Semestern!!!!

Yes, äntligen ska jag få åka på semester iallafall! Så håll i er, vecka 33 bär det av ända ned till Halmstad. Ja jag vet att det är i Sverige och inte så fantatiskt som jag vill att det ska låta. Men det blir min första semester på ca 10 år. Ja det är skandal, jag har inte hittat någon vänlig själ som vill följa med mig någon annan stanns än till typ Umeå eller IKEA i sundsvall och det räknar jag inte som semester eftersom man är bara borta över dagen. Jag var ju iofs ned till Färila för två år sedan på Bröllop, men det var inte heller som en semester det var ju bröllop!!

Ja iaf så jag ska och Rikard åka tillsammans med mina föräldrar ned till Halmstad och där bor min Farmor. Vi ska få bo hos henne och vi hade väl även tänkt att titta förbi Ullared och eventuellt shoppa lite. Har en svag känsla av att det kommer att bli omöjligt att inte shoppa på den resan.

Sen kanske det blir en snabbis ned till Båstad också för att titta på norrvikens fantatiska trädgårdar. Men vi har ju ett tag kvar att planera på. Det ska bli så kul att få komma iväg och se något annat!

Snygga Visa

Måste bara lägga in en liten länk till Visas nya foto.

Visa är labbe tiken som jag vill ha valp efter och hon är så fin och härlig, en toppenhund!♥

För mer info kolla Huset Elliots hemsida!

En liten resumé

Igår var det Rix FM Festival i Ö-vik. Eftersom det kommer en gång om året så passade jag på att åka in till stan för att se och lyssna. På hela altet så var det bättre än vad jag trodde, men det är ändå vissa saker som jag funderar över.

  1. Förbandet höll på alldeles förlänge! Varför? Han sjöng ju bra men man blir ju lite less ändå.
  2. Velvet var lika duktig på att sjunga live som jag minns att hon var förra året, men det är ingen artist som jag suktar efter att se.
  3. Niclas Whalgren, att han finns än? Jajja, han sjöng ju några sånger jag kännde igen litegranna!
  4. Sebastian är skum, men sjunger bra. Och han har rakat av sig håret så han ser ut som Henke Larsson. Sen höll han på att tappa byxorna flera gånger. Kanske han ska köpa ett skärp.
  5. E-type!!! Väldigt konstigt, han måste ha varit full. Han kastade ut micken i publiken flera gånger och han kastade stativet på nån stackars scengubbe. Han klättarde och hoppade runt och försvann ner i publiken flera gånger. Jag var glad att stå ganska långt bak.
  6. Ola, han var bättre än förra året.
Sen gick jag och Nina och köpte munkar och godisremmar. Mumma!!! Altså det var bra drag ändå, fast lite konstiga saker. Men jag var nöjd med kvällen. Efter det så åkte vi hem.

Rix Fm

Ikväll är det Rix FM Festival i Ö-vik! Helt klart ska jag åka på den med Nina. Det ska bli så kul att få se lite folk, det är ju inte så mycket rörelse här i Banafjäl direkt. Fast jag gillar ju lugn och ro men ibland är det kul att få komma ut också. Nu till problemet, vad ska jag ha på mig. Det ser ut som att det skulle kunna bli regn likagärna som det kan bli sol. Sen så gör ju min bäbismage att det inte går att slänga på sig vad som helst. Har nästan vuxit fast i Ninas mammasnickarbyxor. De är så himmla sköna, men det vore ju kul att få ta något annat ikväll. Jag får väl fundera ett tag till. Har ju iaf ett par nya linnen som jag köpte på Indiska som jag vet att magen ryms i. Nu ska jag nog ta och plocka ur tvätten ut maskinen och se om jag kan tvätta något mer.

Skogstoppen

  1. Sommarlov
  2. Ninas mammahängselbyxor
  3. Rix FM Festival
  4. Tvättlukt
  5. Grilla

TV är en fin liten uppfinning

Jag hymmlar inte med att jag älskar att se på TV. För mig är det verkligen en av de bästa avslappningsmetoderna som funkar. Idag är det tisdag och då är det ett heltokigt pogram med Tori Spelling som handlar om hur hon och hennes man ska starta ett Bed&Breakfast, plus att hon är höggravid. Hon är så gulligt gravidsvullen i ansiktet och hennes bröst ser inte ut som två tennisbollar i varsin tubsocka mer. Helt enkelt så passar det henne att vara gravid. Idag så ska de väl hitta själva byggnaden tror jag och jag har för mig att detta är det 3,e avsnittet och det går kl 21:55 på kanal 5. Känner jag mig trött så kommer jag helt klart att spela in det. Så för er som inte har något bättre för er och är intresserade av hur en fd Beverlys Hills stjärna lever sitt liv så har ni en stund bokad.

