Oväntat? Nej inte alls!

De flesta som åker ut på sin praktik och inte är van att umgås med många barn samtidigt brukar bli väldigt sjuka. Altså på riktigt! De blir ju så mycket nya bakterier och då det gäller barn så är det ju svårt med hygien. De petar näsan och tar i dörrhandtaget. De nyser på min mat och de kramas så man har snor i hela ansiktet. Det är egentligen helt underbara ungar. Men de är små bakteriemonster!

Jag trodde faktiskt att jag kanske skulle bli lite sjuk men eftersom jag jobbat så mycket så har jag ett ganska starkt immunförsvar. Hela första vecka han gått och jag har varit duktig att ta mina C-vitaminer två gånger om dagen. Men nu sitter jag här och känner hur det bultar i huvudet och det gör ont i halsen. Jag känner mig trött och det känns lite som att mitt huvud är instoppat i ett vakum. F-N! Jag som skulle vara frisk. Skit skit skit! Jag vill inte bli sjuk, det är så jobbigt att vara entusiastisk bland barn om man inte är på topp... Ska nog tvinga Rikard att köpa Enchinagard imorgon och överdosera det tillsammans med vitaminer och värktabletter. Näe nu måsta jag nog vila lite mer.

VFU

VFU=Verksamhets förlagd utbildning! Altså samma som praktik!

Idag hade jag min första dag på min praktik. Jag kännde mig redan förvirrad innan jag klev upp ur sängen. Men trots all förvirring så gick det väldigt smärtfritt! Barnen var snälla och personalen var trevlig och jag tror att jag kommer att trivas ypperligt. Det är en liten förskola i skogen som har 23 barn och fyra lärare med inriktning att arbeta i förskola (fröknar). Jag var oerhört glad för min nya jacka som värmde skönt i -15°. Jag behöver nya kängor men jag har inte råd denna månad iallafall. Skulle ju ha köpt nya förra vintern med det blev aldrig av. Och eftersom denna vinter började så sent så har det inte blivit av nu heller.

Nu måste jag bara fundera på vad jag vill ha ut av denna praktik.......(?)

Shopping

Idag blev det stor shopping! Jag har länge velat köpa en ny dunjacka, för den jag har läker så förbenat att man blir galen. Det är dun överallt och på alla kläder. Då jag sätter mig ned med jackan på så blir det ett moln som pyser upp. Jag har ju varit sugen att köpa Fjällrävens gammla klassiker, men det är väldigt otymplig! Dessutom så kunde jag inte välja färg. Och den kostar 4399kr. Det tycker jag är ganksa mycket pengar. Men då jag traskade runt på Naturkompaniet i Ö-vik så hittade jag en ännu dyrare dunparkas. Som var lite bättre, den kostade bara 4499kr. Helt underbart skön och bra jacka som man kan ha resten av livet. Helt plötsligt så såg jag ett annat ställ där det hängde samma jacka fast bara i småsmå storlekar och i bara i beige, och de var nedsatta till 2999kr. JÄPP! Provade en small och den passade bra så då köpte jag den!!!!
Plus att jag köpte en ny mössa och nya vantar! Måste ju ladda upp med lite nytt inför min 8 veckor långa praktik, för jag tror att vi kommer att vara ute mycket.

Jag provade den nya utrutningen när vi kom hem, tog en prommis upp till tjärnen och hem igen. Jag frös inte även fast jag bara hade t-shirt på mig. Helt underbart!!!! (ska kanske tillägga att det var  -15°).

Räddare i nästan nöden

Nu är det hur mycket snö somhelst här hos oss. Helt galet att det kan komma så snabbt. I förrgår var det höst och idag är det riktig vinter.

Jag var nyss ute och skottade upp infarten framför huset och nu snyns nästan inte att någon varit ute. Det snöar och blåser så mycket att när jag fått av mig alla blöta kläder är min skottning ej märkbar. Irriterande!

Fick precis ett samtal från min vän Ann. Hon sa att jag ock Rikard skulle hem till dem och basta ikväll. Jaha, okej! Ringde upp Rikard och fråga om han hade bestämt det eller. Han mumlade nåt om ett kanske och att han hade fått spola bort en massa pappersmassa och nu var han prickig och blablabla. Han hade dessutom tagit bilen så jag känner mig lite strandad. Ann sa att hon kunde beställa mat och komma hit så kunde vi äta tillsammans (våra käraste jobbar samma shift). Himmla skönt, nu får jag sällskap och mat!

Typiskt Rikard att bestämma en massa saker och meddela mig sisst av alla. Här sitter jag som ett fån i ett svettigt underställ och fattar ingenting! Jajja! 

