ute lufsar hon runt och snusar. Vi hade ju planerat in en prommis nu idag på förmiddagen, men det spöregnar så vi väntar nog lite till. De lovade ju sommarvärme och fint i hela landet igår på radion. Undrar vart det vädret tog vägen.

Onsdag Hurra hurra!!

I onsdags så fyllde jag 25 år!

Det blev en väldigt lyckad födelsedag som började med att jag fick väldens finaste rosor av Rikard! 10 stycken mörkröda som ser ut som sammet då solen lyser på dem. Varje gång jag ser på dem så blir jag kär i honom igen och igen. Sen fick jag allt jag hade önskat mig. Vilket var en ny dammsugare, presentkort  och pengar. Låter kanske lite trist, men det var verkligen vad jag ville ha. Jag behöver pengar för att kunna gå till frissan och köpa mig lite nya kläder som jag kan mysa runt i här hemma efter att bebben har kommit ut. Sen ville jag ha en ny dammsugare för jag är sååå less på att släpa den andra upp och ner för trappen hela tiden. Dessutom så tror jag att jag måste börja vara lite mer försiktig med den gammla för annars kommer den inte att hålla länge till. Så nu får den bo på övervåningen och bara damsuga damm. Den nya är en sån där dyr elektrolux utan påsar, fast med hepa filter så luften ska vara ren och fin. Mycket händigt att slippa påsarna faktiskt. Och den hade 13 meters räckvidd. Helt galet. Jag behöver aldrig mer byta kontakt, utan den når överallt i hela nedervåningen. De som kom och fikade var familjen, alldeles lagom! Fast det hade ju varit kul om Leo och Frej hade stannat en stund och geggat med lite tårta!

Tisdag

Jag skriver lite i efterhand, eftersom jag inte riktig haft tid!

Ja i tisdags så var jag till barnmorskan igen och gjorde de vanliga där. Allt var bra förutom att mitt blodtryck var lite högre än vanligt. Men den snälla barnmorskan sa att det inte var något jag skulle oroa mig för. Så jag låter väl bli med det då. Jag hade gått upp lite i vikt igen så nu ligger jag på 7kg plus sen starten. Låter kanske konstigt men det känns bra, för då vet jag ju att det växer som det ska. Blodvärdet låg på 124 så jag fortsätter att trycka i mig järntabletterna. Men de påverkar ju mig bara potitivt så det gör ju inget. Lilla bebbens hjärta slogg 144 slag i minuten så den var lagomt lugn. Och sf måttet var på 29 cm. Så överlag var allt helt OK!

Mammagympa

Jäpp igår så bar det av till Paradisbadet och rehabbassängen! Det var dags att börja gravidvattengympa! Jag var lite nervös eftersom jag bara gått vanlig vattengympa innan. Och då har det varit ganska jobbigt! Men detta var verkligen gravid anpassat och inte så jobbigt alls, men väldigt skönt för kroppen. Halva passet började med vanlig gympa utan en massa komplicerade rörelser.
Resten av passet var det avslappnings övningar och andnings övningar. När det väl var dags 
att kliva upp så var jag så avslappnad att jag nästan inte orkade gå. Benen och hela kroppen känndes som bly. Man kan inte fatta att man är så tung på riktigt.

Efter gympan så åkte jag och handlade på COOP och sen så fikade jag mackor och banan i soffan framför TV'n. Jag somnade snabbt och sov som en stock inatt och vaknade pigg. Jag har ju inte sovit något alls på snart två veckor så det var väldigt skönt.

Nu längtar jag till nästa söndag så jag få bli sådär skönt avslappnad igen och jag längtar ännu mer efter föräldragruppen som ska börja i oktober. Det känns ju som att det hela bli lite mer verkligt med såna aktiviteter. Jag kommer nog inte att fatta att jag ska bli en mamma förrän jag sitter med bäbisen i min famn på riktigt!

Pubkvällen

Måste uppdatera om pubkvällen! Den var ju i lördags och det var verkligen jätte trevligt. God mat mysigt stämmning och väldigt trevligt folk! Det var ju dessutom premiär för quizkväll och vi anmälde ett lag. Vi hade gott självförtroende så vi trodde nog lite att vi skulle vinna, men vi hamnade någonstanns i mitten av 13 lag. Men vi tar igen det nästa gång.

Det är verkligen helt suveränt att man kan gå 2km till en riktigt resturang och få god mat och alkoholhaltiga drycker. (dricker ju inte själv men de andra i byn uppskattar det). Dessutom så är det billigare än  många ställen inne i stan. En riktig byapub!

