Gott Nytt År!!!!

Vi önskar en trevlig kväll och god fortsättning till er alla!

Slut på jul

Imorgon är det nyårsafton och för mig är det då officiellt slut på jul. Lite trist att det redan är över, men det blir ju ett nytt fint år istället. Och då ska det bli skärpning ett bra tag framöver. Jag har mumsat på så mycket gott nu i juletid, så det behövs lite rensning (i kroppen).



Slut på godisk kok och slisk!

Har ni också frossat i slisk?????

Vilka bekymmer

Tyvärr så funkade inte PureLan salvan så bra som jag hade hoppats på Folke bak. Men den är toppen i hans ansikte nu då han är förkyld. Smörjer runt hans näsa morgon och kväll så han inte ska bli så röd av allt snytande.

Just nu är Folke lite förkyld och då är han väldigt känslig, så han är knallröd i baken. Jag kom på att man fick ju två påsar med saker då man låg på BB och i en av dem låg en liten tub Idomin salva. Så nu kör vi ett test med den istället. Den har få ingredienser, och bara någon enstaka av dem är misstänksamma.


Välling

Folke är ju 1 år och lite mer än 1 månad gammal nu. Så jag tyckte att det var dags att testa välling för ettåringar. Han har ätit 8 månaders välling sedan har var ca 9-10 månader tror jag och innan det var det ju 6 månaders välling som vi hade ett tag.

Jag minns att vi började med välling i slutet av sommaren då han började bli för trött för att sitta vid bordet och äta gröt och han behövde mer än bara amning. Det gick väldigt trögt frånbörjan, och han ville helst bara bli ammad. Men efter många knagliga försök så kom jag på att han kanske tyckte att det smakade dåligt så vi provade en annan sort. Då gick det minsann och han började gilla vår lilla mysstund på kvällen med välling i muggen och sitta i knät i soffan. Det var så vi kom in i Nestlés värld. Hade helst velat att han drack Smeper, men vad gör man....

Så nu då vi tänkte att testa 1års välling så har jag länge sneglat på den ekologiska varianten. Den finns endast från 1 år och är såklart från Semper. Men där gick vi bet direkt. Folke vägre dricka fast vi hade blandat med den gammla vällingen från Nestlé. Pyttsan! Han vill inte ha nån Semeper välling, så är det bara.

Så hojta till om det är någon som vill ha ett paket välling. Det står bara och skräpar, och är ju i princip fullt.



Jag antar att vi får testa 1 års välling från Netslé istället nu da.

Alla som kan eller vet eller undrar något om det här.....

...ja vaddå? Jo tygblöjor såklart. Det finns ett superbra forum här ute på internet, där man kan läsa sig till vilken sort, typ, storlek, material och märke folk gillar bäst och sämst. Efter som det finns en hel djungel av tygblöjor ute i handeln nu så kan det vara bra med lite hälp. Men det går lite trögt på detta forum, så jag råder alla som kan något eller undrar något om just tygisar, att gå in och skriva på forumet. Ju fler som frågar och svarar ju bättre blir det ju. Så komigen nu och egagera er i detta nu!!!!



Beco Butterfly

Jo visst behöver du en sele???

Jag har bestämt mig för att testa en annan sele till att bära Folke i. Vi har varit nöjda med den vi har och den är verkligen supersnygg! Men den har inte blivit använd så mycket som jag önskat och det är pga två detaljer. Folke behöver ett lite högre ryggstöd, och jag skulle vilja ha en sele utan babyinlägg. Men för att detta experiment ska gå i lås så måste jag sälja selen vi har först så jag får lite pengar att införskaffa en annan.

Så nu är vår fina Beco Butterfly till salu. Den är i färgen Ethan och den är såååå fin, så det känns lite jobbigt att den kanske måste flytta. Så här ser den ut ↓



Så om någon där ute är intresserad, lägg in en kommentar så kan den bli din! Detta är altså en ergonomisk sele, som är ergonomisk för både barnet och bäraren. Man kan bära sin bäbis hur länge som helst i den utan att det kan påverka barnets kropp negativt. Man kan bära både på mage och rygg. Den följer även med ett huvudstöd och en instruktions cd.

Köksbiblioteket



Tre fina julklappar, som kommer att bläddras i ofta framöver. Först ut är "Vegetariska kokboken" av Inga-Britta Sundqvist. En super duper bok där man kan lära sig allt från ätbara blommor till hur man gör surdeg och mjölksyrar grönsaker. Det finns lättläst fakta om vitaminer och mineraler så att man ser till att få i sig allt kroppen behöver. Nästa bok är Leila Lindholms "A piece of cake". I den finns det gudomliga recept på bröd och bakverk. Och bilder som gör att det vattnas i mun. Tredje boken är "Carolas ekokök" av Carola Magnusson. Hon är en revolutionär inom svensk skolmat. Hon vill att barn ska lära sig att känna hur riktig mat smakar, istället för en massa kostgjorda halvfabirkat och helfakbrikat. I boken hittar man massor av enkla recept och intressant fakta.

Så nu ska det arbetas fram en ny meny i detta hushåll!

Juldagen

Igår hade vi en härlig dag. Massor av god mat och julklappar. Jag åt så att jag höll på att spricka. Folke vräkte i sig lite av varje och hans mage putade ut hela dagen. När det väl var dags för julklapparna så hande lilleman en helt berg av klappar att öppna. Han är ju inte så fingerfärdig än så han behövde lite hjälp. Han fick massor av bra saker och några väldigt roliga. Själv fick jag några super prylar som jag hade önskat mig.

Det trista är att i tisdags vaknade Folke med snuva och det har bara blivit värre. Igår var han lite loj och inatt och idag så har han haft jobbigt hosta. Han har ingen feber än så länge så det kanske ger sig imorgon eller blir bättre åtminstone. Hörde av en vän idag att denna förkylning kommer lätt tillbaka på de små ifall de har fått den en gång. Så man ska hålla sig undan allt och alla som kan inbära att det smittas vidare. Lite trist då detta är en tid som man vill umgås med alla som är lediga och så. Men vi är glada att lillkillen är vid gott mod trots att han är lite sjuk igen.

Idag så har vi haft en slöar dag. Hela familjen (läs alla utom jag) sov till klockan 9 i morse. Sen har vi tagit en promenad och inte gjort något mer alls. Sitter och degar i soffan nu och tänker 'ta lite rester till middag.

Hoppas alla har en trevlig jul såhär långt!

Snö och bus

Idag klev vi upp tidigt (för att vara oss). Eftersom snön sen igårkväll låg kvar så kastade vi på oss våra kläder och ytterkläder direkt, och gick ut. Vi brukar ju alltid gå ut med Ville det första vi gör, men Folke följer bara med då R jobbar. Annars får han ju såklart vara kvar inne i värmen och hjälpa till med frukosten. Men idag så var ju R på jobbet och vi gick ut och lekte i snön en stund innan frukost. Många kan nog tycka att vi är lite knasiga, men det är ju juletid och då ska man ju göra saker och ting lite annorlunda.

Efter frukosten drog vi ut i snön igen och åkte pulka runt hela gården. Folke sitter som en nöjd lite prost i sin pulka och vill inte stiga ur. Ville härjar runt som en blådåre somvanligt, och vi tränade lite inkallning med pipan i närheten av rådjursspår. Han var så duktig!!!

På eftermiddagen så har vi satt igång med att baka julgodis till julaftons kvällen. Det luktar choklad i hela huset!

Nu spelar vi in Jul med Ernst och glor på Hemma hos Jamie-Julspecial! Hade planerat in att sitta och rulla tryfflar framför TV'n strax!

Ha det så gott allihopa!

Ledig för julmys

Orkar inte blogga så seriöst nu, så vi frestar med lite bilder. Idag har vi fixat lite utepynt a'la Ernst!



Det fattas äpplen, men jag tror vi struntar i det. Och stolen hör ju inet till pyntet ;-)

Och pyntat granen, har vi också hunnit med idag. Folke gillade det skarpt. Och för er som har klåfingriga barn så fick RUSTA's grankulor bäst betyg i hållbarhet. Man kan hoppa på dem och gnaga på dem och kasta runt dem som studdsbollar, utan att det blir en enda skråma på dem.



Vi var ute efter samma stil som Piff och Puff har på sin gran! Kanske inte så snyggt men Folke tyckte att det var fint iaf.

R har dessutom hunnit knåda till lite snygga marsipan godisar.



Fina va!

Sådär ja! (OBS, detta var i lördags)

Idag avverkade vi stan i värsta julruschen! Jag tyckte inte alls att det var sådär panikjobbigt som jag brukar tycka. Jag hade faktiskt ro att prova kläder, så nu kan jag vara fin på självaste dopparedan! Vi har avverkat de sista julklapparna och lite bonus saker. Skulle ju vilja berätta vad jag fyndade på Grön Gåva. Men det var en sån underbar sak att jag tänker ge bort den i julklapp och då kan jag ju inte säga det här.

Vi har laddat skafferiet med choklad och grädde så imrgon eller på måndag så blir det julgodis som ska tillverkas.

Och älskade Ville har äntligen fått en biabädd, han har legat i den halva kvällen och det är tänkt att han ska ha den o sovrummet sen.

Lantlycka

Jag är så glad för att Folke är helt och hållet frisk från sin hemska förkylning. Han har inte ens lite snuva kvar! Han sover jätte bra på nätterna nu igen. Läggningsrutinerna har ju ballat ur totalt och det är nästan omöjligt för mig att lägga honom utan att det tar halva kvällen. Men så idag gick det på nån minut. Vi kramades lite och sedan lade jag ned honom i hans säng. Han satte sig upp och jag lade ned honom igen och sen somnade han. Lilla sötungen!

Tips på bra pinnar

Måste bara tipsa om en av våra nya favoriter på toaletten. I vår familj så går det en hel del bomullspinnar. Det är öron som ska rengöras och näsar som ska fräschas upp, hundöron som ska rensas m.m. Jag har alltid köpt de här vanliga blå som tål att böjas utan att gå av. Men nu har jag hittat ekologiska små pinnar på WILLYS som kostar ca 1½ guldpeng. De är jätte bra!


Fet som ett får

Idag var det  dags att inhandla en ny rumpsalva. Till Folke altså! Som många vet så har vi ju fått lov att testa både det ena och det andra.

Det hela började på BB. Folke vaknade sin andra dag med en rumpa som vara rödare än en kokt kräfta. Jag var bombsäker på att jag hade bytt blöja med lagomt mellanrum och tvättat bort baj ordentligt. Så min teori var att han fick en allergisk reaktion på blöjan. Vi hade ju inhandlat tygblöjor innan han föddes, men de var så stora att vi bestämde att använda de man fick gratis på BB först. Å gu så jag ångrade mig och våndades över det där. Han fick ligga i en handduk och det blev inte bättre ett skvatt. Tillslut kom en BM in med en tub Inotyol. Desperat som jag var så smörjde jag med den och efter några timmar så var det mycket bättre. Men denna salva och de flesta (typ alla) andra salvor till barn man köper på apoteket innehåller väldigt mycket skumma saker, som egentliga är rätt så farliga och det känns ju inte så kul. Så vi har provat en hel del andra salvor, men de som innehåller minst skit funkar inte på Folke. Och jag vill inte använda gift på hans känsliga hud. Som tur var så har vi inte använt denna salva mer eftersom den förstör tygblöjorna.

bipacksedeln till Inotyol kan man läsa att produkten ska förvaras utom syn- och räckhåll för barn. Och att den inte får kastas i avlopp eller hushållsaavfall. Och att den inte får användas när datumet gått ut. Om det är så farligt så vill man ju inte att den ens ska komma i närheten av ett barn.

