Gott Nytt År!

Önskar hela familjen Hörnqvist Lindell!

Det blir en lugn afton för oss idag! Sovmorgon och hemmamys. PÅ kvällen blir det middag hos kompisar i Husum och kanske nån raket!

image38

Trötta Folke vilar sig stark i sin babysitter, så han orkar vara vaken till det nya året!

Mysigt

Har haft en riktig mysdag idag! Sov länge på morgonen. Vi var en riktigt sjusovar familj. Sedan strosade jag runt med barnvagnen ute ett bra tag. Nu har det äntligen snöat lite idag så marken är vit igen. Det var stora snöflingor som ramlade ned långsamt. Såg dessutom på en film och slappade i soffan med Folke. Ska få middag av svärmor och sedan blir det nog godis i soffan.

Slog till

Igår så slog vi till på en ny kamera. En jätte fin liten SONY som har stor skärm och tar bra bilder. Har testat den lite och jag är nöjd. Ska bara köpa en liten väska till den så jag kan ha den i jackfickan utan att repa sönder den.

image37

Fångade denna snygga frost stjärna på bilen i morse men den nya kameran. Gick sedan i en prommis i solen och fick nästan lite vårkänslor. Hoppas att vintern kommer tillbaka snart. Jag vill ha mer snö.

Julen

Nu har vi hunnit med massa julstök!

Vi gick på julmarknad här i Banafjäl och vi hann köpa alla julklappar i tid. Vi klarade upp julafton hos mina föräldrar och åt resterna där på juldagen med.

Tyvärr så har min kamera säckat ihop och det blir ingen bra skärpa på bilderna. Jag ska försöka köpa mig en ny snart. Vill ha en liten med stor skärm.

Jag hoppas att ni söta läsare inte ger upp fast det blir så lite uppdateringar nu. Jag ska bättra mig så fort lilla Folke börjar sova lite bättre på dagarna. Han verkar ha en enorm ork till att vara halvvaken nuförtiden. Och jag kan ju sitta och stirra på honom i evigheter eftersom han är så söt och go.

image36
Bild från frukostbordet i morse, då kameran var så snäll att ta fina bilder en stund.

Jullov

Idag är sista dagen som Rikard jobbar, sen är han ledig till den 14 januari. Det ska bli så skönt att få ha honom hemma så länge. Jag är verkligen i behov av lite extra uppassning nu och då. Det är ju så härligt att få äta frukost och alla andra måltider den tid man är van. Men är man ensam med en liten Folke så kan det hända att han lyckas skjuta upp sin mammas frukost i två timmar ibland. Men det gör ju såklart inget eftersom han är så söt.

Nu har han sovit två hela nätter i sin egen säng och inte varit ledsen alls. Minifom dropparna verkar hjälpa honom att må bättre så vi fortsätter med dem.

Men då han sover så gott om nätterna så blir han ju lite piggare på dagen och då får man inget gjort alls. Så nu idag har jag satt honom i sjalen så jag kan sköta lite tvätt och trycka på datorn.

image35

Trött mamma och hungrig bäbis!



Snön är borta

Det är verkligen så trist att det har regnat varmt regn och all snö har smält bort. Jag hade verkligen hopp om denna jul! Att den skulle bli vit altså! Jag håller tummarna för att det ska komma ett lass med snö till innan jul så det kan bli sådär mysigt som det ska vara.

Idag har vi hunnit med en prommis och nu ska vi försöka vila lite. Folke ville inte sova inatt eller på förmiddagen alls så man känner sig lite små trött (eller JÄTTE trött). Jag tror att han hade ont i magen inatt, men jag är inte säker.

image32
Min kamera verkar ha ballt ur för det blir så många bilder som är suddiga. Men här är Folke efter promenaden igår. Han var så trött att han låg kvar och sov i vagnen en stund efter att vi kommit hem.

ps. Kolla in dubbelhakan, lillkillen lägger på sig...

Trevligt...

... att folk läser här.

Fast jag skriver så lite nu! Har verkligen svårt att hinna med något alls nuförtiden. Det är inte så kul då Rikard måste jobba och lilla Folke vill ha total uppmärksamhet dygnet runt. Men han är ju så söt och go så han kommer undan med det lätt. Ska försöka att ta lite mer bilder på honom och lägga in, men det blir mest då han sover i vagnen som jag hinner söka rätt på kameran och det blir ju inte så jätte roliga bilder.

Kan berätta att Folke växer så det knakar. BVC sköterskan var hit i måndags och då hade han gått upp nästan 600gram. Så vi behöver inte vara oroliga att han inte får i sig ordentligt. Nu väger han 4300 och han har fått lite rundare kinder och fler veck på armar och ben.

Lilla sötisen sov dessutom 3½ timme i sin spjälsäng inatt och det var verkligen behövligt för en trött mamma. Annars brukar han vakna ungefär varannan timme och vilja ha mat och torr blöja, en riktig nattuggla är vad han är.

Sen måste jag verkligen få tacka alla människor som tänkt på oss och skickat eller kommit hit med saker till Folke. Jag tror inte vi kommer att behöva köpa något till Folke förrän till våren nångång. Helt fantastiskt att han har så många som tänker på honom redan.