Tandkrämsgalningen är lös igen

Nu har vi testat lite tandkräm igen. Det var ett tag sedan jag skrev om det sist så jag samlar ihop flera stycken i detta inlägg.



• Den första är Weledas barntandkräm. En toppenbra tandkräm för barn som bara innehåller naturliga ämnen och är inte farlig att svälja. Den smakar jättegott och Folke gillar den. Den får toppbetyg!

• Den andra är Weledas Ratanhia. Smakar gott och man känner sig väldigt fräsch i munnen. Den får också toppbetyg!

• Den tredje är Urtekrams mint. Det känns väldigt rent i munnen, men den har en annorlunda eftersmak som jag inte är så förtjust i. Den får hyffsat betyg.

• Den fjärde är Biozym. Smakar gott och man känner sig fräsch. Men tyvärr innehåller den flour så man måste skölja noga och spotta ut allt. Så den får hyffsat betyg.

OBS! De tre vuxentandkrämerna har väldigt naturliga smaker. Så byter man till någon av dessa tandkrämer efter att ha använt tex Pepsodent eller annan "vanlig" tandkräm, så kan det smaka väldigt konstigt den första veckan. Men ge inte upp för det smakar jättegott och naturligt sedan.

Kommentarer
Postat av: johanna

Hej! Var får man tag i en sån kristallykta?

Postat av: Lisa

Saltkristall lyktan är inköpt på Hälsokraft i Örnsköldsvik. De brukar finnas i hälsofackhandel och jag antar att det går säkert att googla sig till nätaffärer som säljer saltkristall också.

2009-01-08 @ 16:40:32
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: johanna

Tack för tipsen! Jag tror att vi har en hälsokraft här där jag bor. Ska kolla där. Det vore trevligt med en sån där. Fin och funktionell på samma gång. gilla



Förresten, angående flour... vet du om det finns vetenskapliga artiklar eller liknande om fluorets vara eller icke vara?

2009-01-08 @ 20:30:24
URL: http://esterpysslar.blogspot.com
Postat av: Lisa

jag svarade i din blogg :-)

2009-01-08 @ 21:10:09
URL: http://lmh.blogg.se/
Postat av: johanna

Hej! Tack snälla! :-) Har hört att det egentligen inte finns någon forskning som talar FÖR fluoret men tycker att det låter lite konstigt. Jag får forska vidare men tack än en gång! :-)

2009-01-09 @ 09:21:37
URL: http://esterpysslar.blogspot.com
Postat av: johanna

Tänkte bara flika in och säga att ett snabbsök i högskolans databas av vetenskapliga artiklar resulterade i ganska många flourkritiska artiklar och egentligen bara en som verkade positiv, tyvärr kunde jag inte läsa artikeln på nätet, den var från sjuttiotalet och arkiverad långt härifrån så jag vet inte vad den handlade om riktigt.

2009-01-09 @ 19:41:50
URL: http://esterpysslar.blogspot.com
Postat av: Lisa

Kan tänka mig att det går att hitta en hel del i en sådan databas. För mig räcker det att veta att det är giftigt för att jag inte ska använda flourtandkräm, allra helst till sonen!

2009-01-09 @ 21:58:28
URL: http://lmh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback