Earth hour lördag 28 mars 20.30-21.30

Imorgon är det dags att släcka lamporna en timme och mysa i mörkret, samtidigt som vi sänder en signal till världens ledare om att vi måste göra något åt framtiden. Läs mera här och skriva upp er på listan!

Jag ska leta fram lite extra ljuslyktor och kanske fixa något gott att äta i mörkret. Vad ska ni göra?

Lång premiär dag

Jo, idag så var det premiär på Universitetet igen. Kvart över fem klev jag upp och började plocka iordning det jag skulle ha med mig till skolan och det Folke skulle med sig till mormor. Allt gick enligt planerna ända tills Ville skulle ut och kissa. Självklart så vägrar han att kissa och eftersom jag har ett samvete så gick jag och gick och gick. Tillslut så var jag så sen att jag missade bussen, vilken start på dagen va! Men det känndes i ärlighetens namn rätt så bra att köra upp, för då kunde jag ju åka hem lite tidigare. För Folke hadedet gått hur bra somhelst att vara med mormor hela dagen. Och för mig gick det bra att ta en långdag i skolan. Vi har en kanonlärare som är duktig på att prata.

Men det är jobbigt att sitta stilla en hel dag, det kryper i kroppen och kliar i bena. Och det är hemskt att  ha skorna på sig hela dagen. Och det är konstigt hur ont i huvudet man får av att bara sitta i en sal och fundera lite. Men kursen verkar väldigt intressant och nyttig. Så jag hoppas på en givande tid.

Jag kan erkänna att jag är helt knäckt! Och jag är inte ensam. Både Folke och Ville ligger däckade sedan ett bra tag tillbaka och jag längtar efter sängen!

Favorit middag



Malin's Curry har blivit en av mina favorit rätter.
Receptet hittar ni här. Och har ni inte quorn hemma går det lika bra med linser eller som på bilden ovan, hemmagjord rådjursfärs. Prova ni med, det är tokenkelt och underbart gott. Till detta blev det ris och grönsaker.

Jamen man ser ju att han ångrar sig...



För några dagar sedan så var Ville ensam hemma ett tag medan jag och Folke var i stan och sprang runt och Rikard var på jobbet. Då R kom hem så var det bara att ta fram sopen och dammsugaren. Ville hade dragit ned en Orkidé från ena vardagsrums fönstret och spritt barken runt i huset och sedan tuggat sönder krukan.



Egentligen så var det nog mitt fel, eftersom jag inte riktigt hade hunnit med honom innan vi for. Och värre saker har vi verkligen varit med om med förra hunden. Ville har varit kanonsnäll att lämna. Ni ser ju alla leksaker som ligger på golvet, dem rör han inte. Och den där Orkidén höll nog ändå på att dö, så Ville gjorde pinan kort!

Påskpyntar tajm



Jo, det är ju ett tag kvar till påsk men vaddå! Nu står dessa två i vårt köksfönster och solar sig. Jag hittade dem på
Himlen runt hörnet för 19 kr styck förra veckan. Jag älskar den butiken eftersom man får sån härlig inspiration till vårt hus. Vi är ju ute efter en gammeldags lantlig stil så det finns mycket som passar oss där.

Självpepp

Prins som sover sött, sambo som är på byn och fixar å trixar. Jag i soffan framför tv'n med med detta goa som inhandlades på Grön Gåva idag!


Jobbigt

De senaste dagarna har jag haft ingen inspiration alls till att skriva här. Jag är ju en föräldraledig student och nu är det dags bara vara student igen. Känns trist att vara ifrån min älskade prins hela långa dar. Jag vill inte sitta och tråka på en hård stol i en sal med syrebrist. Jag vill vara ute och leka i solen!!!

Sen är det en annan tragisk sak som har drabbat vår familj, som förändrar väldigt mycket. Men det är privat så det kommer inte att skrivas om här.

Just nu försöker jag bara komma ut ur vår bubbla och in i vekligenheten igen. Får ordning på ett och annat innan det är dags att kajka runt 20 mil om dagen i en lila buss. Ska ska försöka njuta av mina sista lediga darså gott det går trots det tråkiga som hänt.