Jag har ju inte så bra smak då det gäller tv pogram egentligen. Gillar amerikanska glassiga serier och djurpgram på Animal planet. Djurpoliserna sitter jag gärna och gråter till så ofta jag får tillfälle.

Idag

När man bor på landet blir man bortskämd med att alltid ha dörren öppen och katten får komma och gå som den vill. Man springer in och ut och ofta är man barfota så det blir smutsigt i hallen. Man kan greja med en sak ute för att sedan snabbt gå in och hämta något och det är underbart att vara så fri på något sätt.

Men idag så regnar det. Det är första dagen på denna sommar som det regnar på riktigt. Så nu är dörren stängd och det är kallt ute. Katten är blöt och hunden bara sover. Jag ids inte ta på mig regnkläder och ränna runt för det är inte så bekvämt. Hoppas att det inte ska regna i så många dagar. SMHI sida går inte att lita på för den säger att det inte ens ska regna nu och det öser ned.

Men en sak som är bra med regnet är att gräsmattan blir lite grönare och koskiten som grannen spred ut på vår lägda i morse kanske regnar bort eller förintas på något sätt. Så har jag tur så kanske det inte luktar så mycket imorgon. Jag måste erkänna att jag var faktiskt nära att kräkas på riktigt nu när jag kännde hur stanken kom in genom vårt öppna sovrumsfönster. Jag har ju haft ett väldigt bra luktsinne hela mitt liv och det har dessutom blivit väldigt mycket känsligare sen jag blev gravid, så det kan vara lite jobbigt med just såna där saker. Men det är väl sånt man får leva med på landet.

Bäbistankar

Egentligen är det väl kanske inte konstigt att jag bloggar om min kommande bäbis. Det är egentligen det enda som jag tänker på hela dagarna nästan. Känns så himmla länge bara tills den ska komma ut. Det är ca 20 veckor och några dagar kvar, så man kan ju säga att det är hälften av tiden kvar!

Just nu sitter jag och tänker på vad jag måste se till att köpa för att ett liv med bäbis ska fungera här hemma och såklart vad bäbisen ska heta. Jag vet ju inte om det är en flicka eller pojke, så man vill ju ha ett namn till varje kön i beredskap. Men det kan ju vara så att när den tittar fram så är det inte alls en sån som passar till det namn vi valt.

Så nu sitter jag och påtar på en lista som jag kan skriva ut från datorn ifall jag ska på nån shopping tur framöver. Vilken kan bli en aning svårt eftersom jag saknar klöver. Men på nått sätt så kommer jag garanterat att shoppa allt jag tror att jag behöver ändå. Tur att bäbisen har en pappa med pengar. Men en lista måste jag ju göra så att jag inte glömmer nåt, för tänk om det skulle hända och jag måste skicka Rikard och handla nåt själv. Då blir det ju garanterat fel.

Inatt drömde jag en bäbis dröm igen. Har haft några och de har flera gånger varit mardrömmar. Men inatt så hade jag min lilla bäbis i vagnen och bytte blöja och grejade. Det var en hon och hon var jätte tjock. Och för någon konstig anledning så var det vinter och jag promenerade i Härnösand, men vagnen. Men det är ju i november den lill♥ ska komma ut så det är ju kanske förklarligt att det var vinter i drömmen. Och jag fick höra av min mamma igår att min kusin hade fått sin flicka förra natten och hennes familj bor i Härnösand, så jag kanske var och hälsade på dem. Vi får väl se om det stämmer till vintern.

image10
Lägger in en bild som är tagen förra vecka, då var jag i vecka 19!

Midsommar

Det var en härligt midsommar i år! Vi hade otrolig tur med vädret, och hade sol och varmt över hela helgen. Mina tre vänner från Umeå kom på torsdag kväll och en hade med sig en dotter snart 8 år och en hund på 11 veckor. Det var mysigt att ha huset fullt och vi babblade som galningar hela tiden.

På fredag morgon klev vi upp tidigt och förberedde picknick maten som vi skulle ha med på vår lunch båttur. Vi gjorde nubbesallad och kycklingsallad. Sen tog vi båten ut på klipporna precis där havet öppnar sig. Vi mumsade och åt sen åkte vi hem igen.

