Ofarlig och bra solkrämTaget mig i kragen och köpt solkräm i tid. Men det är verkligen inte lätt att hitta en som är bra och inte innehåller en massa konstigheter som är "giftiga och farliga". Men efter lite tips av
Malin så hittade jag denna ONLY BLOC. Det är solskyddfaktor 20 och den är vattenfast och lätt att smörja på. Förra året stod det på flaskan "safe for children" men detta år står det att den inte ska användas till barn under 3 år, så jag skrev och fråga om det och fick detta svar:

"Hej!  
Produkten kan mycket väl användas till små barn. Produktens innehåll är inte skadligt. Skälet till skrivningen är risken är att oförsiktiga föräldrar kanske tilltror solskyddslösningen alltför stor effekt och väljer bort det bästa skyddet som  är att ha kläder och mössa på små barn. BodyBloc tillverkades av ett danskt företag som inte omfattades av ansvarsfullt svenskt hänsynstagande. Trots att det är exakt samma innehåll  väljer vi att skriva som vi gjort för att skydda små barn.      
Dr. Peter C. Melinder"

Mer information om denna solkräm hittar ni här! Och man kan köpa den på välsorterade hälsokost butiker eller här. Min är inhandlad på HÄLSOKRAFT i Ö-vik.

Kommentarer
Postat av: Kennelmamma :)

Grattis Ville på ettårsdagen! Hoppas att de har kommit ihåg att fira dig ordentligt. :)

Postat av: Jenny

Riktigt bra ju!

2009-05-10 @ 19:20:45
Postat av: eco chic

Den solkrämen verkar ju bra. Jag upptäckte att Yves Rocher har bara, tror jag, ekologiska krämer, smink osv. De hade flera olika hälsovänliga solskyddskrämer också!

http://www.yves-rocher.se

2009-05-18 @ 20:00:14
URL: http://ecochic.blogg.se/
Postat av: Lin d

Benzophenone-3 som är solskyddet tas upp mycket lätt av kroppen och hittas i vårt urin. Det blir således vår inre organ som får ta hand om ämnet istället för att använda ett fysikaliskt ämne som tex titandioxid som lägger sig på huden och reflerkterar bort solen. Genom lite reasearch på nätet så visades det att just små barn runt 2 år hade upp till 98% av ämnet i sin urin. Det kanske var därför de tog bort att den var säker för barn.

http://www.expressen.se/halsa/1.99045/vanlig-solkram-kan-vara-farlig?standAlone=true&viewstyle=printhttp://www.ehponline.org/docs/2009/117-4/ss.html#wide

2009-05-26 @ 00:12:29
Postat av: Lisa

Frågan är väl egentligen vad somär värst? Att smörja ansikte, nacke och öron de dagar som det lyser stark sol under tre månader eller att barnet ska bränna sig. Känns som att välja mellan pest eller kolera.

2009-06-01 @ 15:17:50
URL: http://lmh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback