Jerry 3 år!

GRATTIS GRATTIS min lilla hund!!!!!!

Idag fyller Jerry tre år. Han firar med att sova extra mysigt i mattes knä och han fick fil till frukost! Sen har han förfestat på lite prngels och vi vet inte hur kvällen kommer att sluta. Förmodligen med en ostbricka kanske!

image15
Jerry i egentillverkad party hatt!


Maximalt utnyttjad ilska!

Hormonerna som gör mitt humör fruktansvärt är inte bara dåliga! VIssa stunder så är jag så arg och ledsen och besviken på hela världen att jag gråter floder. Men de ger också energi på något konstigt sätt.

För igår blev jag sur över att jag kanske måste gå ända ut i laggårn för att kolla om vi hade lyckling. Å så sjukt jobbigt tänkte jag! Bäst att kolla inne i köket först, ifall det finns där i frysen behöver jag ju inte gå ut. Men då jag skulle öppna översta lådan så gick det inte. Skitfrysen har frostat igen totalt. Gaaaaa, det drev mig till vansinne på tre sekunder tror jag. Jag slet ut allt som var i frysen och sprang ut i laggårn och sen satte jag igång och avfrostade den dumma lilla frysen i köket. Sen så torkade jag rent och organiserade om hela altet. Nu har vi en frys utan frost som det är en extrem ordning i. Även om det var jobbigt att vara ledsen och arg så fick jag ju en vettig sak gjord.

Antar att det är nu själva boandet börjar komma igång. Tycker att jag städar varje dag och grejar och ordnar.

Imorgon är det dags för barnmorske besök igen, hoppas att mitt blodvärde stigit lite så järntabletterna har gett något.

Pubkväll

Vilken hit det var! Pubkvällen altså! Det var så mysigt, med lugn musik och ca 50 gäster. Maten var supergod, det var sallad och pasta med pesto och grönsaker och en ljuvlig kyckling. Undrar vad de hade gjort med kyklingen för det var nog den godaste kyckling ja smakat på väldigt länge. Själv drack jag vanlig cola och vatten men Rikard fick i sig rätt så många öl. Men det är han värd för han är så himmla snäll! Det blev lite solo sång och lustiga historier av några locals. Och till efterrätt var det hemmagjord choklad tryffel och rostade mandlar med olika kryddning. Sjukt gott!!!

Å det var så himmla mysigt och trevlig stämning så det var inga problem med att sitta där nykter även fast jag var trött. Hoppas att det blir fler pubkvällar här i byn, det är ju lagom långt att gå.

Jag fick dessutom många trevliga gratulationer för min mage och folket i byn tycker att det är kul att vi blir fler. Och det är alltid skönt att höra.

Så till alla er som har planer på att besöka Banafjäl (vilket kanske inte är så många alls, men) Bruksgodset är ett ställe man måste stanna till på. Helt underbart!

Ja ja...

Vet att jag har varit lat på att skriva här, men jag har mått lite halvdåligt de senaste dagarna. Mina humörssvägningar är inte att leka med. Blir nästan irriterad på mig själv ibland. Tycker synd om Rikard som måste stå ut med allt. Har dessutom haft en molande värk i bäbismagen och det är obehagligt och känns precis som mensverk och det får mig inte på bättre humör direkt.

Men det går väl över. Antar jag! Är just nu hundvakt åt mammas hund och jag funderar på att ta en liten prommis och leta blåbär igen. Hoppas bara att inte Jerry blir biten av något igen.

Ikväll ska vi på bruksgodset 872 och äta italiensk buffé samt medverka på pubkväll. Det ska bli väldigt kul!

Inspirationen spränger min hjärna!

Jag blir tokig vissa dagar av att bo i ett hus där inget är klart. Jag vill ha färdiga ytor och kunna köpa piff och pynt som passar till det färdiga resultatet. Inte nog med det så har jag ju all tid i världen nu att göra klart här. Men det är saker som jag själv inte kan ådstakomma. Tex som att regla upp nya väggar och dra nya avlopp och dra el och sånt. Frustrerande!!! Jag kan dessutom inte börja grundmåla saker som behöver målas för det får man inte då man är gravid. Gaaaa!