Hemma så slappde vi tills det var dags för middag, det bev regnbåge och potatis, med lite olika såser. Efterrätten var rabarber och jordgubbspaj med vaniljsås. Sen åt vi jordgubbar med grädde till kvällsfika.

Det var en trevlig och mysig helg och jag är så glad att alla kom. Synd att tiden gick så fort! Jag hoppas att vi ses snart igen. Jag får lov att åka en sväng till Umeå snart så jag inte behöver sakna er så mycket.

Tacka vet ja nya fönster

Idag fick jag ett ryck och skulle putsa fönstren i sovrummet. Och jag upptäckte att det stora fönstret var skitigare på insidan. Skumt! Jajja! Det tog kanske 5 min att putsa båda fönstren så då jag gick ut i hallen upp så tänkte jag att jag drar en repa där också. Men å så otacksamt göra att putsa det där gammla fönstren. Det syns ingen skillnad efteråt. I sovrummet är ju fönstren nya och fina så de blev ju rena, men de där gamm fönsren är lika skitiga nu som innan.

Idag har jag dessutom fått tvättfeber, så jag har tvättat massor av kläder som legat länge i tvättstugan. Sånt som jag inte kan ha längre pga av min växande mage. Jag insåg snabbt att mitt gnäll över att ha så lite BH'ar har varit i onödan. Jag har ju flera jätte bra, det är bara det att de har gömt sig i tvätten med jänmna mellanrum så jag har alrig sett alla samtidigt. Nu är ALLA tvättade utom den jag har på mig. Så jag får väl tvätta den imorgon! Nu låter det som att jag aldrig tvättar kläder, men det gör jag faktiskt ofta. Jag är bara en sån där person som måste slänga kläder i tvätten då jag använt plagget två gånger eller en ibland. Vill inte ha en massa kläder liggandes här och där och jag vill inte stoppa in använda kläder i garderober tillsammans med de nytvättade. För tänk om de nuddar vid varandra då blir ju det som är rent lite lite lite smutsigt kanske. (tvångstanke varning)!

Sitter och längtar som ett barn efter imorgon kväll då mina söta kompisar ska komma på besök. Det ska bli så mysigt att få ha dem här ett tag. Hoppas bara att de kommer att trivas och att de inte får trist! Jag tror iaf att det kommer att bli en trevlig midsommarafton!

Gasen i botten

Idag så följade jag med Rikard upp till mina föräldrars sommarställe. Han skulle lämna vedmaskinen till min pappa och han hade lastat den på flaket på monsterbilen. (Ja det är en monsterbil, eller en bauta pickup). Den är tillverkad i Amerika och det märks när man sätter sig i den. Man kan lätt sitta tre tjocka ameriakanska män utan att det blir trångt och alla tre får ett bälte i den vackra blå soffan av konstläder. Jerry var med och satt i mitten på sin filt och halkade runt.

När vi kom dit så var det dags att börja klippa gräs, och eftersom de har rätt så stora gräsmattor så brukar det köra två gräsklippare samtidigt så de hinner klart. Självklart så blev det ju krångel med både vedmaskinen och vår monsterbil så jag erbjöd mig att köra gräsklippare medans jag ändå var där. Så då kunde Rikard och pappa fixa och trixa med både monsterbil och vedmaskin i lugn och ro. Och himmel vad det gick undan, det är säkert 10 år sedan jag körde åkgräsklippare sisst. Jag brände runt och slirade fram tills allt gräs nästan var kort och då fick mamma köra den mindre klipparen och finjustera lite.

Jerry rejsade runt på gården där som en blådåre, man ser bara ett svart streck där han far fram. Jag skrattade så jag fick både ont i kinderna och magmusklerna för han såg så tokig ut. Sen blev han trött i benen och nu då vi är hemma igen så sover han tungt. Det var en ganska härlig dag, fast det inte gick som jag hade tänkt. Men det är ju kul att kunna hjälpa sina föräldrar ibland också!

Tusen tankar

Jag tänker att jag ska göra så himmla mycket hela tiden,  men jag får inget gjort. Jag blir fort trött. Idag har jag iaf rensat ogräs och klippt en av våra gräsmattor. Sen har jag vattnat lite och myst ute i solen, fast det blåser.

image9

Måste bara lägga in en bild på min vackra Clematis, köpte den på Plantagen i sundsvall då vi var på IKEA. Vet inte vad det är för sort för den var felmärkt. Trodde jag hade köpt två stycken Dr Ruppel, men då den började blomma nu så var det inte samma. Fast det gör ju inget, då den var så fin ändå. På bilden ser den vit och rosa ut men hela blomman är gammelrosa med mörkare ränder. Jag hoppas verkligen att den tar sig och att den överlever vintern. Nu ska jag nog slänga på mig bikinin snart och se om jag kan få lite mer färg.