Fick tips av Malin som har ekoblogg att man kan avnäda mirakelsalvan PureLan till rumpan också. Så nu ska den testas! Den innehåller 100% lanolin och inget annat. Så det är naturligt och utan gifter. Dessutom så är det ingen fara om en liten råkar få i sig av den.


En torr svaghet

Det blir ju inte alltid som man har tänkt sig. Det får man ju bevis på hela tiden!

Men det är såhär att jag har en stor svaghet, och det är att använda torktumlaren. Det är ju så suveränt att bara kunna stoppa in all tvätt och så är det torrt efter en stund. Dessutom så är det mjuk och fritt från hundhår! På sommaren så hänger vi ju tvätt ute och det torkar snabbt. Men på vintern går det ju lite sämre. Vi har en liten torkställning i vardags rummet (inte så estetiskt men det går), som vi hänger rätt så mycket på. Men ibland så vill man ju ha sakert torrt snabbt, tex tygblöjorna och Folkes kläder. Och ibland släger jag in lite av varje i den där maskinen bara för att slippa se det hänga i vardagsrummet. Men för att bättre på samvetet lite så har vi införskaffat ett par såna här ↓



De kallas torkbollar och de gör din torktumlare mer effektiv. De kortar ner tiden för själva torkningen och de gör kläderna mindre skrynkliga och det blir mindre ludd. De ska dessutom funka bra om man har tvättat tex en dunjacka eller kudde. Dessa inhandlades på en butik i stan för 99kr.

Har testat dem några vändor och de fungerar verkligen.

Tack för tipsen

Tack för tipsen jag fick om halsbanden. Vi åkte till Regina's zoohörna idag och blev rådda att köpa ett likadant halsband som vi hade till honom, fast grövre. De tyckte att vi skulle vänta med att köpa ett fint tills han var ordentligt vuxen så det passar då. Så det blev ett till rött halsband av nylon, modell halvstryp som är ställbart. Det blev ett billigt alternativ som funkar tillsvidare. Eftersom han lär grova tills sig lite mer känns det ganska logiskt att han ett ställbart just nu. Eftermiddags promenaden funkade fint med nytt halsband, så vi är nöjda ett bra tag till. Men jag ska komma ihåg era tips till framtiden!

För er som vill ha gröna alternativ till era husdjur (eller er själva för den delen) så finns det råsnygga prylar att shoppa på
denna sida. Kika in, det är väl värt ett besök!


Vilket halsband behöver vi

För några dar sedan så skulle R ut och rasta Ville innan läggdags och jag hör hur han tvärt ropar på Ville som om det hänt något. Då han kom in så ser jag hur R håller Villes halsband i handen. Och det har gått sönder. Jag hade ju köpt ett rött halvstryp som han har haft sen vi hämtade honom och det har varit jätte bra. Lätt att ta på och lagomt stor ögla att sätta kopplet i. Så nu har Ville knallat runt i retrieverkoppel i några dar, men det är inte det ultimata i alla lägen med en vimsig unghund. Gillar att kunna variera koppel efter mörkret här. Har ett koppel med en massa reflex på kvällarna, men då måste man ju ha halsband för att det ska kunna sitta fast.

Så kom nu med alla era bra förslag om vad för halsband som är bra och tål att nötas på.

Julklapp och marmelad

Javisst! Vi tog en tur till marknaden idag med. Idag fyndade jag en julklapp och en burk marmelad. Vi stannade inte så länge för det var så kallt. Det var nästan lite duggregn! Men stämmningen var lika härlig som igår och massor av folk. Känns nästan lite trist att det är ett helt år till nästa julmarknad!