Jag ska ju inte klaga egentligen för jag har ju resten av livet på mig så varför stressa. Men man blir ju tokig då man går på stan och hittar diverse fint pynt i olika butiker som man kan fantisera om hur bra det skulle bli.

Och till råga på allt så kan jag ju inte hålla mig ifrån min favorit tidning
Drömhem&Trädgård.  Fick det nysate nummret i postlådan igår tror jag och det är ju så mycket fint som jag också vill göra. Sen kan jag ju inte sluta kolla på Leila bakar på TV4+ och önska mig alla små pilliga detaljer och söta saker hon har i köket.

Jajja, jag får väl se om jag får något gjort imorgon. (Knappast då man har en sambo som behöver lugn och ro hela dagen för han har jobbat 12 timmars nattskift).


Övervikt

Igår skrev ÖA (Örnsköldsviks Allehanda, vår tidning) att det är så många gravida nuförtiden som har för högt BMI och är altså överviktiga. Högst i landet var vi i Västernorrland. Gu vad hemskt! Det innebär ju stora risker för både en själv och bäbisen. Självklart så är ju inte alla graviditeter planerade. Men jag tycker ändå att man borde tänka efter några gånger innan man struntar i skydd. Tyvärr så kan jag inte hitta artikeln på nätet så det går inte att länka till den. Men man skäms lite och blir besviken på samma gång.

Som tur var så kan jag ha ett mycket gott samvete själv för mitt BMI ligger på 22 tror jag. Altså helt "normal"! Men jag tycker ju att jag kan gott skryta lite om hur himmla bra jag är eftersom jag borde dra ned statistiken lite för Västernorrland. Hittils sedan jag blev gravid har jag dessutom inte gått upp något alls, jag har istället gått ned. Vet inte riktigt varför och det rör sig om 2-3kg så det är ju inte så mycket. Huvudsaken är ju att bäbisen mår bra och att jag sen mår bra. Och min barnmorska sa att såg man ut som mig så var det absolut inget att oroa sig för, så jag litar på henne. Men jag borde ju gå upp lite i vikt snart iaf. Vi får väl se hur det slutar om ca 17 veckor.

Burrrr

Idag är det jätte kallt ute. Dessutom blåser det och regnar små droppar sporadiskt här och där. Jag hade egentligen tänkt att ta en cykeltur med hunden. Men jag tror inte min lilla hund skulle uppskatta att behöva springa i denna kyla. Han är nog mer kräsen än mig ibland.

Oj nu måste jag ut och bromsa lite i monsterbilen! Rikard mekar med den nu och hans ben är typ tre meter för korta för att kunna göra allt själv!

Idá äre lungt!

Jerrys lilla ansikte har återtagit normal form och han visar inga andra tecken på att må dåligt heller. Så nu kan man pusta ut!

Har inte gjort många knop idag. Kännde mig så himmla trött då jag klev upp strax efter nio i morse. Borde ju vara utvilad med sovmorgon men det hjälper föga. Jag tokklippte lite gräs med min superduper klippare för att jag skulle hinnan innan regnet kom. Men det blev bara soligare och varmare efter en stund och då var jag halvt slut. började pilla i rabbaterna istället och sen ville Rikard ha hjälp i garaget. Efter lunchen blev det bikini och bok på gräsmattan. Men molnen kom och gjorde mig och Jerry sällskap. Efter nån timme så gick jag in och städade lite i köket.

Har nu ätit middag och regnet öser ned. Inte så kul! Mamma som skulle komma och gå skogspromenad. Det blir nog inte nån lång tur med den frusna lilla hund jag har. Dessutom är det ett hål i ena min gummistövel. Måste be Rikard laga dem på något sätt. Orkar inte investera i nya nu, det får bli nästa vår. Har ju mina gröna bonnläpps stövlar också, men det är stålhätta i dem och de är så tunga. Så det är ju egentligen ganska onödigt att köpa nya då jag har två par. Men det skulle vara fint med ett par röda kanske. Eller gula? Ska söka lite på internet kanske det går att hitta.

Blåa fingrar och svullen näsa!

Idag så har solen lyst och visat sin vackra sida igen. Jag älskar det!