Hundvakt

Nu är Iso (mamma å pappas hund)  här hos oss ett tag för mina föräldrar var tvungen att resa bort. Han är ju en aning bortskämd och lite tokig, men ändå gullig. Och det är så skönt att få promenera med hund igen. Gu så jag längtar efter en egen hund. Det blir 100 gånger mer givande att ta sig ut och traska då man har en mjuk och glad kompis som uppskattar det.

Fast jag kan inte gå så jätte långt och inte så jätte snabbt mer. Jag får väldens förverkar då och de är jobbiga! Igår då jag gick efter elljusspåret så började jag tänka hur i hela friden jag 
skulle göra. Det gjorde så 
ont i magen. Men jag ville inte stanna och vila, för tänk om det skulle komma en björn. Jag funderade på att man
kanske kan spela död om det kommer en björn. Eller så kanske jag kan släppa hunden och hoppas att den skrämmer björnen. Men det är ju knappast troligt då det gäller i hund i 5kg's klassen. Efter en stund så tänkte jag att nu skiter jag fullständigt ifall det kommer en björn, jag ska hem och den får då lov att akta sig. Som tur var så kom det ingen björn.

Idag var jag så puckad att jag gick i skogen igen. Men det är ju så mysigt! Fast idag så fick jag inte så kraftiga förverkar och dessutom så orkade jag inte tänka på björnen så mycket. Funderade mer på vad jag ska ha för kläder ikväll då jag ska på pubkväll igen.

Vaddå trött?

Jag vet inte längre hur man känner sig pigg. Jag vet inte hur det är att sova på natten! Jag är så sjukt trött hela tiden. Hela dagen och hela natten. Sover endast nån timme per natt för allt är så obekvämt och varmt, jag är dessutom hungrig hela nätterna och kissnödig och törstig. Det känns som att det inte finns någon väg tillbaka till själva piggheten. Men jag hoppas att nån kommer med en karta snart och en liten kompass kanske så jag kan hitta dit.

Japp! Det var dagens stora klagan. Jag har gjort som en liten sport med mig själv att inte klaga på sånt som bara gäller mig och min situation, och jag tycker att jag lyckats rätt så bra sen jag blev gravid. Men idag så behövde jag så vräka ur mig detta! Har ju jobbat idag och jag ska jobba resten av veckan och jag hoppas och 
längtar efter mer sömn!

Vackert väder

Solen skiner och himmlen är mörkgrå. Väldigt mystiskt väder. Ser ut som att det skulle kunna bli ordentlig åska snart! Det har ju regnat lite till och från idag och det kanske kommer lite mer nu da. Själv sitter jag och är lite snuvig och funderar på om jag kan ha blvit förkyld. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag har jobbat med barn. Ska jobba imorgon igen och jag hoppas verkligen inte att jag blir sjuk. Men jag vill ju inte tacka nej till jobb då jag inte har något annat inbokat heller.

Bestämde mig idag för att  gå ur facket en gång för alla. Jag har ändå ingen nytta av att vara med där mer. Jag har tappat mina stämpeldagar och det kostar ju så mycket att bara vara med för sakens skull. Det är rätt så drygt att punga ut med nästan 500kr varje månad då man inte har någon inkomst. Är ändå studerande meddelm i ett annat fack så jag behöver ju inte vara med i två då jag inte får något för pengarna.

Mat och bio!

Igår så fick jag ett trevligt erbjudande att följa med på resturang och sen gå på bio. Helt underbart kul att få komma iväg och lyxa till det lite. Det var en vänlig själ som ringde och självklart så tackade jag ja! Så vi blev fyra tjejer som gick på Restaurang La Rochelle och mumsa i oss god mat, även om mitt kyckling spett var lite väl svagt kryddat så var det faktiskt gott ändå. Sen blev det bio på Palladium. Vi såg Martina Haag filmen, Underbar och älskad av alla! En film helt i min smak. Jag skrattade så jag vart andfådd vissa stunder. Väldigt rolig, romatisk och samtidigt lite tragisk. Jag hoppas att de gör film av alla hennes böcker!

