Gröna mamman....

.....som skulle använda tygblöjor. Det var inte så enkelt som jag trodde. Att tvätta vika och fixa med dem är jättelätt. Men att de ska passa på min goa lilla bebbe är inte lika lätt.

Frånbörjan så var de alldeles för stora, och nu är blöjbyxorna för små. Fattar inte riktigt när de hade passat??? Jag vet ju att Folke har växt med raketfart så det kan ju vara så att vi testade för få gånger för att upptäcka just när de passade. Men när vi väl testade så funkade de faktiskt rätt så bra. Det enda som jag inte gillar är själva passformen hos de blöjbyxor vi hade köpt. De är för låga i midjan för att sitta bra på min son.

Så här kommer det efterlängtade husmorstipset: Om ni är sugen på att testa tygblöjor, så prova olika soerter innan ni köper hem ett helt lager av en sort. Eftersom småbäbiskroppar är jätte olika och blöjor är mer olika.

Men jag är glad att jag testat det och insett att det inte alls är äckligt eller krångligt, som många tror. Men jag måste klura vidare på om vi ska köpa en annan typ av blöjbyxa eller om vi ska köra med en helt annan sort blöja också. De som jag köpte heter ImseVimse och var vikblöjor och organic cotton blöjbyxa till. Jajja.... vi får väl se. Just nu köra vi med vanliga slit och släng blöjor.

Så om någon har lust att köpa obegagnade tygblöjor så hör av er!!!

image39