Jag bestämde igårkväll att om det inte spöregnade (som det gjorde igår) så skulle jag ut och leta lite blåbär. Jag vet att det är för tidigt, men jag har sett och smakat på blåbär för några dagar sedan. Jag tog på mig stövlar och långben och långärmat och begav mig ut i skogen med min lilla hun och min lilla hund. Jag hittade massor av blåbär och plockade så att det ska räcka till en paj. Men efter ca 20 minuters plockande så blev Jerry så less på alla myggor och bremsar så vi gick hem igen.

image12
Mina blåa fingrar. Hann inte gegga nå mer pga av alla flygfän.

Kom iaf hem stolt med alla blåbär i hinken och tänkte att jag skulle göra pajen ikväll så jag ställde in hinken i kylen och jag satte på mig min bikini. Jag tog min bok och min kudde och min filt och lade mig på gräsmattan. Samtidigt som min knasiga hund höll på att rulla sig grön i gräset. (fast han är ju svart så han blir nog aldrig grön). Han rullade och ålade och rullade och ålade. Tillslut så kom han fram till mig och boken och slängde sig framför min haka. DÅ!!!!!!!! Då såg jag att han såg ut som en Rottweiler i ansiktet. Han måste ha blvit biten eller stucken av något i skogen. Jag sprang in i panik och letade rätt på hundboken. Medans jag tog en liten handduk och blötte den i iskallt vatten. Jag lindade handduken runt Jerrys nos och höll den där. Jag blötte om den flera gånger så den skulle hålla sig iskall. Och jag tycker nog att svullnaden lade sig lite. Hittade inget om hur man skulle göra i boken förutom ringa vetrinär. Ringde mamma förts och frågade om hon hade något tips, men hon visste inte heller vad man skulle göra så jag ringde vetrinären. De tyckte såklart att jag skulle åka in så snabbt jag kunde, men jag var ju utan bil. Sen sa de att jag skulle vara beredd på att vänta hela dagen eftersom de hade fullbokat. Men då Rikard kom hem med bilen och Jerry hade vilat en stund så tyckte jag att svullnaden hade lagt sig lite mer. Så jag bestämde för att avvakta. Han kan ju lika gärna bara ha blvit biten av en knort. Nu någon timme senare ser han nästan normal ut igen. Han är lite svullen på ena sidan men han både äter och dricker och leker så han kan ju inte lida så mycket av det. Ska ringa vetrinären imorgon igen och se. Men fy vad rädd jag blev. Min stackars lilla prins!

image13
Lilla Jerry gubben helt uppsvälld. Han är ju så himmla smal och pikig i nosen annars så det ser ju helt missbildat ut. Men det verkar ju som att det har ordnat sig nu så jag får väl hålla koll på honom och se vad som händer. Mattes ♥!

Mäh

Jag skrev ett långt och fint inlägg igår eftermiddag men det verkar som att det bara försvann. Hmpf!

Å nu e det sommar igen!

Efter några av min tråkigaste dagar så känner jag mig lite mer tillfreds nu. Vädret har slagit om och det är gassande sol och en sval bris, vilket gör det perfekt för mig och min kropp att njuta ute i. Jag har pysslat i rabbatterna idag och mördat några misstänkta mördarsniglar. Nu ska jag ta och förbereda tvättstugan så Nina kan komma med sin tvätt och köra järnet där.

Nä nu måste jag ut och njuta igen och fortsätta läsa
"På andra sidan Venus!". Väldigt spännande bok!

En stulen lista

KLÄDER
Skor: Helst inte, men om jag måste så blir det flipflop
Sneakers: Flipflop skrev jag ju...
Jeans: Lindex MOM eller veromoda baggy, får ju inte på mig några andra just nu.
T-shirt: Ja de som går över magen
Underkläder: Mjuka sköna i bomull

ACCESSOARER
Väska: En vit fuskskinn påse från H&M
Plånbok: Prickig från Paul Frank
Solglasögon: Förra årets från Glitter
Klocka: Kollar oftast på ugnen eller mobilen

TEKNIK
Tv: 2 en 32" och en 42" Sony
Stereo: Sony!
Mobiltelefon: Sony Ericsson.
Mp3: En röd
Dator: Blandat
Kamera: Sony 5,1 megapixel. Vill dock ha en bättre nu!