Jo nu ha ja komme me för



Ni minns väl den fina gjutjärnspannan jag skrev om! Nu har äntligen testat att göra en sockerkaka i den. Verkligen kanongott och enkelt. Folke gav sin mor 10 poäng på kakan och mumsade i sig tre bitar som dagen "nyttiga" mellanmål. Vi passade på och njöt av det fina vädret och fikade ute idag. Gott och härligt!!!!

Nystädat

Nu blev jag trött på mina snöiga björkar. Bakgrunden är numer utbytt till en diskhandduk. Vad tycker ni?

Han eller hon....eller

Vår hund Ville är 10 månader och väldigt stor. Han ser ut som en fullvuxen hanhund (dock lite taning, tycker vissa). Men hittils har han suttit och kissat som en tik, så det har nästan sett lite löjligt ut. Men så igår på kvälls promenaden så lyfte han på benet tre gånger i rad. Ojojoj, det var på tiden tänkte jag, men idag har han suttit och kissat igen. Hmm, vi får väl se om det blir någon redig hanhund av denna filur.

Annars är det rätt bra med Ville. Han är en gosig och kanonmysig hund som spänner varenda muskel i kroppen då han till att få en godis. Han slappar gärna i soffan och är en perfekt kompis till Folke. Ute ryker han omkring som ett reaplan och älskar snön. Lydnaden går ju lite segt eftersom han är en riktigt hormonstinn tonåring just nu. Men vissa dar är han jätte duktigt och då kommer man ihåg att det är en övergående period. Dessutom så drar alla våra rådjur längre in i skogen när det blir vår, så jag är hoppfull.


Eko shopping idag

Idag blev det en tur in till stan för lite shopping. Jag var ute efter té, diskmedel och lite kläder till Folke i storlek 92.



Diskmedel, té och deo från
Grön gåva. Diskmedlet är drygt och bra, dessutom luktar det gott. Det innehåller bara vegetabiliska ingredienser och mineraler. Perfekt om man vill handdiska smågrynens vällingmuggar. Deon är från Urtekram och luktar gudomligt av rosor. Inte sådär tantigt rosig utan mer sommar bara. Ena téet är min favorit (Detox) och det andra ska jag prova för första gången. Jag tänkte att man kan väl aldrig få för mycket av Bright Mood!



Färgglada kläder till min lilla prins från Polarn O. Pyret! Blev faktiskt lite smått irriterad då jag gick runt i en viss butik idag (läs H&M). Folkes storlek har ju numer gått från bäbis avdelningen till pojk avdelning där. Vilket betyder jeans, t-shirts och biltryck i trista färger. Jag gillar inte såna storbarnskläder till min lilla ettåring. Jag vill att han ska ha sköna och könsneutrala kläder, som helst är ekologiska. Eftersom Folke är rätt så varm av sig så tycker jag att body och en tunn byxa är den ultimata utstyrseln för en aktiv liten krabat. Jag vill inte att han ska ha stela jeans och tröjor som glipar. Men att hitta bodysar i hans storlek nu är inte det lättaste. Inte heller byxor som är gjorda för att leka i. Men  tacka vet jag PO.P de kvalar in på alla mina krav. De har färgglada, könsneutrala och bekväma kläder till aktiva barn! Och det alldra bästa är att deras ekologiska utbud bara ökar hela tiden. Båda bodysarna på bilden är ekologiska och de är helt underbara i kvalitén. Men jag skulle vilja se mer ekobyxor på den butiken, och kanske ytterkläder som är eko.

Sportlov är kanon

Trots det trista vädret så har vi lyckats hålla igång rätt bra ute i snön. Vi har både hund och son som gillar snö väldigt mycket.



I fredags så tog vi skoter och pulka upp till till Tenna för att njuta av lite sportlovskul. Massor av barn och gott på grillen. Både Folke och Ville hade jätte trevligt. Själv blir jag glad av att bara träffa folk. Mysigt är det också att fååka pulka med goa Ville. Han gillar att känna vinden fläkta!