Ahhh......IKEA

Jag är lite kär i IKEA. Ingen kan stoppa mig då jag vill dit. Igår tvingade jag lillebror att åka dit ock köpa säng till hans nya lägenhet! Det slutade att vi drog hem en precis lik som vi själva har (MALM ekfanér). Fast vi bara haft den i ca 2½ år så är jag less på den och vill ha en ny. Men det får nog vänta ett tag. Den är ju inte direkt utnött!!! Men iallafall så är jag så himmla stolt över mig själv som körde ca 40 mil med släpvagn och parkerade hit och dit och hadde mig på årets första vinterdag (snö överallt). (hurra för mig) Jag är ju en sån där som aldrig behövt lära mig att köra släp för det har alltid min pappa gjort.  Och sedan så har min älskade Rikard gjort det.

Jag shoppade iallafall lite småsaker åt mig själv. Nya burkar till bänken och nya sängkläder. Nya te-nypor. Nya diskhanddukar. Värmeljus. Resten har jag redan glömt!

Så nu har jag gjort en ny te hörna på köksbänken.

31843-6
I de två stora vita brukarna är det olika sorters te. Två påsar fick inte plats så de står utanför. 

Köpte även en brödburk, men den står på andra sidan diskhon och den var inte lika snygg så jag tänker inte sätta in en bild på den.

Lets dance

Ikväll börjar den andra sesongen av Lets dance. Ska bli kul att se hur duktiga de är. Såg det förra året och jag som gillar all tv nästan tyckte att det var kul.

Måste bara säga att Carin är så vacker! 

Ebb i inlägg

Har haft lite dålig inspiration att skriva här.

Imorgon är sista dagen på den kursen jag haft de tio senaste veckorna. Vi som bor långt bort skulle få mejla in våra examensarbeten, bra!!! Hatar att behöva åka 20 mil för att lämna några papper bara. Men det ska bli spännande att börja ny kurs. Har min långa praktik kurs nu närmast och då ska jag vara på en förskola som ligger väldigt nära. Det känns otroligt skönt att bara behöva sätt mig i bilen ca 10 min för att komma fram istället för att behöva åka hemifrån 2½ timme innan lektionen börjar.

Sitter just nu och finslipar mitt arbete och jag är ganska nöjd med, förutom att det saknas en halv sida för att komma upp i minimum. Ska tillägga att jag kan inte ordbajsa. Har väldigt svårt för att skriva såna där skolgarbeten jämt. Att babbla på här är ju inte så svårt för det är ju ingen som ger mig betyg eller studiestöd.

Nä nu ska jag hitta på något annat, detta inlägg blev ändå så trist att jag borde sluta innan jag somnar själv!

Ny färg!

Ja så här blev det ju nu da. Jag klippte av rätt så mycket faktiskt, mitt hår hade ju blivit jätte långt. Och den ny afärgen var nått experiment från min frisör som lyckligtvis blev lyckat. Jag är nöjd själv, än så länge.


31843-5
Det är inte så lätt att ta kort på sig själv utan att man ser ut som en mupp.

Lisa-Beslutsångest

Imorgon har jag min extremt efterlängtade tid hos min frisör, Johanna. Men jag har sån beslutsångest. Jag var ju tvungen att klippa av mitt hår (som nästan alltid har varit jättelångt) 2002, för det var så himmla slitet då jag hade färgat det själv flera gånger fram och tillbaka mellan blont och brunt. Jag har sparat i fyra år för att få det lika långt igen och jag har varit jätteduktig och bara färgat hos frisören. Men nu då det är precis som jag ville ha det för fyra år sedan så tycker jag att det ser trist ut. Jag skulle vilja klippa av det lite och färga det typ mörkblond-ljusbrunt. Men då kommer jag ju att bli galen om jag ångrar mig. Jag har ju bara tillsimorgon på mig att bestämma mig. Har haft samma beslutsångest de tre senaste gångerna.

Föredetta TV rum


Ja just ja! Vårt badrum är ju i princip helt klart också. Vi gjorde om den lilla toan nere till ett skafferi och gjorde det gammla TV rummet till nytt badrum. Låter säkert lite skumt men det blev väldigt bra. På bilden nedan så ser man ena sidan där toastolen och tvättstället står. Jag har sjukt mycket problem med att hitta en bra bänk att ställa tvättstället på. Tillslut så byggde Rikard och Pappa en istället. Just nu ser det kanske trist ut men det ordnar sig nog med tiden. Och det ser även väldigt ratigt ut på hyllan under bänken. Funderar på att sätta ett skynke över där.

31843-3

Nästa bild är från andra sidan, här ser man badkaret och handdukstorken. Enda anledningen att det blev handdukstork sådär är att vi hittade en med krokar på, så då slipper man borra en massa hål i den fina kaklet.

31843-4
Blomman är lite torr eftersom vi hade elelemnet i vår förra lägenhet och det blev så torr luft, hoppas att den återhämtar sig här på vårt nya badrum.

Himmelen ser ut som en saga

Ikväll var det ett otroligt månsken. Nyss då jag var ute med hunden så var det alldeles blått på marken och himmlen var mörkblå med massor av stjärnor. Underbart när man kan gå i månskenet och det lyser så mycket att man ser vad man går.

Den första fångsten

Idag så kom Findus in med en näbbmus! Har sett att han fångat dem tidigare men idag var den första som han bar med in. Stolt kisse!!! Husse suckade lite och tog bort musen men jag vet inte vad jag ska tycka. Jag ville ju ha katten för att han skulle hålla sånt borta, så det är väl bra att han redan börjat ta sitt ansvar som ny gårdskatt redan.

Köket

Eftersom det var ett tag sedan och jag har lovat så här kommer nu lite nytt info om vårt hus. Köket är nästan helt klart nu, det enda som fattas är golv och tak lister samt att måla påsadlingen i fönstren. Annars är det väl lite piffiga grejer man skulle vilja ha där men det kommer väl med tiden. Bilden nedan är tagen idag och det är julpyntat. Synd att amaryllisen slokar i fönstret, för den har varit otroligt vacker.

31843-1

På bilden ser man att vi har för lång julduk och att kattmaten står framme...

Nästa bild är tagen från andra hållet bara.

31843-2

Här ser man min älskade byrå som det får plats hur mycket rat i som helst. Den var värt varenda öre. Perfekt så man ska snabbstäda, bara att rafsa ned allt min vill slippa se i valfri låda. Saknar man något så är det bara att leta där sedan. Man ser även ut i hallen och där är det inte riktigt klart än.

Ja det var köket de! Personligen så tycker jg att det är snyggare utan julpyntet, men det ska ju vara där nu! Och det är finare i verkligeheten då man ser allt på samma gång. Dessutom ser det ut som att luckorna och väggen är gräddgul och det är den inte! Det är en varmgrå!

Gott Nytt År!!!

Ja då var det nytt år igen. Det gör inget för min del, tycker ändå att 2006 inte var så himmla bra. Tror mer på detta år ;-)

Jag och Rikard och vovven åkte till mina föräldrar och åt middag och sedan åkte vi till Nina och Jonas. Jag myste med Leo (deras 3 åring) och sedan såg vi på film och svullade i oss chips dip och cheserings. Godis och bullar med. Jätte mysigt. För oss har det blivit väldigt lungt de tre senaste nyår eftersom vi har hund. Jag vill ju inte lämna honom ensam hemma då det smäller och jag skulle aldrig i livet ta med honom på fest. De e klart att man kan fixa hundvakt, men eftersom jag var ut på lördagen så kännde jag inget behov av att svira mer. Så jag tror att vi alla var nöjda men den kvällen. Rikard fick ju faktiskt några öl!

Tjej kväll!

På lördag var det tjejkväll! Jag gick på stan och shoppade på förmiddagen, köpte två nya toppar och ett linne att ha under. En ny mascara och puderfoundation. Hittade också nya lakan och örngott på Åhlens som slank ned. Sedan blev det en blomma till Anna som fyllde år denna dag och en tripp till systemet. På systemet köpte jag två små flaskor vitt vin och en stor. Köpte även en fake champagne (mousserande vitt vin) som jag tänkte att vi skulle skåla med och fira lilla Anna.

Sedan hade jag och Nina planerat att äta middag på stan innan vi skulle till Anna. Vi åt på La Rochelle, men det blev inte lika härlig upplevelse som vi hade hoppats på. När vi kom in så satt det bara folk vi två bord av kanske 20. (Vi hade inte bokat, eftersom vi tyckte att det borde vara rätt lungt dagen innan nyårsafton) När jag frågade om det var ledigt så tittade gubben på borden som om det var full och det såg ut som hade hade tänkt att säga -Nej! (Surgubbe) Sedan då vi hade satt oss vid ett bord som var ledigt så slängde han fram menyerna. Och sen började han babbla. Pizza var slut, kyckling var slut, tortilla var slut.....bla bla bla. Både jag och Nina hade tänkt att kliva upp och gå men vi vågade inte riktigt. Hur f-n kan man ha slut på pizza?????
Men tillsut hittade vi någon som inte var slut som lät gott och vi beställde, vi fick vänta i evigheter. Men det var gott då det väl kom in. Dit lär man ju inte gå på ett tag.

Sedan trippade vi upp till Anna och jäste ut i hennes soffa. Vi fick sällskap av två tjejer till och det var jätte kul och mysigt. Vi drack några glas vin och åt en massa smått och gott. Men sen kom någon på att vi ska gå ut! *suck, klockan var nästan ett* Det spöregnade och hur många är ute på krogen dagen innan nyårsafton. Jajja vi gick till Platinom iaf och de kräken skulle ha 100 kr för att vi skulle få gå in. När vi väl kom in så var det helt kasst. Bara en massa dålig techno musik och jag har svårt för det. Och det var kanske 20 pers där. Vi drack några glas vatten och sen gick vi till Max. Rikard kom och hämta oss där. Trots det kassa
utestället så hade vi superkul och jag tror att Anna var rätt så nöjd med sin födelsedag.