BADRUM
Tandkräm: Sensodyne den gröna
Tvål: Dove
Hårprodukt: Heat seal från Paul Mitchell
Parfym:  Apple från DKNY.
Hudkräm: Cocoa bodybutter från bodyshop
Schampo: SP för färgat hår, den blå altså
Balsam: Inpackningen för färgat hår från SP
Medicin: Har inte medicin i badrummet
Vitamin: De står på köksbordet annars glömmer jag dem. ACO vitamineral frö gravida och ammande.
Huvudvärkstablett: Får bara äta Alvedon och de är inte heller i badrummet.

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Allt går ned
Öl: Kan inte dricka öl nu, men annars är jag inte så noga.
Vin: Får inte dricka det nu, men annars går det väl an.
Bröd: Skogaholms grovlimpa
Choklad: Marabou mjölkchoklad och Oboy!
Glass: Äter allt!

HEMMA
Säng: En MALM i ekfanér från IKEA, skittråkig jag vill ha en ny!
Lakan: Ja det måste man väl ha!
Espressomaskin: Nej, vi är tedrickare.
Kylskåp: Ja det som kom med köket, ett Whirlpool
Porslin: Vita ARV från IKEA.

FÄRDMEDEL
Bil: Audi A6!
Flygbolag: Har provat olika
Taxibolag: Örntaxi
Cykel: Vill ha en ny, tack!

ÖVRIGT
Frisörsalong: Oklart, är mitt i ett byte tror jag.
Bensinstation: Tankar aldrig, men om det skulle vara panik så blir det väl Qstar
Gym: Framför Tv'n i vardagsrummet!

Lägtar efter så mycket!

Kan man ha tråkigare än mig nu? Nä jag tror inte det. Sitter bara och längat efter en massa saker. Längar efter fivväder igen. Jag vet att jag klagade lite på att det var så varmt men jag har hellre lite för varmt än skitkallt och regn och blåst! Sen längtar jag efter min fantastiska semester till Halmstad. Det ska bli så roligt att få komma bort och se något annat för ett tag. Dessutom så får jag ju träffa farmor igen. Det är 9 år sedan jag hälsade på farmor sisst, då det är banne mig dags. Sen sitter jag och toklängtar som en idiot efter miraklet i magen. Vet att det är ett himmla tjat men då man känner att den sparkar hela tiden så är det lite svårt att bara glömma bort den. Jag vet att jag inte ska klaga för jag har det så himmla bra som får vara 
hemma och ledig. Jag kan göra 
vad jag vill. Men utan inkomst och med alla kompisar på jobbet så blir det  inte så mycket aktiviter som lockar.

Jag längatr även tills pannrummet är klart och sen vill jag att resten av hela huset ska bli klart. Känns verkligen som ett evighetsgöra och jag kan nästan inte hjälpa till på något sätt. Jag kan inget om hur man kopplar vatten och ström hit och dit. Sen vet jag inte heller hur man bygger annat. Jag är bra på att måla och piffa.

Näe nu ska jag nog ta och göra mig ett glas Oboy och slå på TV'n. Har redan missat början av sommartorpet så jag kan ju missa resten med. Men sen är det väl bara dynga på måndagar. Jag får se på nått annat som jag spelat in.

Ps. Måste bara skriva att Findus har ramlat ned i Jerry's balja med vatten ute idag. Han var ruskigt blöt men det verkade inte bekomma honom alls. Å vad jag önskade att jag hade haft en filmkamera där. Tokkatt!

Smidigast av alla

Jag känner att jag är lite otymplig och osmidigare än normalt. Det har börjat att ta emot då jag böjer mig och jag blir så snabbt trött i ryggen osv. Är väl antagligen helt normalt, men också lite irriterande.

image11

En bild på min bäbismage vecka 21! Ja nu har det gått mer än hälften. Helt galet! Jag längatr så in i norden efter det lilla livet som är där i. Det är nog en riktig sprallgurka känns det som. Den sparkar så mycket att jag sitter och skrattar för mig själv ibland.