Lördag blev en tur till Kallehov för att kolla på skotercross. Mycket  spännande! Då vi kom hem igen så var det så underbart soligt att vi stannade ute och lekte i snöhögen. Sen en tur i skogen med skotern.




Idag hade vi bokat in en mysig grilldag. Men jag erkänner att jag blev väldigt besviken på vädret då jag vaknade (På total knockout, från min son. Spräckt underläpp och en fet fläskläpp på överläppen ajajajajajaj vad ont det gjorde!) och såg att det var grinigt mulet och snöfall. Men efter att ha stoppat blodet och kylt läpparna bestämde jag mig för att det skulle bli en jättebra dag ändå. Vi samlade ihop ett gäng på 10 stycken och åkte upp till Tenna för att grilla. Vi hade tur att det redan var folk där så elden var igång både ute och inne i kåtan.



Vi åt oss proppmätta och gick sedan ut till pulkabacken!



En tur på stjärtlapp, kan ju vara hur kul somhelst. Efter första åket så har man en lättare hjärnskakning och ingen känsel i baken. Det var lite beroende framkallande att svischa ut för backen. Sen är det mysigt att få komma in i värmen efter en hel dag ute!

Bum Genius



Här ser ni de nya fina färgerna på blöjorna. Just denna blöja heter Bum Genius 3,0 och man kan köpa den på
Barnshop!

Kvalla på bAGus

Jag måste bara berömma de fina bAGus kläderna. De tål att tvättas och tappar inte formen eller färgen. Och av ett misstag så har jag upptäckt att de tål även att torktumlas. Jag kan inte se att de har krympt, och skulle de ha gjort det så är det verkligen minimalt.



Hör av er om ni är intresserade av de fina bAGus sakerna!

Nya blöjor!

Äntligen igår fick jag en avi från posten där det stod att jag hade paket att hämta inne i stan. I paketet låg 12 nya fina blöjor i nya fina färger!

Vi har ju hanklat oss fram på 13 blöjor sedan april förra året. Och det har fungerat hyffsat, bara man planerar lite. Men nu då vi har börjat vara ute så mycket och göra annat på dagarna än komma ihåg vilken ordning vi ska tvätta, så blir det svårt att bara ha 13 blöjor. Jag har skickat efter 12 till, så nu har vi 25. Det kommer att sitta fint eftersom vi ska börja ha barnvakt rätt ofta snart. De nya blöjorna är precis samma som vi haft sedan tidigare, fast i andra färger. Innan hade vi rosa, blå, gröna och gula i pastell. De nya är mer klara i färgen. I samma paket låg även tre stycken tjocka bambuinlägg, som är kanon att ha i blöjan på natten.

Jag ska fota dem då de är klara i tvättmaskinen, så ni får se hur fina de är.

Ibland tar det tid

Det har varit en lång återhämtning av vår kräkepedemi. Lilla junior är känslig, så vår räddning har varit sempers risgröt för 5 månaders bäbisar. Rivet äpple, blä. Majsvälling, blä!!! Ingen mjölk. Men lite extra rapsolja för att smörja upp maskineriet igen. Idag åt han hel portion till både lunch och middag, så det börjar att arta sig.

Eftersom det har varit lite tröttsamt i detta hus har vi inte haft  mycket för oss förutom några små turer på skotern i det fina vädret. Egentligen så är jag ju lite emot skotern, men det är mysigt då vi kan åka hela lilla familjen på en och samma skoter. Och då man ser hur roligt Folke tycker att det är så blir det genast lite roligare. Jag ska bara få in i min lilla hjärna att ta med kameran (med ett laddat batteri).

Men idag tog vi faktiskt en tur förbi Kallehov och såg på lite isracing. Personligen kan jag inte för mitt liv förstå hur man vågar köra dessa vrålåk runt, runt på is med sylvassa taggar på däcken. Det ser helt livsfarligt ut! Men resten av familjen tycker att det är spännande. Mest spännande var det nog för Ville. Han gjorde sitt bästa för att flirta med alla de andra hundarna och de stackarna som åt korv och hamburgare.