Bilden tog jag halvvägs upp till banboa där tomten satt och delade upp julklappar till barnen. Man ser en del av det som var ute.

Julmarknad på bruksgodset

Idag var det äntligen dags för årets julmarknad på bruksgoset här i Banafjäl! R och hans bror åkte tidigt med gammla grållen och ett lass med brasved som de skulle stå och sälja. Jag, Folke, Ville och min vän S från Umeå åkte strax efter att marknaden börjat. Det var smockfullt med människor och hundar då vi kom fram. Man märker att det blir fler och fler utställare för varje år som går. Ville tyckte att det var jätte trevligt med alla hundar han kunde flirta med. Folke fick sitta och spana i vagnen medan jag och S spanade på allt fint. Vi fikade gott inne på caféet med mina föäldrar och sen blev det några extra varv ute igen. Jag fyndade vackra hemmagjorda julkulor som fanns i alla möjliga färger och och utseenden.



Jag valde efter lite beslutsångest två röda med lite guld. De fanns i drivor och alla vara lika fina och välgjorda. Tänk vilke pillgöra att sitta och peta med dessa.

Sen hade vi världens tur! Folke fick en supersnygg mössa som A stod och sålde. Vi fick välja en som vi ville ha.



Svårt att återge färgerna på ett foto, men ni ser ju vilken fin mössa det är ändå.  Folke fick även en snygg haklapp med små tomtar på av sin Farmor.

Det blir nog ett besök på marknaden imorgon med för att fika lite mer och träffa folk!


Granjakten fortsätter

Idag bestämde vi oss för att fortsätta granjakten! Så vi gick ut tilsammans hela familjen. R tog fram skotern och pulkan och vi åkte sakta genom skogarna för att spana lite mer. Folke fick sitta i knät på R som körde skotern och jag och Ville satt bak i pulkan. Det var första gången både Folke och Ville åkte skoter. Ville tyckte först att det var lite konstigt och ville hoppa ur. Men efter en stund så satt han och spana nöjt och till sisst lade ha sig i mitt knä och vilade bara. Folke tyckte att det guppande härligt och somnade efter halva vägen. Lilltok!

Idag har jag även för första gången borstat Villes päls. Jag håller på att få fnatt nu för det är hundhår överallt. Vissa dar så drar jag damsugaren tre gånger men det är ändå hår överallt. Funderar på att ge honom ett ordentligt julbad så kanske det lugnar sig lite. Det är verkligen en otroligt snäll hund som accepterar allt knas matte hittar på. Han är bara glad att få vara med.

En liten tripp kan ju vara kul...

Igår så drog vi ned till Birsta, för att inhandla lite prylar och julklappar. Det blev en lyckad tripp och vi fick med oss nästan allt hem. Nu fattas endast några julklappar. Men det hinner jag lätt fixa! Det bästa av allt är att jag hittade ett par vinterskor. Så nu kan jag gå ut med hunden utan att halvt slå ihjäl mig och frysa. ÄNTLIGEN! Sitter dessutom just nu med mina fötter på vår nya vardagsrums matta. Härligt! Den gammla har en del år på nacken och var så ful. Den var trasig på två ställen, så det var dags för den att åka ut. Eftersom den var gjord av gräs så hamnar den på vår brasa.

Folke var ju såklart med igår. Han är verkligen en ängel till unge! Glad och snäll hela tiden. Han åt bra och sov bra och tyckte nog att det var riktigt spännande att få åka till Birsta. När vi kom hem igår kväll, så var han rätt så utvilad och glad eftersom han sov rätt mycket i bilen och inne på IKEA. Han fick då bada och busa ett tag, tills han blev trött. Han somnade strax innan 22 och sov som en stock hela natten fram till 8 på morgonen. Så jag sov själv som en gudinna för första gången på kanske 2 år. ♥


Lilla F leker i nyinhadlad tunna, för Villes foder.

Idag var jag så pigg och utvilad så jag städae halva köket ordentligt och drog ut på julgransjakt. Jag fann två stycken fina granar, men gick hem sen. Det prasslade och visslade så mycket i skogen så jag blev nästan rädd att det var en björn ute och tassade. Ville tyckte nog att jag var helknäpp som gick fram och tillbaka i skogen och ryckte i en massa granar.

Kolla upp barnmaten

De varnar om att det kan finnas en bakterie som heter Clostridium botulinum i HIPP's ena fruktpuré. Så kolla skafferiets hyllor och släng den burken snarast. Läs mer om det här!

Tack för tipset kära A!

Men hur går det egentligen....

..... Nja inte så bra. Med julklapparna altså. Vi har knappt ens börjat fundera på vad vi ska ge bort. Och det är inte konstigt alls för vi är alltid ute i sista minuten. Jag blir lite avis då jag läser allas bloggar om hur mycket de har hittat och att de varit klara sen länge.

Men vi har ju planerat en tripp till Birsta, för vi behöver komplettera lite till vårt kök. Vi ska byta ut det som är under diskhon. Och det är ju händigt om det passar, så därför drar vi till IKEA. Sen är jag sugen på en matta därifrån och vi har (läs R) pajjat en tallrik som kommer därifrån.

Så med andra ord hoppas jag på att göra bort julklapparna den dagen där nere. Det enda vi behöver fixa för att det ska funka är hundvakt. Vill inte dra med Ville och sedan låta honm sitta och frysa ute i bilen hela dan. Dessutom så tar han ju upp nästan hela bagaget så då ryms inga julklappar. Så nu hänger alla julklappar på om någon kan förbarma sig över vårt svarta yrväder en hel dag.

Igåreftermiddag

Igår skulle det vara invigning av grillkåtan i Tenna. Det är en liten tjärn som ligger en bit upp i skogen där vi bor. Nu i höst blev kåtan äntligen klar och igår firades det ordentligt där. Det började med att vi var sena iväg så vi drog barnvagn och hund genom skogen tills vi var sjöblöta av svett. Då vi kom fram så hade de precis börjat med tipsslingan. Sen var det dopp i grytan och korv. Tomten kom en snabbis med lite gott till alla barn och ett litet lucia tåg sjöng vackert. Vi stannade inte så länge eftersom R skulle till jobbet och jag började frysa. Men det var trevligt och mysigt! Folke tyckte nog att det var mest spännande att gå hem i mörkret. Tur att vi hade minnet att ta med oss ficklampan, så vi hittade hem.


Kampen mot plastkassarna

Ja den kampen fortsätter! I fredags kunde man läsa i Tidningen 7 om rekolådan och lånekassarna på Grön Gåva. Jag har själv en ursnygg lånekasse som jag snart ska lämna tillbaka så någon annan kan få njuta av den.

Funderar på att införskaffa en sån här underbar skapelse att ha i fickan.
Bild lånad härifrån

Och kanske en sån här till Folkes prylar
Bild lånad härifrån


Plastkassar är ju egentligen bara ett gissel. De förstör vår natur i och med tillverkning och transport. Och den stora del som hamnar på fel ställe, tex ute i naturen kan ta livet av djuren. Så gör hela världen en tjänst och bojkotta plastkassarna bums. Är man händig syr man egna i valfritt tyg (helst ekologiskt). Eller så inhandlar man ett gäng snygga kassar från ecoReko.se Ett perfekt julklappstips!

Julmarknad

Nu är det så att ni bara måste komma på julmarknaden här i byn. Det är en gammeldags julmarknad som Bruksgodset ordnar varje år. Små röda bås där det säljer hanverk! Underbara ting som är handgjorda, kvalitet och kärlek! Det finns massor av gott att äta både ute och inne i caféet. Så ta på er något varmt och boka in den 13-14 december. Ni får en mysigt dag med julkstämmning på topp! Vi ses!