Uppdatering: Jordgubbar

Nu läste jag på livsmedlesverkets hemsida att det var vist inte farligare att äta jordgubbarna än att äta annan frukt. Så nu är väl faran över.......eller? Tyvärr så känner jag ingen med ett bauta land som har lust att dela med sig och jag vet inte var de säljer ekologiska jordgubbar här i trakten. Helt klart så skulle det ju kännas bättre att äta sånt, precis som med annan frukt. Men vad gör man då man älskar jordgubbar. Jag kommer nog att äta ändå, har en liter som står och väntar i kylskåpet. Jag får väl skölja dem ordenligt.

Jag älskar hästarna!

Har precis varit och ridit! Och det är så underbart, gu vad jag saknar att ha en egen häst nu! Här på gården där vi bor så skulle vi nog kunna ha ganska många. Men jag får nöja mig med mammas häst ett tag till.
Ridning är verkligen en bra terapi, det är så rofullt och mysigt. Och jag är helt galen i doften av myggmedlet (Renons). Och hästarna är så goa nu när de får komma in. De bara står och sover och gosar.
Men jag upptäckte till min stora förvåning att mina ridbyxor inte går att stänga mera. Jag fick rida med dem halvöppna, men det gick ju bra för jag hade en lång tröja över (tokigt).

Igår hann jag inte städa så mycket som jag ville, blev så fruktansvärt trött. Ska försöka se om jag hinner grejja lite nu innan tröttheten slår in. Slå på en tvättmaskin ska jag iaf göra för det torkar på tre röda. Det är sol och fint men blåser som attan. Sen måste jag ut med hundarna. Är hundvakt åt mammas stackars hund över helgen. Ha det gott allihopa!

Och husmorstipset: Köp Lilli's skumelliskumbad det luktar som godis och finns på Åhlen's. Dessutom så är det väldigt billigt! (Marty, blinkblink) Har själv provat den och det blir fina bubblor. Dessutom har jag också haft Lilli's läppeliläppglans och den va go.

Jag vet, det är jätte löjligt att skriva intern skämt i bloggen. Men
Marty höll på med ett skumbads experiment och jag blev inspirerad.

Tack till Martina den fina

Jag måste bara lägga in ett tack inlägg till Martina, som har fixat så fint i min blogg. Och för alla som undrar så är det lilla Jerry som ligger och solar längst upp till höger. Nä nu är det dags att städa lite i huset. Det blir så stökigt så snabbt, fattar inte hur det går till?!

De förstör våra jordgubbar

Läste denna artikel på Aftonblandet och blev lite ledsen. Synd att vi inte har något eget land här hemma. Jag älskar jordgubbar och kan vräka i mig hur många som helst. En liter är ju ingenting!!!!

Jag vill ju verkligen inte göra något dumt mot lilla apan i magen....(har redan ätiti två liter nästan själv)

Bomben!!!

Ja nu tänker jag släppa bomben även här. Jag har en bäbis i min mage! Den är snart 18 veckor gammal och verkar må så fint så! Var på ultraljud igår och då spratlade den runt så det blev svårt att mäta hur stor den var! Men tillslut så fick vi fram att det ska komma ut den 16 november. Halva tiden har snart gått och det känns som tiden rusat fram nu. Men själv så tycker jag ju att det gått jätte segt och det känns som en evighet till november. Men den som väntar på något gott kan inte vänta för länge, eller hur det nu är..... men jag tror att de 5 månader som är kvar behövs för att få mig att förstå att jag verkligen ska bli mamma på riktigt.

Livet är kort

Eller det beror ju på vad man jämför med. Vi människor har ju turen att få leva rätt så länge och blir vi sjuka eller inte mår bra på något sätt, finns det ofta något att göra åt det. Värre är det med djur! Idag blev Freja en ängel! Freja är en grannes schäfer som led av extrem klåda och fick sår på kroppen och inget hjälpte.

Det är ett fruktansvärt beslut att ta som djurägare, beslutet om när livet ska vara slut. Jag hade lovat grannen att jag skulle ta Freja till vetrinären ifall hon skulle avlivas, så det var till att åka iväg i morse.
Allt gick väldigt lugnt och bra och Freja var en otroligt snäll hund. Men det är jätte sorgligt och jag erkänner att det rann
många tårar från mitt ledsna öga.