Näe nu ska jag till stallet och rida, fast jag får ha ridbyxorna öppna för magen putar ut så. Men det ska nog gå bra ändå. För det är så himmla mysigt att rida!

Barnmorska

Det låter nästan lite farligt att träffa en barn morsk person, men det är jätte kul tycker jag iaf.

Igår var jag på en helt vanlig BM besök där vanlig prover tog och vanliga frågor ställdes. Jag fick somvanligt kissa i en mugg, och det var helt ok. Sen fick jag ta blodtryck och det var svårt att säga vad det gav eftersom min kropp inte samarbetar så fort den där grejen åker på min arm. Jag får högt blodtryck bara jag kommer in på ett sjukhus tror jag. Men det var ingen fara ändå tyckte barnmorskan. Jag fick även väga mig och vågen visade precis som jag trodde (eller vet) att jag gått ned lite i vikt. Men det beror på att jag mådde lite illa frånbörjan och jag blev äcklad av mycket som jag vanligvis har kunnat äta utan problem. Och nu så kan jag inte äta så stora portioner heller, för det känns som att magsäcken ligger strax under lungan. (i ärlighetens namn så vet jag faktiskt inte vart den är då man är gravid, antar att den ligger lite högre än vanligt kanske och att det klämmer på den) Och sen, blev jag stucken i fingret så hon kunde mäta mitt blodvärde, det låg på 118 och det är lite lågt. De vill att det ska ligga över 120 helst! Jag hade 126 på inskrivningen så det var ju ganska lågt redan då. Har haft 140 innan jag blev gravid. Så nu blev jag rekomenderad att äta järntabletterna Niferex. Och jag erkänner att jag är livrädd för förstoppning, men jag vet att de tabletterna kan ha motsatt effekt också. Så jag ska börja att ta dem varannan dag och se hur det går.

Sen fick jag info om vattengympa för gravida som jag har anmält mig till, och jag hoppas att jag kommer med.

Sötast idag

Idag har jag varit på shopping tur med Ann. Vi hade mycket trevligt i Ö-vik och han med både ett och annat. Självklart så var jag ju tvungen att shoppa fast jag inte alls borde. Jag köpte en mjuk bh med matchande trosor på REA på Cubus. Har velat haft en mjuk bh utan bågar i några veckor nu, för att det är skönt. Min kropp vill innte infinna sig i att trängas in i obekväma kläder av något slag mer. Sen köpte jag ett par baggy jeans eller vad man nu kallar det, som hade en mjukis mudd längs upp så min tjocka bäbis mage ryms i dem. Har saknat mina gammla stora jeans. Plus att det är så gudomligt skönt med kläder som inte är tajta. Vet inte vad det är men jag mår bäst i stora kläder just nu, har blvit så känslig sen jag blev gravid. Och sen köpte jag det allra onödigaste, en klänning. Men den är jätte fin. Den är grårandig och har gröna kanter och den är helt underbart skön. Inget av det jag köpt idag är mammakläder så jag kommer att kunna använda det sedan också. Det är bara så bra att det passar in en stor mage där i!

Men jag vet inte om jag kan bestämma mig vad som var allra sötast idag. Antingen blir det klänningen eller Magnus Carlssons hundar. För när jag och Ann hade fikat på UH så traskade två män förbi oss med packning och båda hade ett koppel var med två små dansk-svenska gårdshundar i varje koppel. Jag kunde såklart inte vara tyst utan utbrast ett -Åh så söta hundar till Ann, varpå båda männen vänder på huvudet och tittar på oss. Jag tittar bara på hundarna som raskt pinnar förbi och är så otroligt söta. Då säger Ann, -Men såg du? Det var ju Magnus Carlsson och hans man. De var nog på väg hem efter att ha spelat på Hamnfesten igår. Vi skulle ju  såklart gå samma väg som de gick och vi gick precis bakom dem och deras toksöta hundar. Skulle jag ha varit modigare så skulle jag ha frågat om jag fick klappa dem, men jag vågade inte. De såg ut att ha brottom.

Jag tror nog att det blir hundarna som var dagens sötaste faktiskt!