Släkten är värst

Sitter och ser på Idol och nu är det reklam. Då kommer det upp reklam från en klädkedja där en släkting till R är med, han sjunger och ser nästan full ut. Jag började skratta, R var stolt!

Hurra

Vi blev de lyckliga vinnarna av ecolocos tävling om barnunderkläder. Idag kom en mjuk och gosig body i ribbad ekologisk bomull. Den är perfekt att ha under tröjan eller kanske att sova i. Och på baksidan uppe på ryggen är det världens sötaste bläckfisk.

  

Tusen tack till ecoloco!

Gå in på ecolocos sida och spana in de snygga barnkläderna! Perfekta julklappar!


Hopp om liv

Jo visst är det lite bättre i stugan! Sonen har ingen feber mer, men är fortfarande lite hängig och väldigt klängig. Han har fått hosta så det borde väl vara sluttampen på förkylningen. Själv mår jag nog lite bättre också, men det kan ju bero på att jag fick någon timmes sömn inatt. Har röjt runt i tvättstugan som en dåre, med sikte på att det ska bli julfint fär innan julafton iaf. Jag och Folke ska få äta middag hos svärmor och det känns underbart att inte behöva bry sig om att laga mat ensam, med en 11kg's ledsen på ena armen, eftersom R jobbar eftermiddag.

Inatt var det strömavbrott större delen av natten igen. Men varför har jag ingen aning om. Jag tycker att det är ganska mysigt då man får tassa runt med ett ljus istället. Det blir dessutom väldigt tyst, inget surr från element eller väckarklocka. Skönt!

Ville har varit på demolerings stigen de här senaste dagarna. Kan man kanske förstå då man inte hinner med honom lika bra för Folke är sjuk och R jobbar. Igår lyckades han med att bita sönder en dragkedja på R's nya vinterkängor, medan jag bar ledsen Folke. Som tur va så tyckte inte R att det gjorde något. Och idag så bet han av alla fyra ben på Folkes leksaks lejon. Hmm.....lite understimulerad kanske. Med dåligt samvete så gräver jag fram små hundben och nya hundleksaker i hopp om att det ska duga tills imorgon då R är ledig och vi kanske kan träna lite. Dessutom så ska han följa med in till stan då vi ska handla lite, då får han spana på lite nytt än en massa skog och lägdor.

Icke ekologiska vindruvor är inte alltid bra

Självklart tycker jag att man alltid ska peta i sig ekologiska grönsaker och frukt i största mån man kan. Men det är extra viktigt då det gäller barn. 72% av alla vindruvor som odlas inom EU innehåller bekämpningsmedel och 4,5% överstigen gränsvärdena. I vissa fall överskrider referensdoserna för barn med 900%! Läs mer här. Detta gäller ju såklart även russin. Men frossa gärna i ekologiska druvor och russin.

Så var noga med era små. Det är de värda!


Sjukanmäler

Idag är om än en tyngre dag. Jag känner själv att jag är lite sjuk, inte så oväntat kanske med tanke på att de andra två herrarna i huset är förkylda.

Lika jobbig kväll igår. Folke var trött, ledsen, varm och jätte snorig å slemmig i halsen. Han blev lite piggare efter ett kvällsbad, men sen sämre igen. Han sov i soffan efter några tappra läggningsförsök och ett försök till att ge alvedon som misslyckades. I natt har han hostat och snorat och virvlat runt i vår säng. Jag har försökt att klösa fast mig på sängkanten och blundat hår så jag skulle somna, men det gick inge vidare. Så jag känner mig som en gammal skurtrasa idag.

Nu ligger han ute och sover jätte bra i sin sittvagn som jag fällt ryggstödet i mellanläge på. Jag tror att det är skönt för hans luftväger att få vara lite mer upprätt.

Tips på att få Folke frisk snabbt mottages tacksamt!