Nu sitter jag här och har precis fryst in en till kaksats av falska beskvier. De är väldigt goda! Och vi har dessutom fått lite värme i huset och nu känns det rätt så mysigt att det är höst! Mina kära Rikard har lyckats med ett omöjligt pussel. Han har fått ihop alla delar och rörbitar och tankar och alla konstiga manicker i pannrummet så nu fugerar det. Det är varmt om man känner på elementen uppe och golvet nere är alldeles ljummet. Vi har ju varit utan värme hela sommaren ända tills idag. Å det ska bli så härligt att slippa frysa och kunna gå barfota igen.

Eftersom det regnar ute och jag sitter här med massor av förverkar så funderar jag på att slänga mig framför TV'n en stund. Har massor av pogram jag spelat in tidigare i veckan som jag kan titta på nu! Bla efterlyst där det var snack om ett otäckt mord här i Ö-vik!

PS. Jag har kommit med på gravid vattengympan! Det ska blir hur kul somhelst. Dessutom behöver jag ju inte känna mig tjock och klumpig, då de andra som är med är i samma sits!

Gravid nojja!

Det är lustigt hur hjärnan fungerar faktiskt. Det är som att den biter ihop så hårt då man är gravid att det blir kortslutning. Man tänker på så konstiga saker och man drömmer väldigt konstigt. Dessutom så får man för sig så dumt ibland. Jag tror tex en gång i veckan att bäbisen inte kan vända sig åt rätt håll i magen för att den har navelsträngen tre varv runt halsen. Och skulle den då försöka vända sig så stryper den sig själv. Sen tror jag att den ska dö då den kommer ut ifall det är katthår på någonting av bäbissakerna. Har lite panik nu då jag insett att katten tjyvlegat på åkpåsen i vagnen. Hittade färska spår igårkväll! Det var lite katthår utanpå åkpåsen och eftersom den är svart och Findus är mer som en brun och vit tiger så syns hans hår väldigt lätt. Nu får vagnen inte stå där kissen inte kan komma åt den mer. Och jag vet inte hur 
jag ska sanera åkpåsen på bästa sätt.

Idag har jag tagit mig i kragen och tänker bjuda på en bild. Det var ju ett tag sedan. Själv tycker jag ju inte att magen har växt ett dugg men den har nog det. Och även om det inte syns så mycket utanpå så kan jag berätta att bebben växer, för det känns väldigt trångt där inne.

image19

Ja det är ju inte så snygga kläder man strosar runt i nuförtiden, men det som passar får lov att gå. Skulle såklart vilja shoppa massor av härliga kläder som passar magen, men det känns så onödigt då det bara är 10veckor kvar!

I praktiken

Idag har varit en väldigt bra dag ur praktiskt synpunkt! Eftersom jag började städa lite igår men fick lägga ned direkt pga av min enorma trötthet och att jag hade så mycket förverkar i min bäbismage, så provade jag att starta upp städningen direkt idag på morgonen istället. Det har varit väldigt lugnt med magen och bara några små förverkar. Så jag har hunnit med att städa både kök, hall, toa, vardagsrum och tvättstuga. Har dessutom tvättat massor av Rikards jobbarkläder. Jag funderar rakt på att ta en städsväng i hallen uppe och sovrummet med. Vi får se!

Rikard har hunnit gått med på älgjakten och de fick visst 4 stycken idag, så bra jobbat. Sen har han mekat med pannan och hunnit driva mig halvt till vansinne, (gravid hormoner). Nu har han försvunnit till kompisar och ska fixa och trixa med något gevär och ammunition. Vi får väl se när han behagar dyka upp igen.

Men jag känner att då jag är ensam hemma och pysslar på såhär så märker jag genast hur enormt tomt det är utan Jerry. Jag saknar honom så mycket att jag blir lite ledsen.

Nä nu är det nog bäst att sätta fart på städningen igen innan jag blir trött. Det kan ju komma så plötsligt och då är det omöjligt att orka fortsätta med eventuell aktivitet.

Hösten

Ja jag gillar hösten fast jag älskar sommaren. Men det är vackert och friskt och härligt. Men så in i norden kallt. I morse var det vit frost på hela gräsmattan och bilen och allt ute. Och det var +15 grader i köket. Gaah, det är lite för kallt för min smak inomhus. Det gör ont i fötterna när man går på golvet för det är så kallt. Jag hoppas av hela mitt ♥ att Rikard får ihop alla tusen delarna till vår nya panna snart så  man kan elda och få sådär härligt 25 grader vamt inne så jag kan kila runt i morgonrocken och linne bara. För det finns inget mer obekvämt än att ha kläder på sig.

Ska bädda rent i sängen nu och byta våra tunna sommartäcken mot våra varma goa duntäcken. Mysigt!!!!!