Så tänk på det! Livet är kort! Och ibland blir det kortare än man tror, Freja blev bara 4 år!♥

Soldyrkare

Jag är helt underbart lycklig över vädret här i banafjäl, det är sol sol sol och sol. Så härligt!

Men jag har såklart brännt mig lite och får ångra att jag inte smörjer mig mer noggrant. Jag har redan ränder efter bikinin, men det gör ju inget. Det lär säker bli kallt och mulet nån period snart så då får jag väl gotta mig över mina ränder då.

Jag har insett att det är rätt så trist här med inga bilder. Men jag har inte så bra kolla på min kamera mer. Ska väl kanske försöka bättre mig och ta lite foton, men jag kan inte lova.

Näe nu är det dags för lunch. Hemma gjord kycklingsallad MUMMA!

Ja just ja

Jag skulle ju skriva här om hur det gick på IKEA trippen. Ja de gick väl sådär. Det vi skulle köpa fanns inte allt hemma av så vi blev osäkra och var tvugna att avstå. Då menar jag badrums möblerna. Vi ska mäta noggrant och se eaxkt vad vi behöver och beställa på internet istället, för vi måste köpa allt nu innan serien kanske utgår efter juli. Jätte dumt tycker jag, för den där serien (FLÅREN) var den enda som jag tyckte skulle passa bra på vår toa uppe. Vill inte ha nåt plastigt modernt som man tröttnar på efter några veckor.

Men vi köpte istället en massa annat krafs bla. nya resorbottnar och en ny bäddmadrass till vår säng. Jag har klagat i snart tre år (vi köpte de förra madrasserna för tre år sedan) att de har varit för hårda. Och nu har Rikard insett det också. Sen shoppande vi det vanliga. Lite tyg, några glas, lite servetter, matlådor, extra täcken och en massa annat som jag redan glömt. Sen köpte jag lite växter på Plantagen också. Man får passa på då man väl är där.

Som det är nu så har vi världens toppen väder. Det är varm och skönt och klarblå himmel. Jag går runt i bikini och njuter. Jag plockar och stökar och tvättar och just nu i detta ögonblick så provar jag vår splitter nya torktumlare. Ja jag vet att det tar längre tid att torka något i den än att torka ute nu, men jag var tvungen att prova. Den blir ju bra att ha till regninga dagara och såklart till vintern.

Nä nu ska jag nog ut i solen igen!

Sommarlov.....tra la la la

Å nu har jag äntligen sommarlov! Det känns helt underbart att veta att jag behöver inte sitta på det där trista Universitetet mer på ett bra tag! Sommar har kommit till Banis (Banafjäl) också! Vi har sol och ganska varmt då det inte blåser. Gräset är grönt och snart är löven fullstora på björkarna. Helt underbart!

Måste bara skriva och säga att jag åt världens godaste tårta på Martinas skolavslutnings träff. Jag och Helena och Susanna åkte dit efter skolan i onsdags och vi fick mackor och jätte gott the. Sedan kom några fler vänner till Martina och vi fick mumsa på en helt fantatstisk dröm tårta med jordgubbar! Det kunde inte ha blivit ett bättre slut på dagen.

I torsdags så få fixade jag med lite olika saker och umgicks med Annika och mamma. Igår (fredag) så jobbade jag. Men gu vilken pärs det var. Vet inte om det var mitt tillstånd som gjorde att jag blev helt knäckt eller om det var det sjuk kalla vädret eller om det var att jag suttit på rumpan sen min praktik i februari. Gu vad jag frös och mådde skumt då jag kom hem vid sex tiden. Jobbade mellan 8 och 17. Men jag får ju såklart lov att vara tacksam, för det kanske blir den enda dagen jag jobbar i sommar. Vet inte alls hur det blir. Så med de pengarna så kanske jag har råd att betala lite fackförenings avgift.

Idag (lördag) så har jag haft besök av Nina och barnen och jag har rensat fina regnbågar. Jag har varit ute i solen och njutit av dagen så gott det går. Men just nu så känns det som om jag skulle kunna somna i soffan under en filt. Ska gå och bädda sängen först så det inte är kvar tills man ska gå och lägga sig. För det är ju allra jobbigast att bädda då man bara vill slänga sig på kudden och somna.

Imorgon ska vi till IKEA, (fast jag inte har några pengar) tur att man inte är ensam. Vi ska kanske köpa badrums inredningen FLÅREN. Tycker att den är lagom romatisk för att passa på vårt badrum uppe. Sen är det tvåhundrafemtioelva saker till som vi behöver. Jag får väl återkomma med fakta nån dag senare. Tjing!